BBC iPlayer slutar arbeta med tusentals TV -apparater - och problemet kommer inte att lösas förrän 2020

Bbc

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Publicitetsbild)



Det är en av de mest populära on-demand-tv-tjänsterna, men det verkar som att BBC iPlayer har slutat arbeta med många Samsung smart-TV-apparater den här veckan.



BBC har meddelat att en mjukvarufel hindrar streamingtjänsten från att arbeta på tusentals TV -apparater - och problemet kommer inte att lösas förrän 2020.



Även om vissa nyare modeller kan lösa problemet med en mjukvaruuppdatering, måste äldre TV -apparater vänta veckor på en åtgärd.

Enligt Samsung orsakas problemet av att ”säkerhetscertifikat” löper ut på söndag.

BBC sa dock att Samsung skulle ha tillhandahållit en firmware -uppdatering till sina TV -apparater innan detta hände.



Samsung LT24D390SW/EN TV (Bild: Samsung)

En talesperson för BBC sa: Samsung berättar att de arbetar hårt för att lösa problemet med sin fasta programvara och alla tittare som har svårt att titta på iPlayer på Samsung -TV -apparater bör kontakta tillverkaren för att få det åtgärdat.



Vissa Samsung -TV -apparater uppdateras automatiskt till den nya programvaran, men andra kräver tvångsuppgradering från avsnittet 'Inställningar' på TV -menyn.

är charlie brooks gravid i verkligheten

11 TV -apparater kommer dock inte att kunna använda BBC iPlayer förrän 2020.

Det här är SEK-1000/XC, SEK-2000/XC, SEK-3000/XC, UE82S9WATXXU, UE32S9AUXXU, UE40LS001AUXXU, UE32LS001AUXXU, UE24LS001AUXXU, LT24D390SW/EN, LT27D390SW/EN, LT24D390SW/EN, LT24D.

Samsung tillade: Vi strävar efter att tillhandahålla en uppdatering för dessa modeller tidigt 2020.

Om du har en av dessa TV-apparater och vill titta på BBC iPlayer under tiden måste du köpa en tredjepartsdongel eller digitalbox, enligt BBC.

Inte överraskande är många användare rasande över nyheterna.

Läs mer

Senaste tekniska nyheter
WhatsApp är nu blockerat på dessa telefoner Snapchat VD begränsar ljudets skärmtid Louis Theroux & # 39; s Twitter -konto HACKAT Google Maps: King Henrys Dock gömmer sig

En användare skrev: Skamligt !!! Det är helt oacceptabelt att BBC iPlayer från och med idag inte fungerar på min Samsung -TV på grund av att jag inte har tillhandahållit nödvändiga uppdateringar till min TV -modell. Det här är appen vi använder dagligen, du har helt förstört vår familj jul.

En annan tillade: Skulle du vara så snäll att svara på varför min Samsung -tv inte längre kan streama BBC iplayer trots att det inte finns några uppdateringar på tv: n. Detta är inte acceptabelt @SamsungUK.

Och komikern Marcus Brigstocke vägde till och med in nyheterna och twittrade: Hej @SamsungUK varför har du gjort det omöjligt för oss att få @BBCiPlayer på vår TV ?! Inga uppdateringar tillgängliga. Samsungs webbplats säger att du kommer att få det att fungera 2020. Inte tillräckligt bra.

Se Även: