Cowboybyggare och rippa köpmän för att bli namngivna i ny databas

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kommer snart att kunna kontrollera innan du anställer (bild)



Cowboybyggare och arbetare som sliter med allmänheten ska namnges och skämmas på en ny databas.



Det kommer mitt i en ökning av klagomål om otäckt, oavslutat och grovt dyrt arbete av oseriösa handlare, av vilka många är upprepade gärningsmän.



Den rikstäckande svartlistan, som antas vara den första i sitt slag, kommer att innehålla namnen på tvivelaktiga handlare som har kriminalregister för fusk av kunder.

Fastighets sociala nätverk och portal PropertyHeads, som lanserar databasen, säger att det är skrämmande att så många husägare rippas av.

Undersökningar från PropertyHeads visar att områden med det högsta antalet domar är County Durham, Kent och Essex.



Användare kommer att kunna titta igenom databasen som en del av bakgrundskontroller och referenser innan de anställer arbetare.

Människa med vattenpass

Ett enkelt sätt att kontrollera referenser kommer (Bild: Getty)



PropertyHeads chef Ben Davis sa: Vi är förfärade över att så många husägare rippas av oseriösa handlare och vill hjälpa till.

Helt enkelt står välrenommerade företag inte utanför dörren för nya kunder och husägare rekommenderas att undvika dem som gör det.

Federation of Master Builders uppskattar att cowboyentreprenörer kostar brittisk ekonomi 10 miljarder pund per år, jämfört med 3,5 miljarder pund 2010.

Omkring 1 000 namn på dömda gärningsmän har lagts på PropertyHeads webbplats efter att ha kontrollerats mot domstolsregister under de senaste sex månaderna.

Davis tillade: Tre saker slog mig när vi sammanställde handelsmanens svarta lista.

”För det första kommer oseriösa hantverkare att gå extra mycket för att vilseleda sina offer, inklusive smältning av fordon med skyltning av myndigheter.

”För det andra kan även de med till synes välrenommerad bakgrund göra hemska brott. Och för det tredje, det stora antalet drabbade offer.

Det är viktigt att människor utforskar innan de har någon byggnad eller underhåll utfört eftersom det kan spara dem tusentals i längden.

Det finns ingen enda betrodd källa till oseriösa handlare som är tillgängliga för allmänheten.

'Om vår svarta lista hjälper bara en husägare att undvika att bli lurad, då har vi gjort en bra service.

Läs mer

Konsumenträttigheter
Dina rättigheter för återbetalning av high street Hur man klagar på ett avlöningsdagslån Mobiltelefonkontrakt - dina rättigheter Dåliga recensioner - hur får jag tillbaka

Se Även: