Arsene Wengers 5 mest ökända sammandrabbningar med Manchester United inför sista Old Trafford-mötet

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Arsene Wenger beger sig till Old Trafford på söndag för vad som blir hans sista gång som tränare för Arsenal.



Gunners-chefen avgår efter 22 år i hot-sitsen och under sin tid skrev han om historien mot Manchester United och utgjorde en av de hårdaste rivaliteterna i Premier League-eran.



De två kämpade head-to-head om överlägsenhet i slutet av nittiotalet och tidiga naughty, med sina sammandrabbningar några av de mest intensiva i ligans 26-åriga historia.



Här tittar vi tillbaka på några av de franska veteranens tränares bästa och sämsta borta -resor till Manchester United.

Dubbel triumf

Sylvain Wiltord gör Arsenal: s första mål mot Manchester United i deras Premier League -match på Old Trafford den 8 maj 2002

Sylvain Wiltord gör Arsenal: s första mål mot Manchester United i deras Premier League -match på Old Trafford den 8 maj 2002 (Bild: NEWSAMpix)

Premier League -ledarna Arsenal gick till Old Trafford i maj 2002 och behövde bara en poäng för att säkra titeln och dubbeln efter att ha slagit Chelsea fyra dagar tidigare för att lyfta FA -cupen.



Med Tony Adams, Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Robert Pires saknade, bevisade Sylvain Wiltord den osannolika hjälten. Den franske forwarden gjorde det enda målet i pausen strax före timmärket när han knackade in efter att Freddie Ljungbergs skott räddades.

Ruud vaknar

En av de mest ökända stunderna i Premier League -historien (Bild: )



Det var dock ingen sådan feststämning när Wengers sida var tillbaka på Old Trafford för ett ligamöte under september 2003. Arsenal såg kaptenen och mittfältaren Patrick Vieira utvisad för en andra försiktighet sent för att ha flickat ut mot United -spetsen Ruud van Nistelrooy.

Med en pigg match på väg mot en mållös dragning tilldelades United sedan en kontroversiell straff i stopptid när Diego Forlan gick under Martin Keowns utmaning. Van Nistelrooy sprängde dock sparken mot ribban.

Arsenal -spelare njöt av Uniteds olycka - med Keown som hoppade framför Van Nistelrooy, stirrade i ansiktet och en obehaglig fracas följde. Fotbollsförbundet vidtar disciplinära åtgärder, med Arsenal böter ett rekord på 175 000 pund då för att inte ha kontroll över sina spelare, medan försvararen Lauren fick ett förbud på fyra matcher, försvararen Keown tre, medan Vieira och mittfältaren Ray Parlor också drabbades av en enspel suspension.

Slaget om buffén

Efterdyningarna förvandlades till Pizzagate (Bild: Reuters)

hur gammal är diana ross

Wengers & apos; Invincibles & apos; åkte till Old Trafford den 24 oktober 2004 och ville förlänga ett obesegrat lopp med 49 matcher. Sir Alex Fergusons sida bröt dock dödläget med 15 minuter kvar av det som hade varit en dåligt härdad affär när Van Nistelrooy gjorde mål från straffpunkten efter att Wayne Rooney gick ner under det som såg ut som minimal kontakt från Sol Campbell i bästa fall.

Englandsforwarden lade sedan till en sen sekund för att täta segern. Det onda blodet fortsatte att spilla över planen när humöret blossade upp i tunneln, och Wenger sägs ha konfronterat Van Nistelrooy för en rejäl utmaning mot försvararen Ashley Cole, som hade blivit ostraffad.

Ferguson klev sedan in för att ge fransmannen en bit av sinnet - och slutade med att han träffades av en bit pizza, vilket resulterade i att United -chefen behövde byta till en klubbträning för att utföra mediauppgifter efter matchen. Arsenals mittfältare Cesc Fabregas misstänks länge ha kastat den kränkande buffévaran - vilket spanjoren så småningom bekräftade själv under ett tv -spelprogram flera år senare.

Var ska jag gå?

Wenger hade ingen annanstans att gå i denna nu ikoniska bild (Bild: null)

United fick ytterligare en hemmasuccé över Arsenal i augusti 2009 - vilket slutade med att Wenger klättrade in på läktaren på Old Trafford efter att ha blivit utvisad. När hans sida förlorade med 2-1 såg Wenger en stopptid-utjämnare från Robin van Persie uteslutet för offside och han lät sina frustrationer koka över när han sparkade en vattenflaska ner längs sidlinjen.

Domaren Mike Dean var inte imponerad och avskedade snabbt Arsenal -chefen. Wenger gick inledningsvis mot sätena bakom utgrävningen, bara för att upptäcka att det inte fanns några där och stod med armarna breda ifrån varandra och frågade vart han förväntades ta vägen - till stor nöje för United -fansen runt honom.

Wenger fick senare en ursäkt över händelsen från domarens chef Keith Hackett.

Slog för åtta

United sprang till 8-2 seger (Bild: AFP)

I en av de lägsta punkterna i hans Arsenal-karriär krossades Wengers mycket förändrade sida med 8-2 på Old Trafford i augusti 2011, då Rooney plundrade ett hattrick.

Bacary Sagna och Thomas Vermaelen uteslöts båda för Gunners, medan mittfältaren Francis Coquelin fick sin Premier League-debut och senare ersattes på timmen av en nybliven Alex Oxlade-Chamberlain.

Försvararen Carl Jenkinson utvisades med 13 minuter kvar för att slutföra en eländig eftermiddag, då Wengers sida lämnade bara en plats ovanför nedflyttningszonen och med bara en poäng från de tre första ligamatcherna.

omröstning

Vem vinner på Old Trafford på söndag?

3000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

Manchester UnitedArsenal

Se Även: