5 alternativ till Ikea för platta möbler som sticker ut från mängden

Ikea

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns goda skäl att varumärket är en så fenomenal framgång - men konkurrensen finns där ute(Bild: Bloomberg)



Ikea har nu varit världens största möbelhandlare i över ett decennium och har ett grepp om sin marknad som en proffsbrottare som väntar på räkningen.



m&s svart fredag ​​2019

Men det är inte den enda plattpakethandlaren i livets megabutik - särskilt om du letar efter något lite mer distinkt, utan de högre priserna på exklusiva butiker.



Nyfiken? Dessa fem varumärken har alla något anmärkningsvärt att erbjuda i plattpaket, de flesta levereras direkt till din dörr.

Förvänta dig dock att Skandinavien fortfarande kommer att fungera starkt - du kan komma bort från IKEA, men det går nästan inte att undgå den massproducerade kvaliteten på Scandi -stil ...

1. den

Den är specialiserad på minimalistisk inredning



Det borde inte vara förvånande att Sverige gör anspråk på världens mest populära möbelmärke, eftersom landet är fullt av företag som levererar efterfrågan på moderna, självmonterade möbler.

Stockholmsbaserade Hem sträcker sig perfekt över klyftan mellan IKEA: s gigantiska löpande band och high-end high street. Dess sortiment är inte lika stort som IKEAs (naturligtvis), och det är lite dyrare (matbord i full storlek börjar på cirka 980 £), men kvaliteten och stylingen är i toppklass.



Produkterna kommer mestadels från den klassiska Scandi-skolan med minimalistisk, Bauhaus-inspirerad design, medan många artiklar hävdar att de har monteringstider på under en minut (inklusive inte den tid som krävs för att ta saker ur lådan, förstås!). Deras katalog innehåller ett fint utbud av lampor, pallar och ottomaner, men rubrikerna finns i deras soffsamling.

Håll utkik efter deras utbud av mix n & apos; matcha soffgrupper - Palo- och Kumo -serien (från cirka 1070 £) har modulära sittgrupper som kan fästas och fästas om så att de passar vilket utrymme eller vilken stil som helst önskas. En fyrmans soffa kan förvandlas till en enmans loungestol vid en avtagbar fjäderben.

Hem listar sina priser i euro, men skickas från lager över hela Europa och USA.

2. Sträng

Även bland svenska plattförpackningsmöbelföretag sticker String ut. Dess produkter har juridiskt klassificerats som & quot; tillämpad konst & apos ;. Ingen av dem kommer med särskilt föreskrivande bruksanvisningar, och dess flaggskeppsartikel fyller 70 år i år. Dessutom lagrar String bara hyllor.

Stränghyllor säljs i modulenheter, fästa på väggen med enkla, skruvade fästen, som kan monteras i valfritt mönster, djup eller färg för att passa köpare & apos; utrymme, behov eller smak. Olika enheter kan läggas till och tas bort som du vill, eller anpassa med krokar, ställ, lådor, skåpsenheter och till och med ett utfällbart bord.

Stränghyllor lagras också av ett antal olika märken i butiker över hela Storbritannien. Priserna varierar men standardsträngenheten tenderar att börja på cirka £ 42.

3. Normann Köpenhamn

Japp, vi är fortfarande i Skandinavien (den sista, vi lovar), men den här lilla danska pärlan skickas över hela världen och listar produkter på sin webbplats i pund sterling. Designguru Hans Hornemann satte ut sin bås för att kombinera den plattfyllda med den höga änden och riktade helt mot stilmedvetna stadsbor med begränsat utrymme.

Med hans egna ord: 'Jag ville ändra plattpaketet och ge det en annan mening. En rimlig möbel som du kan bli kär i och ta hem direkt. '

Kolla in Ace-kollektionen med stolar, pallar och soffor, sensuellt krökta bitar formade med högkomfortskum som ser allt annat än självmonterade ut. Det riktar sig till lyxmarknaden, men fin design och underbar klädsel innebär att en bit lätt kan vara en långsiktig investering.

Fyra. Livsmiljö

Denna brittiska interiörjätten har en historisk rätt att vara med på den här listan. IKEA kan ha skickat plattfyllda möbler in i stratosfären, men det var Habitat som gav liv på tillväxtmarknaden.

Habitat kallades för 'knock-down' -möbler och piskade självmonteringen, läste bruksanvisningen redan i mitten av 1960-talet och startade platt-revolutionen som dominerade branschen i början av sjuttiotalet.

De är fortfarande på det idag, med en rad plattförpackade artiklar som sträcker sig över deras omfattande katalog. För £ 150 är det mycket prisvärda Cato -skrivbordet enkelt att montera och göra i en välkänd minimalistisk stil.

Hyllsamlingen är också väl värd att ta en titt på - Hopkins bokhylla (£ 495 - £ 695) bildar ett hypnotiskt hav av torg och rektanglar, och med en höjd på 198 cm är det nästan säkert högre än du är.

Ett skrik också till deras Spencer -soffsortiment, tillgängligt i härligt attraktiva färger. Fäst helt enkelt benen och luta dig efter hjärtat.

5. Specialister på soffmatta

De har mycket mer än bara soffor (Bild: Hero Images)

Låt dig inte luras av namnet - soffmattspecialisterna har fler strängar i bågen än bara mjuka möbler. De har också ett utbud av plattförpackningsmöbler, ofta också konkurrenskraftiga.

För plattpaketentusiaster är borden dagens ordning här. Med ett förlängningsbord och fyra krämfärgade stolar är Cruz 1,25 m utdragbara matbord och fyrknappsryggstolar (för närvarande reducerad till 739 £ från 849 £) deras flaggskeppsartikel.

Men vår favorit är Julius Nest of Tables (för närvarande reducerad till £ 59 från £ 109) - en tredelad uppsättning med två mindre bord som kan förvaras tätt under de största. Den ryska dockan med sidobord, den är perfekt för dem som har lite plats.

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: