Currys PC World -kunder varnade för att kontrollera kontoutdrag nu - efter att tusentals har debiterat £ 2000 för försäkringar som de aldrig begärt

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Dags att kontrollera dina kontoutdrag(Bild: PA)



Tusentals Currys PC World -kunder uppmanas att kontrollera sina kontoutdrag efter en ökad klagomål över dolda försäkringsavgifter.



Shoppare uppmanas att tråla genom sina autogiro efter vilket? avslöjade att mer än 2 000 kunder har kontaktat för att försäkra sig om att de inte visste att de hade tecknat.



I vissa fall uppgår transaktionerna till 2 000 pund och kommer så långt tillbaka som i början av 2015.

tomasz schafernaker konst till salu

Några bedövade kunder sa att de såldes försäkring utan deras vetskap när de köpte föremål från teknikjätten.

Försäkringen kallas product support AG och den kostar mellan £ 3 och £ 11 i månaden.



nummer 918 betyder

Dessa avgifter hade gått obemärkt förbi av vissa kunder, medan andra hävdar att de fick försäkringen efter de vägrade att köpa den i butik.

Vad ska man se upp för

Betalningarna kallas & apos; product support AG & apos; och är en försäkring för reparationer av bärbara datorer (Bild: PA)



Om du har köpt en produkt på Currys PC World och är orolig för att du kan ha sålt denna försäkring, kontrollera ditt bankkonto för eventuella transaktioner till produktsupport AG .

Vår Care Plan -tjänst erbjuds vid försäljningsstället för att skydda produkterna om de går sönder, i så fall kommer vi att fixa det eller erbjuda en ersättare, säger en Currys PC World -talesman till NEWSAM Money.

'Tjänsten kan köpas och avbrytas när som helst och påverkar inte konsumentens lagstadgade rättigheter.

”Vi är naturligtvis besvikna över dessa kundklagomål och tar dem på allvar. Våra kollegor är utbildade i att ge korrekt och användbar information om vårdplan.

”Majoriteten av våra kunder berättar att de uppskattar både fördelarna med vårdplan och möjligheten att ha en konversation om det med våra kollegor för att fatta ett välgrundat beslut.

'Vi ber alla berörda kunder att kontakta kundservice på 0344 561 1234.

är Annabelle baserad på en sann historia

Läs mer

Dina rättigheter...
Vad händer om du missar ditt flyg Dina rättigheter som patient när du använder A&E Hur man skriver ett vinnande klagomål Misstänkta affärer - lagen om du köper den

Klagomålen följer ytterligare siffror i mars som fann att återförsäljaren hade lagt till ytterligare £ 40 till bärbara datorer.

Som? sa att cirka 108 personer hade varit i kontakt för att säga att de skulle ha debiterats extra uppläggningsavgifter i butik.

Currys erbjuder en 'Knowhow' -inställningstjänst på £ 35 som tillval som inkluderar en USB -återställningspinne.

Men vissa kunder berättade för Who? att, trots att de beställde en bärbar dator online, när de kom för att hämta den fanns bara förinställda datorer kvar - så de skulle behöva betala en extra installationsavgift.

I mars, Alex Neill på vilken? sade: 'Den här frågan har pågått i mer än tre år utan upplösning och vi är besvikna över att människor fortsätter att rapportera att de känner sig pressade att dela med sina pengar.'

flicka i himlen mobil annons

En talesman för Currys PC World berättade för oss att det skulle ”omarbeta” butiksarbetarna för att säkerställa att människor inte är orättvist belastade.

Currys har sagt att berörda kunder ska maila dem direkt på vilken support@dixonscarphone.com så att de kan återbetala de extra avgifterna och återföra sina butiker och regionchefer.

Har du påverkats av någon av dessa avgifter? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Se Även: