Kalla samtalare lurade min svärfar att betala 1000 pund i månaden för att försäkra sitt kylskåp

Kallare

Ditt Horoskop För Imorgon

En kvinna fann att hennes avlidna svärfar hade 28 försäkringar för sitt kylskåp [stockbild](Bild: Getty)



Sårbara människor tappar tiotusentals pund om året för kalla uppringare som riktar sig till dem med potentiellt bedräglig försäkring.



Vissa offer har lurats att betala mer än 1 000 pund i månaden för att försäkra köksutrustning som kylskåp och ugnar.



som vann kändis x factor

I en rapport, konsumentgrupp Vilken? sade att det mottog mer än 150 klagomål om potentiellt bedrägliga försäkringar under året till juli.

Det sa att många av dessa gällde apparatkåpa för tvättmaskiner och andra vitvaror.

Av de 62 företag som rapporterades var bara två reglerade - trots att detta var ett lagkrav.



Många beskrev det de sålde som 'serviceplaner', även om vissa kallade det som försäkring via telefon.

I ett fall fann en kvinna att hennes svärfar - som nyligen hade gått bort - hade betalat 28 autogiro för apparatskydd.



Hans räkningar motsvarade mer än 1 000 pund i månaden.

Har du blivit riktad av kalla uppringare? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Hans räkningar motsvarade mer än 1 000 pund i månaden (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Han hade fyra policyer med ett företag. En av dessa var för £ 516 för att täcka en kyl-frys från mars 2018 till 2021, men han betalade också ett annat företag, Protect Your Bubble Ltd, för att täcka samma apparat under en del av samma period.

Företaget har inget samband med försäkringsgivaren Protect Your Bubble, som är en del av Assurant Direct Ltd, ett reglerat företag.

Financial Conduct Authority, City vakthund, utfärdade en varning mot Protect Your Bubble Ltd förra året.

Det sa att webbplatsen var ett klonföretag som agerade bedrägligt.

övermänniskans förbannelse

'Nästan alla företag och individer som bedriver finansiella tjänster i Storbritannien måste vara auktoriserade eller registrerade av oss. Det här företaget är inte auktoriserat eller registrerat av oss men har riktat sig till människor i Storbritannien och påstått att de är ett auktoriserat företag, säger regulatorn.

De riktar sig till människor som är helt hjälplösa [stock image] (Bild: Getty)

'Detta är vad vi kallar ett & apos; klonföretag & apos ;; och bedragare brukar använda denna taktik när de kontaktar folk ur det blå, så du bör vara särskilt försiktig om du har kallats. De kan använda namnet på det äkta företaget, & apos; företagets referensnummer & apos; (FRN) vi har lämnat det auktoriserade företaget eller andra detaljer. '

Kvinnan upptäckte också att hennes svärfar betalade ett företag som heter Premier Protect 365 för att täcka hans kylskåp.

Companies House -poster visar att detta varumärke är handelsnamnet på Premier Protect Holdings Ltd, som delar en direktör - kallad Abdelhak Akayour - med Protect Your Bubble Ltd.

På betygsplattformen Trustpilot finns det mer än 100 klagomål om samma företag.

I många fall sa kunder att de så småningom gav upp sina påståenden, medan andra hävdade att de fick tro att Premier Protect 365 representerade deras befintliga leverantör.

En person hävdade att deras äldre svärmor var övertygad om att ge ut sina bankuppgifter för att förnya en policy som hon inte hade.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Strax efter togs 195 pund från hennes konto. Hennes familj hotade företaget med rättsliga åtgärder och pengarna returnerades.

Som? sa att var femte person har fått ett telefonsamtal om apparatförsäkring eller utökade garantier under det senaste året.

Även om detta bara är olagligt om det handlar om din pension, finns det farhågor om att några av dessa företag kan vara bedrägliga.

Caroline Abrahams of Age UK, en välgörenhetsorganisation, sa att kalla samtal borde vara helt förbjudna i Storbritannien.

vinnare av strikt 2018

'Många litar på sina fasta telefoner och kalla uppringare vet att de sannolikt kommer att tillbringa mycket längre hemma under de kommande sex månaderna. Det är viktigt att myndigheter vidtar åtgärder för att förhindra dessa samtal, säger hon.

Om du är orolig för besvärande samtal kan du registrera din fasta telefon med telefonens preferensservice (TPS).

Det är en gratis tjänst som låter dig välja bort oönskade försäljnings- eller marknadsföringssamtal. Du kan komma åt den via din fasta leverantör.

Jenny Ross, på vilken? sa att mer måste göras för att stänga ner dessa företag.

”Vi har hittat tecken på en kraftig ökning av apparatreparationer vid kalla samtal, där vissa företag använder tvivelaktiga metoder för att sälja dyra och onödiga” täckplaner ”för hushållsapparater till utsatta människor.

'Även om det finns några legitima företag som verkar inom branschen, är det uppenbart att det också finns många oseriösa handlare som utnyttjar människor och undviker reglering - och mycket mer måste göras för att stänga av dem.

'Vi har delat våra resultat med informationskommissionären och nationella handelsstandarder som undersöker frågan. Vi skulle också vilja att telekomföretag överväger att som standard erbjuda sina kostnadsfria samtalsblockeringstjänster snarare än att kunder väljer att undvika att fler blir offer. '

Se Även: