Carol Drinkwater avslöjar att hon och den 'karismatiska och oklanderliga' medstjärnan Robert Hardy var lite kär i varandra

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Avlidne Robert Hardy, Carol Drinkwater och Christopher Timothy om alla varelser stora och små



Knäna knackade av rädsla, Carol Drinkwater satt nervöst i ett rum på BBC 1977 när hon förberedde sig för sitt första möte med producenterna och casten av All Creatures Great and Small.



siffran 55 betyder

Hon var inte bara skrämd av att ha medverkat i det som lovade att bli ett av Storbritanniens mest älskade tv-program.



Den föga kända nykomlingen, som vid 28-årsåldern hade kastats i rollen som huvudpersonen James Herriots fru, var också nervös för att träffa blivande medstjärnan Robert Hardy.

Som 51 -åring var han redan en känd skådespelare som, enligt ryktet, ibland var lite svår att arbeta med, ska vi säga. Men Carol behöver inte oroa sig - deras vänskap var omedelbar.

När han kom kom han rakt fram till mig ... säger hon. Han lade händerna på mina händer, som hölls hårt knäppta framför mig, och sa: 'Perfekt gjutning - du är vacker'. Och jag kände direkt, 'wow'. Det var den här ledande mannen som sa detta till mig.



Den lugnande hälsningen var starten på ett nära förhållande mellan den unga skådespelerskan och den etablerade tesan när de filmade de två första serierna av alla varelser.

Carol säger att hon och Robert Hardy älskade varandra (Bild: Getty)



Det är också därför Carol, nu 69, blev förkrossad när hon fick veta om hans död i veckan, 91 år gammal.

Jag började gråta när jag hörde nyheterna, säger hon, Faktum är att jag körde på motorvägen och nästan kraschade min bil.

I intervjuer sa Robert, som spelade veterinärens kirurgägare Siegfried Farnon i dramaet Yorkshire Dales, att han blev lite kär i henne. Det var en kärlek hon var väl medveten om.

Jag visste det, naturligtvis visste jag det. Men jag tror att det är sant för oss båda faktiskt. Jag skulle säga att jag också var lite kär i honom, erkänner Carol och talar från sitt hem i Frankrike.

Jag lockades enormt till honom som man och jag tror att det var ömsesidigt.

Han var väldigt karismatisk. Han var alltid oklanderlig också med de underbart blinkande ögonen. Jag kommer att gråta igen om en minut ....

Skådespelerskan säger att Hardy var mycket karismatisk & apos; (Bild: Getty)

Innan Carol gick med i rollen All Creatures hade Carol tagit relativt lågprofilerade roller på scen och skärm.

Hennes mest ökända del såg henne ta av i Stanley Kubricks filmversion från 1971 av romanen A Clockwork Orange.

Hennes roll som hälsosam hemmafru Helen Herriot kunde inte ha varit mer annorlunda.

Hon var gift med veterinären James, spelad av Christopher Timothy, medan Peter Davison spelade Siegfrieds bror Tristan. Även om den framtida Doctor Who var närmare hennes ålder, kände hon mest kemi med Robert.

sommar på kröningsgatan

Han var dock inte som en pappasfigur. Vi hade en väldigt intim relation, vi två, säger hon.

Han var alltid där för mig och om vi skulle någonstans skulle han alltid ta min arm och se till att jag inte bara blev omhändertagen, utan eskorterad.

Och jag älskade honom för det. Vi hade våra egna personliga små skämt. Vi hade våra intimiteter och privata tankar.

Jag var i en ålder när jag var singel, bekymmerslös och det fanns många män som jag tyckte var attraktiva - och han råkade vara precis bredvid mig. Jag vet att han var oerhört förtjust i mig - och det var ömsesidigt.

drottningens födelsedag firas 2019

Förhållandet gick dock aldrig utöver en nära vänskap.

Från 1978, när den första serien sändes, fram till Carol lämnade serien, var Robert fortfarande gift med Sally Pearson, hans andra fru och mor till två av hans tre barn.

Alla varelser kastade Carol, Christopher, Robert och Peter Davidson tillsammans (Bild: John Gladwin/Sunday NEWSAM)

När Carol meddelade att hon inte skulle återvända för att filma en annan serie, blev Robert, som 1986 hade skilt sig från sin fru, förstörd.

Den enda gången han någonsin blev arg på mig var när vi gjorde vår sista scen tillsammans, minns Carol.

Han sa till mig: ’Du gör inte det rätt!’ Och jag blev helt förvånad.

Det var först efteråt som jag insåg att det var känslan av att vi inte skulle vara tillsammans igen.

”Det var väldigt svårt för mig att fatta det beslutet, men jag var tvungen att fortsätta och göra andra saker. Jag kände att rollen var begränsad. Robert brukade säga att jag var som en tävlingshäst vid en tävlingsport, bara väntade på att ladda ut.

Carol fortsatte att resa, bosatte sig så småningom i Frankrike och gifte sig, innan hon började en karriär i att skriva.

Hon har just publicerat en bok, The Lost Girl, som utspelar sig både under terrorattacken mot Paris 2015 och efter
Andra världskriget i Provence.

Även efter att Carol lämnade och hennes roll som Helen togs över av Lynda Bellingham, höll hon kontakten med Robert, som spelade Siegfried ända fram till den sista sändningen 1990.

Det inkluderade när han, runt 1995, kämpade mot cancer.

Han var fantastiskt rolig om sin cancer, säger hon.

Han skämtade om vad kirurgen hade sagt till honom. Han skämtade så vi skulle inte vara oroliga för honom. Han borstade bort saker om sig själv som han trodde skulle kunna göra andra upprörda.

Carol säger att Hardy alltid var där för henne (Bild: BBC)

Hans skrämmande hälsa och framåtskridande år hindrade inte Robert att spela Cornelius Fudge i Harry Potter -filmerna från 2002.

Men 2007, när han gjorde sin sista insats som minister för magi i Harry Potter och Fönixorden, hade studion inte råd med försäkringsräkningen på 1 miljon pund för att få honom att spela rollen.

Carol säger: Han älskade att göra Harry Potter och var ganska upprörd när de inte kunde få försäkring för honom att fortsätta i filmerna - jag minns att han berättade det för mig. Han tyckte att det var jätteroligt och gillade att det introducerade en helt ny publik för honom.

tom cruise och katie holmes

Sedan han skilde sig från sin fru 1986 gifte sig Robert aldrig igen och upplevde tydligen sina år som ensamstående man.

Men Carol, som uppenbarligen fortfarande håller honom i stor tillgivenhet, har svårt att tro det.

Kanske var han inte ensam. Han var tillräckligt diskret för att inte ha haft det i allmänhetens ögon, säger hon och skrattar.

Jag hade inte blivit förvånad om det hade funnits någon. Jag är säker på att det hade varit många damer som hade varit villiga.

När jag träffade honom igen förra året, var han 90 och även om han såg mer ömtålig, skröplig och tunnare ut, så såg han på något sätt fortfarande helt grym ut.

Se Även: