När öppnar icke-viktiga butiker igen i England? Regler för Primark, Ikea och mer

High Street

Ditt Horoskop För Imorgon

Populära butiker som Primark, New Look, M&S och Dunelm kommer att få öppna igen om Covid -mål är under kontroll(Bild: Philip Coburn)



High street -kedjor har fastställts till ett preliminärt återupptagningsdatum när regeringen driver igenom sin färdplan för att få Storbritannien tillbaka till det normala.



Hälsosekreteraren Matt Hancock sa att återförsäljare, inklusive Next, Ikea, elbutiker och modekedjor kan handla igen från och med den 12 april om Covid -målen uppnås.



Temaparker som Alton Towers, Drayton Manor och mer kan också öppna igen i England under detta datum, enligt preliminära planer.

Dessutom faller under steg två i Boris Johnsons färdplan frisörer, nagelsalonger och offentliga byggnader.

Hälsosekreteraren har dock varnat för att datumet kan skjutas tillbaka om Covid -infektioner inte är under kontroll.



Hancock sa att ett ytterligare tillkännagivande om återöppningar kommer att göras den 5 april.

Om ett steg i färdplanen blir försenat kommer efterföljande steg också att skjutas tillbaka för att skapa ett fem veckors mellanrum mellan dem

Om ett steg i färdplanen blir försenat kommer efterföljande steg också att skjutas tillbaka för att skapa ett fem veckors mellanrum mellan dem (Bild: Getty)



Om ett steg i färdplanen försenas, kommer efterföljande steg också att skjutas tillbaka för att skapa ett fem veckors gap mellan dem.

Regeringens fyra regler för återöppning är: framgången med vaccinutbyggnaden, bevis på vaccineffektivitet, nya varianter och infektionshastigheter.

Matt Hancock sa: 'Anledningen till dessa datum är att ge fem veckor mellan stegen så att vi kommer att se effekten av varje steg innan vi fattar ett beslut efter fyra veckor, med en vecka kvar om vi kan ta nästa steg.

'Det är en försiktig men, vi hoppas, en oåterkallelig väg och vaccinets effektivitet ger mig ökat förtroende för att vi kommer att kunna gå den vägen enligt vägbeskrivningen och vi kan se att vaccinerna gör människor trygga och räddar liv. '

Vad är butiker som inte är viktiga?

Marknaderna återupptas också den 12 april

Marknaderna återupptas också den 12 april (Bild: AFP)

Icke-väsentlig detaljhandel definieras av regeringen som följande:

  • Kläd- och modebutiker och skräddare

  • Resebyråer i detaljhandeln

  • Hushållsbutiker

  • Mattaffärer

  • Kök, badrum, kakel och glasrutor

  • Tobaks- och ångbutiker

  • Elektronikvaror och mobiltelefonbutiker

  • Välgörenhetsaffärer

  • Fotostudior

  • Antikaffärer

  • Homeopatisk och naturopatisk medicin, traditionell kinesisk medicin och ayurveda

  • Marknader (utom djurmarknader eller bås som faller under listan över viktiga företag ovan, till exempel de som säljer livsmedel)

    kändis storebror 2014 startdatum
  • Bil- och andra fordonsutställningslokaler och andra lokaler, inklusive utomhusområden, som används för försäljning eller uthyrning av husvagnar, båtar eller fordon som kan drivas med mekaniska medel. Men taxi- eller fordonsuthyrningsföretag kan fortsätta. Till exempel kan en kund beställa en hyrbil online och hämta den personligen.

  • Biltvättar (förutom automatiska biltvättar)

  • Auktionshus (med undantag för auktioner av boskap eller jordbruksutrustning)

  • Spelbutiker

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Vilka regler måste icke-viktiga butiker följa?

Butiker och allmänheten måste följa regeringens & apos; Covid-säkra & apos; åtgärder - som anger exakt vilka försiktighetsåtgärder människor måste vidta för att hålla Covid -infektioner under kontroll när butikerna öppnar igen.

Detta är utöver obligatoriska ansiktsmasker och sociala distanslagar.

Enligt reglerna förblir inredningsrum stängda, stora familjer kommer att begränsas och kunderna uppmanas att betala med en kontantlös metod där det är möjligt.

Envägssystem och hinder kommer också att införas i åtgärder som kommer att replikera hur stormarknader har fungerat under hela krisen.

Shoppare kommer att bli ombedda att sanera händerna vid inresan - och kunderna kommer att rådas att bara röra på föremål som de tänker köpa.

De nya reglerna och åtgärderna kommer att anges tydligt med affischer, skyltar och visuella hjälpmedel på fönster och dörrar innan kunderna kommer in i filialer.

Personal kontrollerar

& apos; Släpp av områden & apos; kommer att finnas på plats för returnerade varor

& apos; Släpp av områden & apos; kommer att finnas på plats för returnerade varor (Bild: Bloomberg)

Varje butik med fem anställda eller fler måste slutföra en skriftlig riskbedömning som beskriver hur den planerar att hålla personal och kunder säkra.

All personal måste öka antalet gånger de tvättar sina händer och ytor måste rengöras regelbundet.

Skärmar och barriärer kommer att installeras och alla butiker har & apos; drop -off områden & apos; där varor kan överföras till kollegor.

Allt som har prövats måste lagras utanför försäljning i 72 timmar eller rengöras noggrant innan det återförs till butiksgolvet.

Vilka andra riktlinjer kommer att finnas?

  • Butiker måste ställa in ett maximalt antal kunder som kan komma in vid varje tillfälle för att upprätthålla två meters social distans.

  • Tjänster som inte kan tillhandahållas utan att bryta social distansering kommer sannolikt att förbli avstängda - detta kan innefatta anpassnings- och mättjänster.

  • Butiker kommer att behöva minska kontakten mellan kunder med system som enkelriktad promenad i butiken.

  • Butiker måste samarbeta med lokalområdet för att tillhandahålla ytterligare parkering och cykelställ för att undvika att använda kollektivtrafik.

  • Kö bör göras utanför en butik, inte inne eller på en parkeringsplats - utanför köer måste hanteras för att minimera risken.

  • Köpcentra måste reglera antalet personer som släpps in och hantera köer.

  • Alla återförsäljare behöver tydligt utpekade positioner från vilka kollegor kan ge råd eller hjälp till kunderna samtidigt som de behåller socialt avstånd.

Se Även: