Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk 2: Kampdatum, starttid i Storbritannien och underkort

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Anthony Joshua kommer att försöka vinna tillbaka sina tre tungviktstitlar för andra gången när han tar sig an Oleksandr Usyk i deras efterlängtade revansch i sommar.



Joshua blev omfattande utpekad av Usyk i London i september förra året då han förlorade sina titlar för andra gången på tre matcher. Förhandlingarna om en revansch mullrade i flera månader och Usyk valde att stanna kvar Ukraina att ta till vapen mot den ryska invasionen.



Men villkoren kom till slut överens när Joshua planerar sin hämnd i Saudiarabien, beväpnad med ett nytt träningsteam som leds av den kända tränaren Robert Garcia. Usyk kommer under tiden att vara säker på att upprepa sin prestation nästan 12 månader senare med den potentiella moroten av en obestridd sammandrabbning med Tyson Fury i framtiden.



Här är allt du behöver veta om revanschen...

När är Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk 2?

Anthony Joshuas andra sammandrabbning med Oleksandr Usyk kommer att äga rum den 20 augusti. Flera datum hade skrivits in för både juni och juli innan tillkännagivandet slutligen gjordes.

Flera arenor var nominerade för tungviktsrevansen men matchen kommer att äga rum i Jeddah, Saudiarabien. En återkomst till Storbritannien hyllades efter att den ursprungliga kampen presterade bra på Tottenham Hotspur Stadium, men Mellanöstern erbjöd upp till 100 miljoner dollar för att föra kampen till öknen.



Detta kommer att vara Joshuas andra kamp i territoriet efter att ha lyckats hämnas nederlaget mot Andy Ruiz 2019, i en nybyggd arena. Vid detta tillfälle kommer kampen att äga rum på Jeddah Super Dome som har en kapacitet på 40 000.

Vem tror du vinner - Oleksandr Usyk eller Anthony Joshua? Låt oss veta i kommentarsfältet Nedan



var man kan se Champions League-finalen

Vilken tid börjar Joshua v Usyk i Storbritannien?

Huvudevenemangets ringvandringar förväntas vara runt 21:00 i Storbritannien med underkortet som börjar runt 16:00. Det betyder att huvudevenemanget kommer att starta vid midnatt i Saudiarabien men starttiden har ställts in för att tillåta maximal täckning i Joshuas hemland.

Om du ställer in från Amerika förväntas kampen starta klockan 16 på östkusten och klockan 13 på västra sidan.

Hur man tittar via TV och livestream

Joshuas tidigare sammandrabbning med Usyk var tillgänglig på Sky Sports Box Office för ett pris av £24,95 i Storbritannien. Vid detta tillfälle vann samma sändare ett hårt budkrig för revanschen efter att ha varit uppe mot streamingtjänsten DAZN.

Sky Sports har också höjt priset i ett försök att täcka sina kostnader och fansen kommer att behöva betala 26,95 pund för förmånen att se Joshua och Usyk i aktion. Evenemanget börjar klockan 18.00 på Sky Sports Box Office (Sky-kanal 491) och Sky Sports Box Office HD (Sky-kanal 492).

Striderna kan streamas på din mobila enhet, laptop eller dator men kunderna måste fortfarande betala för sändningen. DAZN vann rättigheterna att streama kampen på andra håll i världen, inklusive i Amerika.

kostnad för byte av ipad skärm i Storbritannien

Usyk v Joshua 2 underkort

Filip Hrgovic vs Zhilei Zhang

Undvikda kroatiske tungviktsstjärnan Filip Hrgovic möter Kinas obesegrade Zhilei Zhang i en sista eliminator för IBFs tungviktsvärldstitel. Rivalerna var ursprungligen inställda på att möta Canelo Alvarez mot Dmitry Bivols underkort i maj men kommer nu att slåss vid Röda havet.

Callum Smith vs Mathieu Bauderlique

Liverpools Callum Smith återvänder till scenen för sitt finaste ögonblick där han stoppade den brittiske rivalen George Groves i sju omgångar på King Abdullah Sports City Arena i september 2018 för att koras till WBAs världsmästare i supermellanvikt och vinnaren av World Boxing Super Series Muhammad Ali Trophy.

Nu kampanjer i lätt-tungvikt där han är rankad som nummer 1-utmanaren med WBC, 'Mundo' kommer att möta Frankrikes regerande Europamästare och nr.2-rankade WBC 175lbs-utmanaren Mathieu Bauderlique i en sista eliminator för världstiteln som för närvarande innehas av Artur Beterbiev.

Ramla Ali vs Crystal Garcia Nova

Badou Jack vs Richard Rivera

Andrew Tabiti vs Tyrone Spong

Daniel Lapin vs Jozef Jurko

Ziyad Almaayouf vs Jose Alatorre

Odds

Usyk 2/5

Josua 15/8

Lottning 16/1

Citat hörn

Oleksandr Usyk: Jag jobbar hårt på mitt träningsläger för att vara i bästa möjliga form inför revanschen. Med Herrens hjälp kommer jag att övervinna de största utmaningarna för att få det att hända. Jag vill att publiken ska vara exalterade med kampen, jag vill att de ska komma ihåg det hela livet.”

Anthony Joshua : 'Den 20 augusti kommer att bli en otrolig natt med boxning på mästerskapsnivå. För alla sportfantaster får detta inte missas, det har alla ingredienser för att gå till boxningshistorien. Lokalt vet jag att boxningen har vuxit enormt och det var kul att se tusentals människor komma till Riyadh för 'Clash on the Dunes'. Jag hoppas att få se ännu fler i Jeddah om några veckor.'

håll det mörka slutet

Se Även: