BA avbryter sommarflyg före £ 5000 -böter och eventuell 'röd lista' -förlängning

British Airways

Ditt Horoskop För Imorgon

British Airways har ställt in 22 flyg till Milano

British Airways har ställt in utgående flyg som planeras avgå i sommar(Bild: ANDY RAIN/EPA-EFE/REX)



British Airways har ställt in hundratals flygningar som är planerade för i sommar då ministrarna förblir i samtal om en utökad röd lista inför ett förbud på 5 000 pund mot utlandsresor från och med måndag.



Flygbolaget avbröt idag resor som planeras avgå i juli och augusti, trots att Boris Johnsons färdplan föreslår att semestern ska återvända den 17 maj.



som var med i storebror 2013

Det kommer en dag efter att hälsovårdsminister Lord Bethell varnade för att hela Europa skulle kunna läggas på resans röda lista & apos; - vilket innebär att passagerare skulle behöva karantän på ett hotell vid ankomst.

Lord Bethell sa: Möjligheten är att vi måste rödlista alla våra europeiska grannar. Men det skulle göras med stor ånger eftersom vi är en handelsnation.

Men Matt Hancock insisterade idag på att regeringen inte har några planer på sådana drastiska åtgärder i detta skede. När han tillfrågades om den 17 maj varnade han för att det fortfarande var för tidigt att ge sommarlovet grönt ljus.



Det kommer bara dagar innan böter på 5 000 pund ska träda i kraft för dem som bryter reseförbudet.

British Airways sa att avbokningarna är en rutinmässig nedskalning av flygningar för att återspegla synen på flygbolagshandelsorganet (IATA) som uppskattar att utlandsresor inte kommer att återgå till nivåer före pandemi förrän 2023.



clydesdale bank 10 sedel

De raderade rutterna inkluderar färre flyg till Italien, Nederländerna, Tyskland och Sverige.

Användare av sociala medier klagade också på att deras flyg hade ställts in av easyJet, inklusive flyg till Frankrike i slutet av maj.

Under Boris Johnsons färdplan penna utländska helgdagar för att återupptas den 17 maj.

Men folk uppmanas att boka med försiktighet efter att han varnade för att en tredje våg från Europa nästan säkert skulle sköljas på våra stränder.

Resan skulle återupptas den 17 maj - inför sommaruppehållet (Bild: PA)

Det kommer bland skärpta restriktioner utomlands med Tyskland nu i en & apos; nödbroms & apos; nedstängning.

35 länder finns på Storbritanniens röda lista, inklusive hela Sydamerika, södra Afrika, Förenade Arabemiraten och Qatar. Portugal fanns med på listan men togs bort förra veckan.

På tal om planer på att potentiellt förlänga den röda listan sa Matt Hancock: vi har inga planer på att göra det.

Hancock berättade för BBC Breakfast: Jag förstår fullt ut hur människor längtar efter att komma iväg och ha ett sommarlov, och vi tittar på den frågan just nu som en del av den globala resefunktionsstyrkan, som kommer att rapportera i mitten av nästa månad.

Det tidigaste som kommer att ta några steg är den 17 maj men uppenbarligen tar vi ett försiktigt tillvägagångssätt eftersom vi vill att alla öppningar som vi gör ska vara oåterkalleliga.

jennifer lopez sexband

Han sa att fler detaljer om vägen framåt skulle publiceras runt den 12 april.

Tills dess är jag rädd, som folk har vant sig vid det senaste året, är det uppriktigt vänta och se.

Eftersom vi bara kommer att göra åtgärder som vi tycker är säkra, men å andra sidan förstår vi, förstås, jag förstår hur människor vill kunna komma undan på sommaren, särskilt efter det senaste året som vi har alla hade.

paul mason viktminskning

Regeringens successiva lindring av lockdown kommer att ske i fyra steg - 29 mars, 12 april, 17 maj och 21 juni, om uppgifterna tillåter det.

British Airways sa: Vi beklagar att vi, liksom andra flygbolag, på grund av den nuvarande coronaviruspandemin och globala resebegränsningar, kör ett reducerat och dynamiskt schema.

Böterna på 5 000 pund, som fastställdes i lagstiftningen i Commons i går, är ovanpå det tidigare meddelade böterna på 200 pund för att inte fylla i ett resedeklarationsformulär om skäl för att lämna landet.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: