Bake Off -stjärnan Michael Chakraverty trollade över gråt efter att ha drabbats av panikattack

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Med hans egna ord berättar 2019 Bake Off -tävlaren Michael Chakraverty, 26, sin historia ...



Min mamma har alltid bakat. Hon har den här mappen full av recept som hennes mamma och hennes mammas mamma alla gav ned. Så jag bakade mycket med henne när jag var liten, och jag blev kär i det - tills jag fick uni i Edinburgh, eftersom du inte bakar i ett klibbigt studentkök. Jag gjorde det inte igen på flera år.



Jag var en ganska knubbig unge, och på uni gick jag igenom en tuff tid med min psykiska hälsa, jag kunde inte dra mig ur svackan. Läkaren sa att hon kunde ge mig medicin eller så kunde jag testa att träna. Jag gick omedelbart ut för en 5k -körning, fick cirka 100 meter och kände att jag skulle dö, så jag gick hem och fortsatte att vara deprimerad.



Men så bad en vän att springa med mig, och sakta men säkert blev det lättare. Nu, så snart jag säger att jag inte kan göra något, inser jag att jag måste, vilket är hur jag kom att ansöka om Bake Off.

En sommar bakade jag med det varje vecka och en lugn kväll fyllde jag i ansökningsformuläret och skickade iväg det. Sedan, innan jag visste ordet av, befann jag mig i tältet. Alla bagare träffades kvällen innan, och nästa morgon var kamerorna på och vi bakade. Det är noll till 100 väldigt snabbt.

Michael på C4: s hitserie The Great British Bake Off förra året

Michael deltog i C4: s hitserie The Great British Bake Off förra året (Bild: PA)



hur ofta ska du onanera

De berättade på förhand vad utmaningarna skulle bli, och det var en mycket kort och intensiv period av receptutveckling. Vi visste verkligen inte det tekniska. Och det jag inte insåg är att när de säger att du har fem minuter kvar har du egentligen bara fem minuter.

Första dagen var jag orolig och det var därför jag klippte tre fingrar! Sjukvården fick binda ihop mig, men jag fortsatte med smärtan. Under veckan var jag uppe sent, planerade och bakade, eftersom jag fortfarande arbetade heltid måndag till fredag. Det var ansträngande - det är därför det finns så många känslor i tältet.



Jag sa inte till min mamma att jag hade sökt. Efter den första filmdagen berättade jag för ett par av mina nära vänner och mina föräldrar. Jag ringde min mormor halvvägs genom inspelningen, och hon tappade nästan sinnet.

I vecka fem fick jag en panikattack i det tekniska medan jag gjorde beignet soufflés, en friterad chouxbakelse fylld med sylt.

"v"-tecknet

De frågade mig om jag behövde gå ut på en promenad, men jag behövde bara avsluta. De lägger så mycket stöd runt dig att jag inte tror att du någonsin skulle behöva lämna eller sluta, men det fanns definitivt tillfällen då jag inte trodde att jag kunde göra det.

Michael med sin mamma

Michael tittar på recept med sin mamma (Bild: C4/PLANET FOTO)

Vilket gjorde det ännu mer givande när jag insåg att jag kunde. Jag har bara sett det avsnittet en gång och jag kommer inte att se det igen, men det var konstigt att se mig själv dra igenom något. Presentatörerna var många, så jag umgicks med Sandi Toksvig och Noel Fielding, och ibland måste jag säga,

’Noel, kan du gå iväg? Du är så distraherande! ’Prue Leith och Paul Hollywood har så mycket kunskap mellan sig, och Prues outfits är ikoniska.

Jag visste att det var min tid i vecka sju. När vi tittade runt i tältet på andras skapelser gjorde alla fantastiska saker. Mina heta korsbullar gick inte så bra som jag hade hoppats. Det var verkligen bra, jag hade så roligt, fick så många vänner och jag var så trött!

var rödvatten filmades

Efter inspelningen filmade jag hem och tillbaka till mitt dagliga jobb på Royal Shakespeare Company.

På helgerna skulle jag besöka de andra bagarna som hade eliminerats, eftersom de var de enda som visste hur det var och jag kunde inte berätta för någon annan om showen. Jag insåg inte att det skulle vara den sista smaken av ett normalt liv.

Michael drabbades av en panikattack under inspelningen av Great British Bake Off

Michael drabbades av en panikattack under inspelningen av Great British Bake Off (Bild: Kanal 4)

Så snart våra namn offentliggjordes exploderade mina sociala medier och jag kände igen mig på gatorna. Och det är en helt ny tillvaro. Jag tyckte att det var lite överväldigande, men mina vänner var fantastiska och riktigt bra på att jorda mig. Jag kände igen mig mycket.

Ibland lät folk sin spänning överträffa igenkänningen och började skrika på mig. Jag blev trollad ganska mycket också. Jag slet sönder för gråt, vilket var svårt att hantera, men mycket av det ignorerade jag bara.

Baksidan är att du ser att många människor interagerar med dig, eftersom de relaterar till dig. Jag gick in i Bake Off och ville ha upplevelsen, det handlade om att utmana mig själv. Men jag har slutat med den här plattformen som jag vill använda för att hjälpa människor.

Jag har fått otroliga meddelanden från människor som kämpar med sin psykiska hälsa. Jag kunde inte komma igenom mina direktmeddelanden på en vecka efter panikattacken, eftersom så många människor hörde av sig. Det där var otroligt.

Jag insåg inte heller hur många kändisar som tittar på det, de sträcker sig efter en chatt och det är vildt för mig. Jag har blivit vän med så många människor som jag ser upp till, och det är fantastiskt. Men mitt normala arbetsliv har inte förändrats alls.

om den går som en anka

Jag bakar fortfarande regelbundet och delar recept på min Instagram. Om jag kunde få hela Bake Off -upplevelsen igen, skulle jag i ett slag.

Michaels chokladfudge -cupcakes

Michaels chokladfudge -cupcakes (Bild: Bidragsgivare)

Cupcake omtänksam

Under hela sommaren ber Alzheimersällskapet oss alla att baka för att hedra sin nationella muffindag som i år är varje dag!

Michael, som stöder kampanjen, förklarar: ”Vi ber människor att baka med sitt hushåll, hålla en virtuell cupcake-dag med arbetskollegor eller ladda ner ett insamlingspaket som värd vid ett senare tillfälle.

små festivaler i Storbritannien 2019

Läs mer

Söndagstidningar
Nolans systrar & apos; kämpar & apos; utom Coleen Rasistiska patienter knuffar grymt svart läkare Stenhällare mördade attackerad mamma på åtta Varför Diane Morgan förväntade sig att mannen skulle slå henne

& apos; Jag har delat ett recept på chokladfudge cupcakes på Alzheimers Society webbplats. Cupcakes kan vara så enkla som du vill, eller så kan du gå till stan. Det är ett trevligt sätt att engagera sig - familjen kan inte besöka personer med demens just nu, så det är viktigt att visa att vi fortfarande bryr oss.

- Alzheimers förening uppmanar bagare att resa sig som en och hjälpa välgörenheten att finnas där för personer som drabbas av demens i denna svåra tid genom att finansiera sin Dementia Connect -supportlinje. Att skriva upp sig KLICKA HÄR

Se Även: