Amazon Alexa smarta assistent kan få sin egen robot BODY för att 'utforska världen'

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Hon är rösten på 100 miljoner Amazon Echo-högtalare, men har du någonsin undrat vad Amazons smarta assistent är, Alexa , skulle se ut i verkligheten?



Du kan snart få reda på det, efter att Rohit Prasad, chefsforskare för Alexa artificiell intelligens-gruppen på Amazon, antytt att Alexa snart kan få sin egen robotkropp.



På tal på EmTech Digital, MIT Technology Review's AI-konferens, Prasad sa att Alexa har många fördelar jämfört med en mänsklig hjärna, som tillgång till ett stort uppslagsverk med användbara fakta.



Men hennes begränsade erfarenhet av världen gör att hon saknar sunt förnuft och förmågan att sätta vissa frågor i sitt sammanhang.

Amazons Echo Spot kommer redan med en kamera

'Det enda sättet att göra smarta assistenter riktigt smarta är att ge den ögon och låta den utforska världen', sa Prasad.



Detta kan betyda att Alexa en dag kommer att leva inuti något som liknar en robot med ögon, lemmar och ett sätt att röra sig.

Amazon har redan skapat en version av sin Echo-enhet med en kamera , och det ryktas att arbeta på en hemmarobot som kan erbjuda sällskap eller utföra grundläggande sysslor runt huset.



Andra företag utvecklas personligt robotar som kan svara till talade frågor.

Amazon nyheter

Prasad erbjöd inga fler detaljer, men antydde att en sammanföring av tal, syn och fysisk manipulation kunde skapa smartare, mer användbara AI-program med mycket bättre språkkunskaper.

I januari 2017 kallade en uppfinnare Steve delade en video av ett robotansikte han hade gjort för sin Amazon Alexa röststyrda högtalare.

Den läskiga roboten, med smeknamnet Elvia, hade rörliga läppar, kort hår och en keps och ögon som snurrade runt, som om hon tittade rakt på dig.

Låt oss hoppas att den officiella Alexa-roboten inte ser ut som det.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: