Apple sparkade ingenjör efter att hans dotters iPhone X-video blev viral

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Apple har enligt uppgift sparkat en ingenjör efter att hans dotter lagt upp en video som visar upp den helt nya iPhone X.



Brooke Amelia Peterson lade upp en praktisk video av den nya gadgeten på YouTube efter att ha besökt Apples campus för att träffa sin far och ta en titt på iPhone X.



Videon blev viral och som ett resultat avskedade Apple hennes far för att ha brutit mot en Apple-bolagsregel genom att tillåta henne att filma telefonen.



Företaget är berömt hemlighetsfullt om sina nya produkter och vid tidpunkten för inspelningen var iPhone X fortfarande en outgiven enhet.

david seaman och frankie poultney 2013

Peterson förklarade att hennes pappa hade blivit släppt av företaget i en andra video som laddades upp strax efteråt.

Enligt rapporter bad Apple Peterson att ta bort videon men då hade den plockats upp och spridits av andra medier.



Även om Apple har tillåtit en del filmning av sin gadget innan den släpptes, hade just denna känslig information visad på den som kunde ses i videon.

En anteckningsapp som visas i videon har kodnamn för outgivna Apple-produkter och speciella QR-koder endast för anställda kan också ses.



Apple har också strikta regler för filmning på sitt campus.

slutet av regnbågen

Andra praktiska videor med iPhone X – inklusive NEWSAM Techs egen – spelades alla in under noga bevakade förhållanden på en separat plats.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Det verkar som att Apples ingenjör hade varit på företaget i cirka fyra år. I sin uppföljningsvideo förklarade Peterson att hon och hennes pappa förstod beslutet och inte var arga på Apple.

Säg vad du tycker om den här historien
Kommentera nedan

Däremot slog hon till mot övergreppen som har riktats till henne sedan nyheten kom.

Vet ni vad killar? Hata mig allt du vill, men snälla hata inte min far, för han är den bästa personen, sa hon.

markera heap fredag ​​kväll middag

I slutändan, när du arbetar för Apple spelar det ingen roll hur bra person du är, om du bryter mot en regel måste du gå.

Hon sa: Jag är inte arg på Apple, jag tänker inte sluta köpa Apple-produkter. Regler finns för arbetarnas säkerhet och lycka, och min pappa tar absolut fullt ansvar för den enda regeln som han bröt mot.

Avtäckt tillsammans med iPhone 8 , iPhone X introducerar en kant-till-kant-skärm och trådlös laddning till iPhone-serien för första gången.

Den har också ett startpris på £999 - även om det inte verkar ha skjuta upp folk att köpa en.

Företagets servrar översvämmades med beställningar klockan 08.00 fredagen den 27 oktober och vid 08.10 hade alla modeller som skulle skickas den 3 november slutsålda.

Lite mer än en timme senare och Apples webbplats berättade för kunderna att de skulle behöva vänta till slutet av november för att få sin telefon.

64GB, nybörjar iPhone X kommer att ge dig tillbaka £999 medan 256GB-modellen kommer att ta en hälsosam £1,149 ur din plånbok.

roliga frågesportrunda idéer

Om du fortfarande är desperat efter att skaffa en, säger teknikföretaget att din bästa chans är att försöka få tag i en i butik den 3 november. Även om du kanske står och väntar i en av de ökända Apple Store-köerna som var så märkbart frånvarande från lanseringen av iPhone 8 .

Sådana som Carphone Warehouse, EE, Tre , Vodafone och O2 och har alla redan öppnat upp förbeställningar på smartphonen, med många fler återförsäljare som förväntas meddela det inom en snar framtid.

NEWSAM Tech har sökt Apple för en kommentar angående Petersons video och kommer att uppdatera den här artikeln om vi hör tillbaka.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: