Coronavirus hittat i mänsklig avföring mer än en månad efter att patienten testade negativt

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Coronavirus har hittats i mänsklig avföring, mer än en månad efter att patienten testades negativt för covid-19.



Forskare från University of Stirling har varnat för att fynden tyder på det coronavirus kan spridas via avlopp.



kim marsh sexband

Professor Richard Quilliam, som ledde studien, sa: Vi vet att COVID-19 sprids genom droppar från hosta och nysningar, eller via föremål eller material som bär infektion.



Det har dock nyligen bekräftats att viruset även kan hittas i mänsklig avföring – upp till 33 dagar efter att patienten har testat negativt för luftvägssymtomen på covid-19.

Det är ännu inte känt om viruset kan överföras via fekal-oral väg, men vi vet att virusutsöndring från matsmältningssystemet kan pågå längre än utsöndring från luftvägarna.

Forskare från University of Stirling har varnat för att fynden tyder på att coronaviruset kan spridas via avloppsvatten



mel b. gravid

Därför kan detta vara en viktig – men ännu okvantifierad – väg för ökad exponering.

I studien presenterade forskarna exemplet på SARS-utbrottet 2003, då SARS-CoV-1 upptäcktes i avloppsvatten från två sjukhus i Kina.



Teamet framhåller att eftersom de flesta coronaviruspatienter är asymtomatiska finns det en 'betydande' risk för att viruset sprids genom avlopp.

sophie och tom älskar ön

Coronavirus molekyler

Samtidigt tillade de att den strukturella sammansättningen av COVID-19 tyder på att viruset kan förbli livskraftigt i avloppsvatten i upp till 14 dagar.

De förklarade: Transporten av koronavirus i vatten kan öka risken för att viruset aerosoliseras, särskilt under pumpning av avloppsvatten genom avloppssystem, vid reningsverken, och under dess utsläpp och den efterföljande transporten genom avrinningsnätet.

Atmosfärisk belastning av koronavirus i vattendroppar från avloppsvatten är dåligt förstådd men kan ge en mer direkt andningsväg för mänsklig exponering, särskilt vid avloppspumpstationer, avloppsreningsverk och nära vattenvägar som tar emot avloppsvatten.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Coronavirus prevention

Baserat på resultaten uppmanar forskarna den brittiska regeringen att investera resurser för att förbättra vår förståelse för riskerna med fekal överföring.

orlando bloom paddelbräda

De tillade: Att förstå risken för spridning via fekal-oral väg, medan den fortfarande är i ett ganska tidigt skede av pandemin, kommer att tillåta mer evidensbaserad information om virusöverföring att delas med allmänheten.

Dessutom måste riskerna förknippade med avloppsladdning under resten av covid-19-utbrottet snabbt kvantifieras för att avloppsvattenansvariga ska kunna agera snabbt och införa kontrollåtgärder för att minska mänsklig exponering för detta potentiellt smittsamma material.

I en tid då världen är så fokuserad på andningsvägarna för ett luftvägsvirus, får man inte försumma att förstå möjligheterna för SARS-CoV-2 att spridas via fekal-oral väg.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: