De faktiska skillnaderna mellan en garanti och garanti - och vilken är bättre

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Henry Graves Superkomplikation

Vad en garanti egentligen täcker(Bild: Reuters)



Jag får ofta frågan: Vad är skillnaden mellan en garanti och en garanti? Här är vad du behöver veta.



Jag fortsätter att höra så kallade 'konsumentexperter' säga att de är samma sak, men detta är absolut nonsens eftersom de faktiskt är väldigt olika.



Så för att klargöra saker, här är den faktiska skillnaden mellan garantier och garantier, de skydd som de erbjuder och de som du får ändå - oavsett om du har antingen båda eller inget extra skydd alls.

Läs mer

Dina rättigheter...
Vad händer om du missar ditt flyg Dina rättigheter som patient när du använder A&E Hur man skriver ett vinnande klagomål Misstänkta affärer - lagen om du köper den

Vad är en garanti?

Garantier är vanligtvis gratis och erbjuds av tillverkaren. De är faktiskt ett löfte om kvaliteten på en produkt eller tjänst och ett löfte om att åtgärda eventuella problem som uppstår under garantitiden.



svartvit minstrel show

Så om något går fel med en produkt du köper får du en reparation eller ersättning under garantin.

Varning, du måste ofta fylla i och skicka ett registreringskort för att validera garantin.



Läs mer

Fler konsumenträttigheter förklaras
Långsamt - eller obefintligt - bredband Betald semesterrätt Flygförseningskompensation Leveransrätt - få tillbaka dina pengar

Vad är en garanti?

Garantier är vanligtvis inte gratis; de liknar försäkringar genom att du betalar en premie för att försäkra dig mot problem med produkten eller tjänsten.

I stället för att vara en enkel 'garanti' har en garanti formen av ett juridiskt kontrakt som kan verkställas i domstol och de tenderar att vara längre än garantier.

Det är därför du någon gång kommer att se garantier som kallas en 'utökad garanti'.

Läs mer

nigella jordnötssmör chokladkaka
Anställningsrättigheter
Vad är minimilönen? Förstå noll-timmars kontrakt Vad ska du säga till din chef att du är sjuk Vad ska jag göra om du är överflödig?

Vilket ger mest skydd?

För det första erbjuder både garantier och garantier sällan skydd vid slitage eller oavsiktlig skada.

En garanti ger det största skyddet eftersom de i allmänhet är under en mycket längre tid än en garanti och ger ett större skydd i erkännande av att du har betalat för det.

Du är emellertid alltid beroende av det företag som tillhandahåller garantin som fortfarande är verksamt vid den tidpunkt då du behöver åberopa det.

Om garantileverantören går sönder går din garanti i lågor med den. Det enda undantaget från detta är när du tecknar en försäkringsgaranti.

Läs mer

Konsumenträttigheter
Dina rättigheter för återbetalning av high street Hur man klagar på ett avlöningsdagslån Mobiltelefonkontrakt - dina rättigheter Dåliga recensioner - hur får jag tillbaka

Andra skydd

Även om du har en garanti eller garanti har du fortfarande dina andra konsumenträttigheter.

Så, om du inte kan få en åtgärd enligt garantin eller garantin har du fortfarande rättigheter enligt lagen om konsumenträttigheter 2015, som säger:

  • Varorna måste vara ändamålsenliga, av tillfredsställande kvalitet och enligt beskrivningen; och

  • Tjänsterna måste tillhandahållas med rimlig omsorg och skicklighet

Se Även: