Alla 118 Debenhams -butiker stänger och sätter 12 000 jobb i fara eftersom Boohoo bara köper webbplats

Debenhams

Ditt Horoskop För Imorgon

118 återstående butiker i Debenhams kommer att stänga för gott, efter att Boohoo köpt all immateriell egendom i varuhuset från sina administratörer för 55 miljoner pund.



Webbplatsen såväl som kunddata och tillhörande affärsinformation och utvalda kontrakt ingår i affären - men inte de stora gatubutikerna som nu förväntas stänga för gott.



Debenhams hade redan meddelat betydande arbetsförluster och permanent stängning av sex butiker, inklusive dess flaggskeppsutsalg på Londons Oxford Street.



Det är oklart hur många av Debenhams 12 000 personal som kommer att räddas av flytten - med butiksarbetare som är mest utsatta.

Vinnie Jones fru tanya

Boohoo sa att det planerar att bygga om och starta om Debenhams -sajten, eftersom det flyttar till att bli det bästa online -varumärket i Storbritannien och också expandera till skönhet, sport och husgeråd.

Verkställande ordförande Mahmud Kamani sa: ”Det här är en transformationsaffär för koncernen, som gör att vi kan fånga den fantastiska möjligheten när e -handeln fortsätter att växa.



”Vår ambition är att skapa Storbritanniens största marknadsplats. Vårt förvärv av varumärket Debenhams är strategiskt viktigt eftersom det representerar ett stort steg som påskyndar vår ambition att vara ledande, inte bara inom mode -e -handel, utan i nya kategorier, inklusive skönhet, sport och husgeråd.

Debenhams inledde likvidationsförfaranden i slutet av förra året (Bild: NEWSAMpix)



Debenhams inledde likvidationsförfaranden i december efter att ha drabbats hårt av kollapsen av Philip Greens Arcadia -grupp.

Den 242-åriga varuhuskedjan sa att administratörer '' beklagligt '' beslutade att starta sin likvidationsprocess, samtidigt som de fortsatte att söka erbjudanden.

822 nummer kärlek

Administratörer bekräftade att The NEWSAM Debenhams -butikerna kommer att öppna igen - när det är tillåtet - men bara för några veckor för att fortsätta lagervärden.

Geoff Rowley, gemensam administratör och partner för FRP Advisory, sa: Vi är glada över att ha säkrat framtiden för detta fantastiska varumärke och att ha skapat möjligheten för ett nytt Debenhams-märkt företag att växa fram i en annan form utöver pandemin.

”Jag förväntar mig att avtalet med Boohoo kan ge vissa jobbmöjligheter men vi beklagar att detta resultat inte skyddar arbetet för Debenhams anställda efter avvecklingsperioden.

”Vi är mycket tacksamma för att de har arbetat outtröttligt under denna mycket utmanande period och kommer att fortsätta att stödja försäljningen.

”Jag vill också tacka ledningsgruppen, som har arbetat mycket hårt hela tiden för att skydda verksamheten och stödja oss för att ge det bästa resultatet för intressenterna.

josh taylor fight time

Boohoo -affären innebär att varumärket kommer att överleva - om inte de fysiska butikerna.

'Debenhams är en mångårig och ledande brittisk mode- och skönhetshandlare med hög varumärkesmedvetenhet och en etablerad online-plattform med cirka 300 miljoner brittiska webbplatsbesök per år', sa Boohoo idag.

ansiktet på hoyde och nathan massey

'Detta gör det till en topp 10 detaljhandel webbplats i Storbritannien av trafik.'

Boohoos verkställande direktör John Lyttle sa: ”Förvärvet av varumärket Debenhams är en viktig utveckling för koncernen, eftersom vi försöker fånga inkrementella tillväxtmöjligheter som följer av den accelererande övergången till online -detaljhandel.

'' Vi har utvecklat en framgångsrik plattform för flera varumärken direkt till konsument som fortsätter att störa marknaderna där vi verkar.

'Förvärvet utgör en spännande strategisk möjlighet att omvandla vår måladresserbara marknad genom skapandet av en online -marknadsplats som utnyttjar Debenhams & apos; hög varumärkesmedvetenhet och trafik genom utveckling av skönhets- och modepartnerskap som förbinder varumärken med konsumenter. '

Se Även: