Får jag tillbaka mina pengar om jag avbokar min Thomas Cook -semester?

Thomas Cook Kollapsar

Ditt Horoskop För Imorgon

Mer än 150 000 människor är för närvarande utomlands på en Thomas Cook -semester, och med tusentals fler som ska flyga ut, ska du vara orolig?



Det är frågan NEWSAM Money ställde resejätten på fredagsmorgonen.



Men med flera resebyråer som gått under de senaste åren har många läsare varit i kontakt med sina avbokningsrättigheter, om de skulle bestämma sig för att de inte längre vill resa med Thomas Cook.



En läsare som lämnades utanför £ 500 -fickan av hotellbokningsföretaget Amoma förra veckan berättade att hon nu är orolig för att hennes andra bokning till Lanzarote kommer att kollapsa.

'Min syster fick ett e-postmeddelande från semesterfirman Amoma om att de hade gått i konkurs förra veckan', förklarade Nikki.

Nikki [vänster} och hennes syster, Debby [till höger] är oroliga att deras semester kanske inte går vidare (Bild: NEWSAMPix)



'Vi hade vårt hotell bokat hos dem så vi ringde hotellet, bara för att få veta att det hade ställts in och våra £ 500 hade gått ner i avloppet.

'Jag har lyckats kräva tillbaka pengarna från mitt kreditkortsföretag, och efter en hel del tuffa, fick jag äntligen tillbaka pengarna tidigare i veckan. Vi har nu bokat om vårt boende.



'Men jag har nu varit rädd att vakna i morse för att hitta företaget vi flyger med nästa vecka - Thomas Cook - kan ha problem.'

Med företagets öde i balans är Nikki orolig för vad hon ska göra nästa gång för att undvika mer kaos - och för att skydda hennes 456,96 pund betalning.

En annan läsare tog kontakt med rädslan för att han kunde lämnas £ 2,984 utanför fickan på en Vegas -semester han bokade för sitt jubileum.

'Jag köpte en semester och betalade depositionen med Love to Shop -kuponger', förklarade Neil.

'Resten av pengarna - 2 984 £ - betalades på mitt Starling Bank -semesterkort.

”Vi tänker åka på vårt tioåriga bröllopsdag till Las Vegas den 24 oktober. Kan jag avboka semestern och få tillbaka mina pengar? '

Här är dina rättigheter om detta är den väg du väljer att gå.

Kan jag avboka min Thomas Cook -semester?

Om du flyger med Thomas Cook Airlines som en del av ditt paket kommer följande avgifter att gälla om du avbokar innan några meddelanden görs över dess ekonomiska framtid.

Kort sagt, den minsta avbokningsavgiften är £ 200 per person.

  • Mer än 84 dagar före avresa - En full researrangörsdeposition på £ 200 per person (£ 250 per person långdistans)

  • 84-64 dagar före avresa - 30% (eller förlust av full researrangörsdeposition om större)

  • 63-50 dagar före avresa - 50% (eller förlust av full researrangörsdeposition om större)

  • 49-29 dagar före avresa - 70% (eller förlust av full researrangörsdeposition om större)

  • 28-15 dagar före avresa - 90% (eller förlust av full researrangörsdeposition om större)

  • 14 dagar eller färre före avresa - 100% semesterkostnad

Om du behöver avboka din bokning är det värt att kontakta företaget innan du fattar ditt beslut, eftersom de är bäst lämpade att ge råd om eventuella förändringar. Du kan kontakta Thomas Cook här .

bombskräck Canary Wharf

Se till att du kontaktar dem innan du avbryter eventuella autogiro, eftersom detta kan leda till missade betalningar på din kreditfil.

Om du avbryter alla & apos; Valfria tillägg & apos; dvs biluthyrning, som kommer mot en extra kostnad, säger Thomas Cook att den antingen kommer att behålla den inbetalda depositionen eller tillämpa en avbokningsavgift (om du avbokar efter att hela semesterkostnaden har betalats).

Hur är det med min reseförsäkring?

Om du har köpt din försäkring genom Thomas Cook återbetalas inte din premie, eftersom försäkringen enligt försäkringen har börjat när den tecknades första gången.

Hur avbokar jag min Hotel Only -bokning?

Thomas Cook säger att om du behöver avboka din bokning, logga in på & apos; Hantera min bokning & apos; sidan online och klicka på knappen Avboka.

Beroende på vilket hotell du har bokat kan du behöva betala avbokningsavgifter. Du hittar information om detta i ditt bekräftelsemail.

Se Även: