Barclays tillkännager löpande konto och belönar skakningar som berör upp till 17 miljoner personer

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

Kunder måste logga in på nätbanken senast den 22 juni för att behålla Blue Rewards(Bild: Geoff Swaine/REX/Shutterstock)



Barclays har tillkännagett en stor skakning av sina två belöningsprogram i ett drag som kommer att påverka upp till 17 miljoner kunder från juni.



Bankjätten har avslöjat att den helt ökar cashback för innehavare av löpande konton och kommer att säga upp Blue Reward -medlemskap för dem som inte har loggat in eller registrerat sig för nätbank senast den 3 augusti.



Långivaren sa att den har uppdaterat villkoren för Blue Rewards -systemet, som erbjuder rabatter på high street - för £ 4 i månaden.

Men det är ett dubbelt slag för kunderna, eftersom Barclays också har varnat för att kassera kassan över hela linjen den 22 juni - vilket innebär att Blue Rewards kommer att vara ett av de enda sätten att få av pengar när du spenderar pengar.

Om du väljer att behålla Blue Rewards beror allt på om du har råd med £ 4 i månaden.



Kunder måste logga in för att undvika att bli sparkade ur systemet

Kunder måste logga in för att undvika att bli sparkade ur systemet

Medlemmar på schemat tjänar minst £ 7 i månaden, förutsatt att de betalar in minst £ 800 var 30: e dag och har två autogiro inrättade. Det erbjuder också extra förmåner för bolånekunder.



Belöningarna betalas direkt till kundens Blue Rewards -plånbok - det har alltid varit ett krav att vara registrerad för antingen Barclays & apos; online banktjänst eller dess app för att överföra dessa intäkter till ditt huvudkonto.

De medlemmar som aldrig har sett eller använt sin virtuella plånbok eftersom de inte registrerade sig för online- eller appbank måste nu göra det före den 3 augusti eller deras Rewards -medlemskap kan avbrytas.

Banken sa att de allra flesta kunderna inte kommer att påverkas av detta - och alla som inte har loggat in kommer att ha två månaders buffert att göra det innan några avbokningar görs.

Om ditt medlemskap sägs upp överförs dina belöningsintäkter antingen automatiskt till ditt länkade Barclays nuvarande konto eller så får du en check i posten.

Separat kommer också cashback på high street att ta slut

Separat kommer också cashback på high street att ta slut (Bild: PA)

Du kommer också att få två månaders varsel om att detta händer.

När det gäller pengarna tillbaka, ökar Barclays sitt cashback -system för köp från den 22 juni för både vanliga löpande kunder och Blue Rewards -medlemmar.

Nuvarande incitament inkluderar pengar av på high street -kedjan som stormarknader och B&Q - som alla kommer att upphöra.

En taleskvinna för Barclays berättade för The NEWSAM att det för närvarande kontaktar Barclays Blue Rewards -kunder för att informera dem om ändringarna.

'Med tanke på det faktum att du behöver nätbank eller vår app för att hantera din belöningsplånbok har vi beslutat att uppdatera våra villkor så att du framöver måste vara registrerad hos antingen nätbank eller Barclays -appen för att för att vara berättigad till Blue Rewards ”, heter det i ett uttalande.

'Ett mycket litet antal kunder [kommer att påverkas] och vi har support på plats via vår dedikerade webbplats eller Barclays Digital Eagles för att hjälpa dem att registrera sig för antingen nätbank eller Barclays -appen, vilket är gratis och enkelt.'

Se Även: