Yom Kippur 2018: Vilken tid börjar Yom Kippur?

Religion

Ditt Horoskop För Imorgon

Judiska högtider



Idag är dagen - försoningsdagen, Yom Kippur, börjar 18 september .



Under denna heliga dag kommer judar att fasta, be och besöka deras synagoga, med fokus på synder - oavsett om de är nationella eller personliga - och ångra sig för sina handlingar mot Guds lära.



Traditioner innebär att man fastar, inte bär parfym, inte har sex och deltar i bön.

Traditionellt den mest firade dagen för dem som tränar i Judaisim, firandet börjar vid solnedgången och varar i 25 timmar, men när är den officiella tiden att börja?

Vilken tid börjar Yom Kippur?

Tiden för att börja Yom Kippur beror helt på var du är i Storbritannien, eftersom den är beroende av solnedgången, vilket betyder att detta kommer att vara mellan 18.45 och 19.08Tisdagen den 18 september.



Under denna tid kommer judar att fasta och avstå från allt inklusive vatten.

Det finns vissa undantag.



Små barn, de med sjukdomstillstånd eller gravida kvinnor behöver inte fasta under firandet.

Västmuren i Jerusalem, Israel

Vilken tid slutar Yom Kippur?

25 timmar efter solnedgången, faller efter solnedgången följande dag, vilket på Onsdagen den 19 september kommer att handla om 19.73

Vad är Yom Kippur?

Yom Kippur är slutet på de tio dagarna av omvändelse - när judiska människor reflekterar över sina synder under det senaste året.

Det markerar en period av fasta - det är från att äta eller dricka, bada, smörja kroppen med olja, bära läderskor eller ha sexuella relationer.

Natten innan Yom Kippur -familjer samlas för en måltid, tänder ljus, säger en välsignelse och går till synagogan för en gudstjänst som heter Kol Nidre.

Inget arbete görs på dagen heller, och fem böner hålls.

Den sista heter Neilah, när Guds dom över vad nästa år kommer att leda är slutgiltig.

Det finns också en måltid för att bryta snabbt och en sång och dans.

Det är en dyster semester så att folk inte säger Happy Yom Kippur men du kan önska människor en 'snabb fasta' eller en lista med andra hälsningar.

Se Även: