Bästa barnklubbar för föräldrar - och 12 fler fantastiska sätt att spara pengar

Föräldraskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Mor och barn äter frukost

Här är några system för att komma igång med att förbereda ditt nya barn(Bild: Getty)



Royal baby feber har svept nationen - och världen kan inte få nog av Archie Harrison Mountbatten -Windsor.



Så mycket att restauranger, nöjesparker och till och med resejättar erbjuder alla med namnet & apos; Archie & apos; freebies för att markera palatsets nya ankomst.



Men hur är det med barnen som inte delar ett kungligt namn - och föräldrarna som också har en bunt glädje att förstöra?

Tja, med lite hjälp från fyndjägarna kl hotukdeals , vi har tagit fram några av de bästa sätten som nya och blivande föräldrar kan spara på sin egen lilla prins eller prinsessa.

Se våra bästa tips nedan.



Stövlar föräldraklubb

Om du är en fördelskortsmedlem och väntar kan du registrera dig för Boots & apos; föräldraklubb för rabatter och erbjudanden året runt.

Schemat erbjuder medlemmar 10 poäng för varje £ 1 som spenderas på babyprodukter tills din baby når tre år.



Stövlar skickar dig också skräddarsydda erbjudanden under varje skede av din graviditet samt gratis gåvor och pengar på kläder för varje milstolpe ditt barn når.

Emmas dagbok

Mor kysser baby dotter

Det är inte bara för blivande föräldrar - alla med ett barn kan registrera sig för tips och rabatter (Bild: Getty)

Emmas dagbok är en av de mest populära barnklubbarna för blivande mammor.

Genom att registrera dig kan du få tillgång till Argos -pengar värda 250 £ på kuponger, presentpaket, tips om föräldraskap och kuponger som är skräddarsydda för varje steg i din graviditet.

Du får också en fotobokskupong värd £ 15 för att fånga deras tidiga minnen.

Modervårdsklubb

Gå med i Modervårdsklubb ger dig tillgång till rabatter som 20% rabatt på mammakläder och över £ 100 värdeskuponger.

Medlemmar får tillgång till råd om föräldraskap - som vägledning om hur man väljer bilbarnstol - tidig tillgång till försäljningen, £ 10 kuponger när du spenderar £ 100 och 20% rabatt på leksaker till ditt barns födelsedag.

Fler tips och besparingar

Andra platser som blivande föräldrar kan registrera sig på som inkluderar gratis presenter och råd inkluderar:

Vad sägs om gratis recept och bidrag?

Miljontals föräldrar har rätt till extra ekonomiskt stöd som de kanske inte känner till. Detta sträcker sig långt utöver bara mammaledighet och inkluderar även rabatter på kommunalskatt och gratis skoluniformbidrag. Vi har tagit fram några viktiga nedan.

  1. Om ditt barn är under 18 år och du inte bor tillsammans med en annan vuxen kan du ansöka om 25% rabatt på kommunalskatten.

  2. Alla föräldrar kan göra anspråk Barn förmån . Detta är en statsbidrag på 20,30 pund i veckan för ditt första barn och 13,40 pund i veckan för efterföljande barn.

  3. De Healthy Start -schema stöder föräldrar med matkuponger. Du kvalificerar dig om du är 10 veckor gravid eller har ett barn under fyra och får inkomststöd eller annan förmån. Betalningskuponger börjar från £ 3,10 i veckan.

  4. Om du har en låg inkomst kan du eventuellt kräva inkomststöd, arbetssökandestöd (JSA) eller bostadsförmån - som kan hjälpa till med hyran. Här är en guide till fördelar.

  5. De Visst Starta moderskapsbidrag är en engångsbetalning på £ 500 som du inte behöver betala tillbaka.

  6. Om du har ett tre eller fyra år gammalt barn kan du registrera dig för regeringens 30 timmar gratis barnomsorg.

  7. Förutom ovanstående finns det också vattenräkningsrabatter , gratis recept, gratis skolresor (och enhetlig lättnad) och energiräkningsrabatter som du kan göra anspråk på.

  8. Du har rätt till gratis NHS -tandvård om du är gravid när du påbörjar din behandling. För att få gratis tandvård från NHS måste du ha ett MATB1 -certifikat utfärdat av din barnmorska eller husläkare och en giltigt certifikat för moderskapsundantag (MatEx) .

  9. Du har också rätt till gratis tandvård från NHS i 12 månader efter att ditt barn fötts. För att bevisa din rättighet måste du visa ett giltigt intyg om moderskapsundantag, en anmälan om födelseformulär (din barnmorska ger dig detta formulär) och ditt barns födelsebevis.

  10. Behöriga anställda kan också ta upp till 52 veckors mammaledighet. De första 26 veckorna är kända som ”Ordinarie mammaledighet” och de sista 26 veckorna som & apos; Extra mammaledighet & apos ;. De första 6 veckorna betalas med 90% av genomsnittligt veckolön (AWE) före skatt medan de återstående 33 veckorna är £ 145,18 eller 90% av deras AWE (beroende på vilket som är lägre). Detta är reglerna för dem som gör anspråk på delad föräldraledighet istället.

  11. Planen Care to Learn kan hjälpa till med barnomsorgskostnader för föräldrar som fortfarande är i utbildning. Det är £ 160 per barn och vecka om du bor utanför London eller £ 175 per barn och vecka om du bor i London. Alla betalningar går direkt till din barnomsorgsleverantör.

  12. Förutom ovanstående finns det också vattenräkningsrabatter , gratis recept, gratis skolresor (och enhetlig lättnad) och energiräkningsrabatter som du kan göra anspråk på.

Se fler tips och information i vår guide på ekonomisk hjälp till föräldrar .

Läs mer

Dina mödrarättigheter
Delad föräldraledighet förklaras 8 viktiga arbetsrättigheter för mammor Kan din chef sparka dig? Vad händer om barnet föds tidigt

Se Även: