Bästa vänner avslöjar en genial affärsidé som gör dem £ 3million per år på eBay

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

De har gjort en traumatisk incident till en stor framgång(Bild: NEWSAMPix)



För många unga företagare börjar idén tidigt - men ofta är det pengarna, tiden och våra egna livsval som kommer i vägen.



Men inte för 18-årige Murray Winton som föll i hans idé att tjäna pengar efter att ha blivit offer för ett rån.



bästa blonda hårfärgningsmedel

Som en ivrig golfare sa Murray att han alltid ville ha det senaste draget, men efter att ha fått sina klubbor stulna från sitt skåp på en golfklubb bestämde han sig för att köpa en begagnad ersättning som var billigare.

Några år senare bestämde han sig dock för att det var dags att uppgradera - det var då han snubblade över ett gap på marknaden och sålde billigare redskap.

'Golf har blivit så dyrt och exklusivt och vi ville hjälpa till att göra det överkomligt', förklarade han.



18-åringen upptäckte att han kunde göra vinst genom att sälja gamla klubbar, liksom sina vänner & apos; oönskade till överkomliga priser på eBay - och tjäna pengar på det.

Snart hade hans hus blivit ett nav för cykelutrustning.



- Priset på ny utrustning är galet ibland, så vi ville göra det tillgängligt och hjälpa människor att bli av med de golfklubbor som de inte behöver, säger han till NEWSAM Money.

som vinner im a celebrity 2013

Spola framåt 10 år och tillsammans med sin affärspartner Martin driver Murray nu ett blomstrande företag, Golfklubbar 4 kontanter , köp och försäljning av klubbar för 4,7 miljoner pund på eBay.

Webbplatsen tar oönskat lager - och säljer det sedan till överkomliga priser till andra (Bild: Golfklubbar 4 kontanter)

Duon träffades när de var säljare på American Golf. Beväpnade med stor teknisk kunskap om golfutrustning och en ambition att göra något annorlunda såg de ett gap på marknaden för begagnad utrustning.

Affärsmännen i Edinburgh säljer nu 100 klubbar per dag online, vilket genererar 3 miljoner pund av deras årliga omsättning och har till och med en butik på en gata.

Deras fysiska showroom är baserat i Edinburgh och tillsammans med ett team på 32 får de sina eBay -beställningar behandlade innan deras dörrar öppnas för kunder kl.

De har till och med en kundbas över hela världen.

'eBay är bra på det sättet', förklarade Murray, 'du kan sätta en golfklubb online på ditt loft i Edinburgh, och någon på en annan kontinent kommer att köpa den. Faktum är att minst 10% av vår verksamhet kommer från utanför Storbritannien. '

santander ppi butikskort

Murray sa att det viktigaste han har lärt sig under de senaste tio åren är att 'få kontakt med dina kunder'.

”Det fina med att notera online är att du kan samarbeta med dina kunder för att ge dem den bästa servicen.

'Martin och jag och våra 32 anställda gillar att chatta med våra kunder i telefon för att se till att alla är så nöjda med den service vi tillhandahåller som möjligt. Vi älskar att höra våra kunders tankar och bara ha en chatt. '

På Murrays första försäljning gjorde han förlust. Men efter att ha förvandlat företaget till ett företag som växer med 25% om året, har han några bra tips att dela med sig av när det gäller att sälja på eBay.

1. Bilder är nyckeln

En bild säger 1000 ord. Alla bilder på Golf Clubs 4 Cash är detaljerade och av hög kvalitet, och belysning och bakgrund är viktiga. Murray rekommenderar att du får ut det mesta av bildgränsen på 12 som du får på eBay.

2. Håll det enkelt

En kort beskrivning där du kommer rakt på sak gör informationen mer lättsmält för kunden.

3. Snabb och pålitlig service

Golfclubs4cash skickar ut paket varje dag för att säkerställa att kunderna får sina paket snabbt efter beställning.

Faktum är att de 30 anställda får arbeta klockan 7 för att slutföra och skicka ut alla sina eBay -beställningar före 9:00.

jul-tv-erbjudanden 2019

Läs mer

Hur jag startade mitt företag
Vårt pizzaimperium på 10 miljoner pund Jag lämnade Burberry för att sälja elverktyg Furlough gjorde oss till miljonärer Tandblekningsprodukten värd 4 miljoner pund

Se Även: