Cristiano Ronaldo vägrade drömma Man Utd-värvning när Erik ten Hags transferplaner dyker upp

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Cristiano Ronaldo åsidosattes av Manchester United chef Erik ten Hag i sina krav på att värva en central anfallare i sommar.



Den portugisiska stjärnan vill lämna United bara ett år efter att han återvänt till Old Trafford efter att ha haft en förändring i hjärtat över sin framtid i klubben. Det kommer som Ronaldos skisserade transferkrav uppfylldes inte i somras med att 37-åringen därefter planerade en avgång.



Edinson Cavani var bland en uppsjö av förstalagsutgångar från klubben i sommar – vilket påskyndar behovet av att ta in en ny forward. I alla fall, Darwin Nunez, som hade varit starkt kopplad till United innan transferfönstret öppnade, valde att ansluta sig till Liverpool.



Rapporter tillbaka i mars förklaras att Ronaldo bestämde sig för att stanna kvar i United för att uppfylla det andra året av sitt kontrakt, och han hade redan förklarat för klubben vilken sorts spelare de skulle skriva på för den kommande kampanjen. Som rapporterats av The Athletic, 37-åringens begäran var att Red Devils skulle värva en spelare som skulle tillåta dem att göra en taktisk justering och få ut det bästa av superstjärnan – med egenskaperna hos Nunez som ansågs vara idealiska för att passa rollen.

Ronaldo vill spela tillsammans med en annan anfallare den här säsongen för United – efter att Cavani lämnat klubben som en fri agent. Det gjorde att truppen var särskilt lätt på anfallsspelare, särskilt med Ronaldo som sannolikt inte kommer att fortsätta sin stint på Old Trafford efter 2023. Marcus Rashford och Antony Martial är de enda andra seniora forwards i truppen, och båda föredrar att spela från vänster snarare än centralt.

Nunez gjorde imponerande 34 mål i alla tävlingar förra terminen – inklusive i båda benen av deras Europamatch mot Liverpool i kvartsfinalen, vilket tog hans målsiffra i tävlingen till sex för förra säsongen.



Säg vad du tycker ! Hur skulle du betygsätta Man Utds transferfönster av 10? Berätta vad du tycker här.

  Cristiano Ronaldo har skickat in en begäran om att lämna Man United
Cristiano Ronaldo har nu skickat in en begäran om att lämna Man United ( Bild: Getty Images)

Ten Hag såg Nunez första hand som anfallarens Det största målet kom i åttondelsvinsten över Ten Hags Ajax, innan han gjorde mål i båda omgångarna i kvartsfinalen mot Liverpool – där Benfica besegrades med 6-4 sammanlagt. Anfallaren påverkade också särskilt gruppspelssegern över Barcelona, där anfallaren fick en ställning i 3-0-vinsten över det katalanska laget.



United missade inte bara att värva Nunez, men de har ännu inte stärkt sina attacker i sommar. De enda värvningarna hittills har varit backarna Tyrell Malacia och Lisandro Martinez, tillsammans med mittfältaren Christian Eriksen. Att värva en ny anfallare tillsammans med Ronaldo skulle innebära två startande anfallare, men Ten Hag har en preferens för breda forwards i en hybrid 4-3-3/4-2-3-1-formation.

Ten Hag vill Antonius i sitt ideal XI på Old Trafford och den brasilianske forwarden vill återförenas med sin tidigare tränare efter att ha satt press på Ajax att överväga att tillåta honom att ansluta sig till Red Devils i det här sommarfönstret. Ajax värdering av spelaren gör dock varje drag i sommar orealistiskt utan allvarliga kompromisser.

Efter en elitserien öppningsdagen förlust till Brighton, Ten Hag var fånig när han blev ombedd att belysa Uniteds planer på att stärka sin forwardslinje under de sista tre veckorna av sommarens transferfönster. 'Jag går inte in på namn eftersom jag tror att under den här försäsongen är 250 spelare inblandade eller kopplade till Man United,' den f.d. Ajax sa managern till reportrar efter matchen. 'Vi har två anfallare, kanske en tredje med [Marcus] Rashford också, du kunde se honom som en anfallare.

'Han hade en riktigt bra försäsong på vänsterkanten och hade även idag två riktigt bra chanser, som kom in från vänsterkanten, så jag tror att det var rätt beslut att göra så här. Men vi hade inte typisk nio. Han var inte tillgänglig idag.'

hur dog rik mayall

Se Även: