Barclays återbetalar tusentals belöningskunder efter att ha betalat dem under 6 år

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

Barclays bankskyltning

Vissa kunder får mer än £ 100 från banken(Bild: Universal Images Group via Getty Images)



Barclays återbetalar tusentals kunder på sin Blue Rewards lojalitetsplan efter att ha upptäckt att ett betydande antal var underbetalda under sex år.



Banken kompenserar Blue Rewards -kunder för underbetalningar som går tillbaka till 2015, enligt Martin Lewis & apos; MoneySavingExpert -webbplats .



Inte varje kund ska betala tillbaka, men vissa kommer att få mer än £ 100 från banken.

Blue Rewards är ett system som är öppet för Barclays löpande kontokunder. Det kostar £ 4 i månaden att gå med i det, och du måste betala minst £ 800 i månaden till ditt löpande konto.

Du får då cashback -förmåner. Dessa inkluderar upp till £ 7 i månaden för att ha två autogiro betalat ut från ditt löpande konto.



dougie poynter och lara

Andra bonusar är £ 5 i månaden om du tar en inteckning hos Barclays, 3% cashback på Barclays hemförsäkring, £ 1 i månaden för att ta ett lån och upp till £ 5 för livförsäkring.

Belöningarna betalas direkt till kundens Blue Rewards -plånbok.



Vissa kunder får mer än £ 100 från banken

Vissa kunder får mer än £ 100 från banken (Bild: Getty)

Detta är ett onlinekonto som sitter bredvid ditt nuvarande konto.

Barclays kontrollerar nu sina register och kontaktar tusentals kunder som har fått för lite betalt.

Om du är en drabbad Blue Rewards -kund behöver du inte göra någonting för att få de extra pengarna. Barclays betalar dig vad den är skyldig, plus 8% ränta.

Den har redan kontaktat de flesta som drabbats, inklusive de som har lämnat banken eller flyttat hem.

Banken sa att den upptäckte problemet själv under en granskning och att underbetalningar gjordes på alla områden av cashback.

Förra veckan Barclays urvattnade sitt cashback -system . Det brukade erbjuda pengar på stora gatukedjor som stormarknader, B&Q och Asos - med kontoinnehavare som kan få upp till 5% på betalningar i butiker och online.

Men detta slutade den 22 juni för både vanliga löpande kunder och Blue Rewards -medlemmar.

Långivaren sa att endast 0,5% av sina kunder använde systemet ofta.

Men eftersom det har 17 miljoner kunder betyder det att cirka 85 000 drabbades - samma antal som en medelstor stad.

Barclays kommer också att avsluta Blue Reward -medlemskap för dem som inte har loggat in eller registrerat sig för nätbank senast den 3 augusti.

Banken säger att de flesta kunder redan har gjort det. Alla som inte har loggat in senast den 3 augusti har en två månaders buffert att göra det innan några avbokningar görs.

Om ditt medlemskap sägs upp överförs dina belöningsintäkter antingen automatiskt till ditt länkade Barclays nuvarande konto eller så får du en check i posten.

Barclays har kontaktats för kommentar.

I andra nyheter kommer din bank eller byggnadssamhälle att göra det kontakta dig snart eftersom nya åtgärder för att bekämpa bedrägerier träder i kraft.

Bankerna uppmuntrar kunder att kontrollera sina kontaktuppgifter nu inför regeländringen.

Under nya säkerhetskontroller kommer både bankkorts- och kreditkortsleverantörer att verifiera onlinebetalningar med kunder från och med september, med en utlösare på £ 25 på plats för att upptäcka & apos; onormala & apos; transaktioner.

Se Även: