Cineworld öppnar åter brittiska filialer i maj när Covid -restriktionerna lindras

Cineworld

Ditt Horoskop För Imorgon

Biografer som Cineworld har varit stängda sedan förra året när premiärministern tillkännagav begränsade nivåer(Bild: Getty Images)



Cineworld har meddelat planer på att öppna biografskärmar i Storbritannien i maj - sju månader efter att 660 filialer stängts över hela världen.



Filmjätten sa att den övervakar Storbritanniens färdplan 'noga' med planer på att öppna Regal -filialer i USA nästa vecka och UK -butiker senare i vår.



livestream boxning ikväll

Företaget sa att det också har nått ett flerårigt avtal med Warner Bros - vilket ger det 31 dagar & apos; exklusivitet över filmer innan nya utgåvor delas med premiumvideo on demand -streamingtjänster.

Mooky Greidinger, VD för Cineworld, sa att filialer kommer att fortsätta att följa Covid-säkra riktlinjer när de öppnar igen.

'Med hälsa och säkerhet för våra kunder, personal och samhällen som vår högsta prioritet fortsätter vi att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder och följa våra CinemaSafe -riktlinjer för att säkerställa en säker och bekväm upplevelse', sa han.



Företaget - som också äger Picturehouse -imperiet - har redan varnat för att det inte förväntar sig att antagningar kommer att återhämta sig till nivåer före Covid -nivå förrän 2023 (Bild: AFP via Getty Images)

catherine huntley qvc make

'Vi kommer också att följa utvecklingen noggrant i Storbritannien och över hela Europa när vi gradvis kommer att öppna igen över hela världen i enlighet med lokala myndigheters vägledning.'



Cineworld inledde krisförhandlingar i oktober efter att ha stängt mer än 660 butiker runt om i världen 'tills vidare'.

Då nämnde den förseningar i den nya James Bond -visningen som en del av sitt beslut att stänga oväntat.

Det kom efter att företaget rapporterade en förlust på 1,3 miljarder pund under de första sex månaderna av 2020 när Covid -krisen tog tag i huvudgatan.

cara delevingne och michelle rodriguez kysser

Chefer anlitade enligt uppgift FTI Consulting för att formulera en omstruktureringsplan för att betala av sina 6,6 miljarder pund, vilket påverkar upp till 5 000 arbetare.

Cineworld är världens näst största biokedja med 790 filialer i tio länder inklusive Ungern, Irland, Israel, Polen, Rumänien, Slovakien, Storbritannien och USA.

Det anställer 45 000 anställda globalt - inklusive på sina 127 Cineworld- och Picturehouse -butiker i Storbritannien.

sonny patrick macdonald gallagher

Då sa Greidinger: ”Det här är inte ett beslut vi tog lätt, och vi gjorde allt i vår makt för att stödja säkra och hållbara återupptagningar på alla våra marknader - inklusive att möta, och ofta överträffa, lokala hälso- och säkerhetsriktlinjer i våra teatrar och arbetar konstruktivt med tillsynsmyndigheter och branschorgan för att återställa allmänhetens förtroende för vår bransch. '

Premiärminister Boris Jonson har utfärdat en preliminärt återupptagningsdatum den 12 april för icke -viktiga företag - även om biograferna inte är planerade att öppna tidigast den 17 maj tidigast . Ytterligare ett meddelande kommer att göras den 5 april.

Se Även: