Vem vann Strictly Come Dancing 2018? Stacey Dooley triumferar med Kevin Clifton

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Efter tre månaders blod, svett och tårar har Stacey Dooley korats till vinnare av Strictly Come Dancing 2018.



Trots att domarna fick det lägsta poängen lyfte BBC: s dokumentärskapare och hennes partner Kevin Clifton Glitterball Trophy, vann showens 16: e serie och lämnade honom i tårar när han tog emot priset.



De fick en stenig start med domaren Craig Revel Horwood som vägrade gå högre än en nia för deras Foxtrot till Hi Ho Silver Lining.



Och han var inte ett fan av deras Show Dance to Jessica Mauboy's Land of a Thousand Dances och gjorde det till en åtta.

'Bruno måste behärska det engelska språket. Jag var inte så sugen på dansen. Det var lite för smått, sa han.

Darcey Bussell och Shirley Ballas gav båda nio, och deras tredje och sista dans, en Paso Doble till Malaguena av Brian Setzer, misslyckades igen med att tjäna mer än nio från Craig.



var är jason orange nu

Stacey och Kevin kröntes som vinnare (Bild: PA)

Kevin grät (Bild: BBC)



Det var en ganska hård kamp, ​​där Ashley Roberts framförde en samtida Show Dance to Birdy's Keeping Your Head Up, som slog domarna & apos; strumpor av och gjorde hennes raka 10: or.

Hennes häpnadsväckande Dirty Dancing Salsa - där hon flög högt i molnen när Pasha Kovalev höll henne ovanför huvudet - fick också hela 40 poäng, liksom deras troll Charleston till Witch Doctor av Don Lang.

I år var den första dans som framfördes en som domarna hade bett dem upprepa från tidigare i serien.

cliff richard kalender 2021

Det är första gången Kevin har vunnit tävlingen (Bild: PA)

Det andra var fritt val, och paren fick välja sin favorit från serien som sin tredje.

Faye Tozer framförde den underbara wienervalsen, som initialt utlöste de ogrundade romansrykten med partnern Giovanni Pernice.

De utförde också en bländande Show Dance to Lullaby of Broadway, där Faye gjorde några nästan tryckpåverkade drag på en låda när hon gnistrade i en guld, silkeslen klänning. De tjänade raka 10: or över hela linjen.

buster mrs browns pojke skådespelare

De framförde en Foxtrot för sin första dans (Bild: PA)

Craig var inte ett fan av deras Show Dance (Bild: PA)

Och Joe Sugg, som var en het favorit att ta kronan tillsammans med Stacey, utförde sin bästa dans hittills, Paso Doble, samt en Show Dance som såg honom sätta några av hans bästa drag i tävlingen tillbaka för alla att se - med några av hiphop- och streetstyle -föreställningarna som förvånade domarna under hela sin tid.

Men Stacey har varit en het favorit att vinna under hela tävlingen, delvis på grund av att hennes partner, Kevin Clifton, som absolut är en publikfavorit, nästan har vunnit tävlingen fyra gånger med Susanna Reid, Frankie Bridge, Kellie Bright och Louise Redknapp i rad år.

Förra året kom han sjua med Susan Calman.

Stacey kunde inte tro det när de utsågs till vinnare (Bild: BBC)

Paret hade en svår start på tävlingen, med Stacey som nästan hamnade i dansen efter hennes Cha Cha Cha -katastrof i vecka två.

bombskräck Canary Wharf

Men under den tredje veckan - Filmveckan - tog Stacey och Kevin på sig några söta badbyxor och gul kroppsfärg för en riktigt glad jive, som fick dem att sväva in på en högre punkt på bordet, där de stannade under större delen av föreställningen.

När paret tilldelades glitterballen efter allmän omröstning bröt Kevin ihop.

Tack så mycket [Stacey]. Du har varit så fantastisk och dansat så bra och fått det här ... bara för att du är den underbaraste personen att arbeta med, sa han mellan tårar.

'För att tillbringa varje dag med att träna med dig har du jobbat så hårt och alltid med ett leende på läpparna. Du är så underbar och jag tycker att du är den absoluta världen. Tack så mycket.'

Stacey betalade all heder till Kevin och sa: 'Du vet hur mycket jag tänker på dig ... han har varit i finalen så många gånger som han har, ditt tålamod, du vet.

'Ibland känner du dig lite idiot men Kev går igenom dig, han förtjänar så här, han förtjänar så här.'

Läs mer

Mer om Stacey Dooley
& apos; Fearless & apos; Stacey undersöker droger Staceys hjärtesorg över död far Hur Stacey Dooley blev berömd Stacey vinner Strikt 2018

Se Även: