Asus Chromebook Flip C302C '2-i-1' datorrecension: Ett toppval för dem som letar efter det bästa av två världar

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Hybridplattor och telefoner med stor skärm långsamt ersätter standardformatet för bärbara datorer allt eftersom folk vänjer sig vid mer kraft på resande fot .



Asus Chromebook Flip C302C är en bärbar dator av en annan ras. Dessa maskiner är designade för att användas främst när de är anslutna till Internet, med de flesta applikationer och dokument i molnet.



Liten, lätt och lätt att förstå, Asus Chromebook har upp till 10 timmars batteritid. Det finns också en inbyggd webbkamera för tydliga, ljusa videosamtal för att hålla kontakten.



Pekskärmen och den 2-i-1 vändbara formfaktorn på Asus Chromebook Flip C302C är ett bra tillägg och kommer absolut att vara användbart för Android-appanvändning på dessa maskiner.

Den 2 i 1 vändbara formfaktorn

Men för mig kändes det som ett extra jag betalat för men aldrig använt, enheten stannade övervägande i laptop-läge eftersom att vända den var att skapa en ganska tung surfplatta.



är johnny knoxville död

Asus Chromebook Flip C302 är en elegant silvermaskin med ett startpris på £599,99. Det är mycket pengar för något du inte kommer att kunna sätta photoshop på.

Men trots detta har Asus producerat en ganska spännande bärbar dator. Till skillnad från andra Chrome OS-enheter jag har spelat med, känns det här verkligen snabbt, välbyggt och värt det begärda priset.



Här är varför...

Design

Nycklarna är av bekväm storlek med bra mellanrum

Ett starkt förslag redan från början, Asus Chromebook är klädd i affärsmässigt silver och svart.

Tangentbordet är i full storlek, så maskinens diminutiva form var inte en nackdel för skrivupplevelsen. Nycklarna är av bekväm storlek med bra mellanrum och följer den typiska Chromebook-nyckellayouten som inkluderar söktangenten där många människor kan förvänta sig en Caps Lock-nyckel.

Tryck på skärmen, som stöder upp till 10 multi-touch-ingångar, och du kommer att upptäcka att den svarar exakt.

Att vrida Flip C302C till tablettläge ger en responsiv upplevelse som borde fungera bra med Android-appar. Ovanför skärmen finns en HD-webbkamera som ger en tillräckligt bra bild för videosamtal.

Allt som allt är det ett fantastiskt stycke design och sätter riktmärket ganska högt.

Användbarhet och prestanda

Asus C302C överglänser helt vilken Chromebook som helst på marknaden. Och med Core M3-processorn som kör en skärm med lägre upplösning (vilket, med Full HD 1920 x 1080 upplösning, inte är något att skratta åt) resulterar i mycket bättre prestanda och daglig batteritid.

Asus Chromebook Flip C302 är en elegant silvermaskin

Observera, även om 64 GB lagringsutrymme (dubbelt så mycket som 32 GB på de flesta andra Chromebooks, inklusive dess största konkurrent Samsung) är trevligt att ha, gör den molnbaserade fokuseringen/funktionaliteten i Chrome OS detta till en mindre morot.

2 för 1 biobiljetter

Men en poäng som är värd att lyfta fram det stora priset som Asus erbjuder när det kommer till dessa maskiner.

Batteri-liv

Batteriets livslängd varade långt över 24 timmars intermittent användning. När jag gick i full styrka och använde den som en primär fungerande enhet (liksom att spela upp filmer och videor vid sidan av) gav den ut efter 10 timmar eller så. Hur som helst, du kommer inte att oroa dig för batteritiden.

Slutsats

Asus Chromebook Flip C302C gör mycket bra poäng när det gäller användbarhet och portabilitet, men dess förmåga att vända till en chunky surfplatta kan ses som lite av en meningslös gimmick.

Hur elegant C302C än är, riskerar den att bli ännu en högkvalitativ Chromebook med tillräckligt hög hastighet för att göra 90 % av vad du förväntar dig av den.

Asus har tagit fram en ganska spännande bärbar dator

Det är en utmärkt baslinje för framtida Chromebooks att antingen matcha eller försöka slå, men det finns inget riktigt spännande med det.

Men om du vill ha en kraftfull Chromebook 2-i-1 som är redo för Android-appar, bör Flip C302C stå överst på din lista.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: