Storbritanniens väder: De kallaste platserna i Storbritannien avslöjades när temperaturen sjönk till -10C

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Snö på Pen y Pass, Llanberis i Gwynedd på fredag(Bild: Daily Post Wales)



Is, snö, hagel och slask har gjort att britterna skakade under den senaste veckan när temperaturen sjönk till under minus.



Aboyne i Aberdeenshire kände bittert kallt -10,7 grader under fredagen, medan isvädervarningar utfärdades för större delen av Storbritannien på tisdagen.



Nu har de kallaste platserna i Storbritannien under vintern avslöjats - med Met Office -meteorologen Alex Burkill som förklarar: 'Vintern är här nu ordentligt.'

Topplistan är Skottland och postnummerområdet PH19 i Dalwhinnie i Highlands, enligt Direct Line Home Insurance.

Dalwhinnie i höglandet toppar listan



Medlemmar av allmänheten tar sig fram genom en snödusch i Glasgow, Skottland (Bild: Getty Images)

Området registrerade genomsnittliga vintertemperaturer på -2.39C, 4.46C kallare än det skotska genomsnittet och 5.11C kallare än genomsnittet i Storbritannien.



Medan de som letar efter varmare klimat under vintern skulle vara bra att bege sig till Scillyöarna.

Medeltemperaturerna här är både de varmaste och mest pålitliga, med den lägsta genomsnittliga inspelningen som sitter vid en ljummet 9,12C - bara 0,04C kallare än det varmaste postnumret i området.

På andra håll är Alston in the Pennines (3.13C kallare), Bala i North Wales (2.83C kallare) och Moreton-in-Marsh nära Chelmsford de kallaste platserna att bo i sina respektive regioner.

Undersökningen genomfördes av Direct Line Home Insurance

En plog nära Dalwhinnie rensar snö från A899 (Bild: Katielee Arrowsmith SWNS.com)

Eftersom temperaturen i Storbritannien sjunker till i genomsnitt 2,7 C på vintern, belyser analysen de områden där kvicksilver sjunker mest jämfört med det omgivande området.

Den visar de extrema temperaturförändringarna på lokal nivå mellan angränsande postnummer, varierande med så mycket som 7,7C mellan områden i Argyll och Bute där temperaturen kan vara så hög som 5,9C eller så låg som -1,8C.

Ripa på en vägg i en vintrig scen vid Nenthead i Cumbria (Bild: PA)

I andra änden av spektrumet har London de mest konstanta vintertemperaturerna, med postnummer i västra huvudstaden som upplever den lägsta variationen i vintertemperatur och även detta är bara med 0,4C.

Ytterligare analys av hemförsäkringskrav från Direct Line avslöjar att mer än 21 miljoner pund i skadestånd yrkas i förhållande till frusna rör och vattenutsläpp varje år, cirka 250 000 pund för varje vinterdag.

Dan Simson, chef för hemförsäkring på Direct Line, sa: Forskningen visar att vanligtvis många av de områden i Storbritannien som är särskilt drabbade av kylan är borta från stadskärnor och relativt isolerade från närliggande bekvämligheter.

Snöbyar har svept Storbritannien (Bild: AFP/Getty Images)

bästa hårblekning Storbritannien

'Även om en skillnad på några grader kanske inte verkar så mycket, kan det ha stor inverkan på en fastighet när temperaturen sjunker under fryspunkten under en längre tid.

'Ett brustet rör kan orsaka betydande skador, eftersom en liten läcka kan leda till att så mycket som 30 liter vatten släpps ut på så lite som två minuter och kan skada golv, gips och innehåll runt hemmet.

Direkt Lines bästa tips för att undvika frysta rör i vinter

  • Lämna - värmen på cirka 15 grader för att undvika att rören fryser
  • Lyft - ditt loft kläcks så att den varma luften kan cirkulera till rör i alla delar av ditt hem
  • Fördröjning - se till att eventuella externa rör till pannor har fördröjts, detta kan göras enkelt och billigt med tillbehör från din lokala byggvaruhus
  • Leta reda på - ta reda på nu var din avstängningskran är och vet hur du stänger av vattentillförseln i en nödsituation. Om du inte har aktiverat det under de senaste sex månaderna, försök att göra det nu om det behöver åtgärdas
  • Håll utkik - efter dina grannar, vänner, släktingar och alla som är mindre kapabla att skydda sig mot minusgraderna

Läs mer

Reseråd på vintern
Topptips för säkrare körning Hur man avisar utan kemikalier Är vinterdäck värda det? Bryter du mot lagen när du avisar?

Se Även: