Coronation Street utfärdar varning om 'tidsåsikter' över gamla Hayley Cropper -scener

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Gamla Coronation Street -avsnitt som innehåller Hayley Cropper har nu en varning om 'tidens åsikter' som 'tittare nu kan tycka stötande'.



Transgender Hayley, som spelades av Julie Hesmondhalgh, dök upp i tvålen i 16 år, men nu har ITV -chefer varnat tittarna om de upprepade avsnitten på ITV3 att språket som användes vid den tiden kan potentiellt uppröra fans idag.



Avsnitten med Hayley erbjuder nu ett pre-show-meddelande där det står: 'Dagens klassiska Corrie innehåller transköns kommentarer och åsikter från den tid som tittarna nu kan tycka stötande.'



Den senaste förändringen uppmärksammades av Annie Wallace, som var den första personen som spelade en transperson på en brittisk tvål.

big mac och pommes frites
Julie Hesmondhalgh spelade Hayley Cropper

Julie Hesmondhalgh spelade Hayley Cropper (Bild: ITV)

Hon skrev på Twitter: 'Tack, @ITV för att du föregick några av de nuvarande #ClassicCorrie -avsnitten med Roy och Hayley med den här varningen. #tiderna förändras.'



Hayley Cropper dog tragiskt på showen 2014 efter en hjärtskärande kamp med bukspottskörtelcancer.

finns Italien på Storbritanniens karantänlista

Hon uppträdde första gången 1998 och gjorde historia med sin man på skärmen Roy Cropper.



Roy Cropper med sin fru Hayley på Corrie

Roy Cropper med sin fru Hayley på Corrie (Bild: Granada Tv)

Hennes berättelser berörde den kamp som transpersoner står inför med att gifta sig och adoptera barn.

Det kommer efter att Britbox utfärdat en varning före showen om ett avsnitt från 1968 där Stan och Hilda Ogden går ut på middag på en kinesisk restaurang, där maten beskrivs som 'utländsk'.

Avsnittsbeskrivningen lyder: 'Stan and Hilda's Big Night Out. Stan tar Hilda till en kinesisk restaurang, men hon får inte riktigt den måltid hon förväntade sig. Med språk från en svunnen tid som vissa tittare kan tycka är kränkande. '

De knöt knuten i tvålen

De knöt knuten i tvålen (Bild: Granada TV)

I de senaste avsnitten av Corrie tog skådespelerskan Tracie Bennett farväl av kullerstenarna.

På fredagen såg tittarna onda Sharon försöka lura Streetlegenden Rita till att lämna över 10 000 pund under misstänkta omständigheter efter den dömande domen från drogchefen Harvey Gaskell.

aaron armstrong sophie klass
Tracie Bennett lämnade kullerstenarna på fredagen

Tracie Bennett lämnade kullerstenarna på fredagen (Bild: @OfficialTracieB /Twitter)

Efter att scenerna visades på ITV delade Tracie, som först hade en tid på Corrie 1982, några bilder bakom kulisserna med sina Twitter -följare tillsammans med en innerlig bildtext.

'Jag hade precis tagit min allra sista scen @itvcorrie ett tag och gick till omklädningsrummet för att byta,' twittrade hon angående sin selfie mot gatans berömda kullersten.

'Allt bara för att jag skulle kunna säga & apos; Ter Ra & apos; just nu. Tack till dem som vet vad de gjorde för mig och hatare och älskare, fortsatte 60-åringen.

'Vi gör vårt bästa för alla. Ses snart. 'Av det.'

Se Även: