Varför de får dig att svepa kreditkort när du hyr en bil och vad de gör med det

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ingen bil om du inte sveper



Har du någonsin undrat varför de ber dig att dra ett kreditkort - och det måste vara ett kreditkort - när du hyr en bil?



Även om du har betalat i förskott, tagit ut täckning och inte ber om några extrafunktioner vid skrivbordet kan du fortfarande inte ha någon bil att köra om du inte har ett kort på dig.



Och det måste vara ett kreditkort - även om du betalade på ett i första hand, om du bara har ett betalkort när det inte är något.

För att ta reda på vad som händer och vad de gör med den information de tar, frågade vi experterna på Rentalcars.com att förklara allt.

Handpenningen

Bara en sista sak ... (Bild: Getty)



Innan du hyr en bil kommer hyresföretaget att hämta receptionpersonalen be dig att lämna en deposition, som kan vara några hundra pund, på ett kreditkort i ditt namn.

Tanken med en insättning är enkel: Om bilen blir skadad kan hyresföretaget ta pengar från depositionen för att täcka reparationskostnaderna. Om allt går smidigt får du tillbaka din insättning när du lämnar tillbaka bilen.



när dog david bowie

Det är en slags försäkring för biluthyrningsföretaget, så att de inte lämnas ur fickan om något går fel.

Nästan alla biluthyrningsföretag insisterar på att denna insättning sätts på huvudförarens kreditkort, inte betalas med bankkort eller kontanter, men varför?

Varför insisterar biluthyrningsföretag på att huvudföraren ska ha ett kreditkort?

Om du är huvudförare är du juridiskt ansvarig för bilen under uthyrningen.

vad betyder 10 55

Om du råkar ut för en dyr olycka och reparationerna kostar mer än insättningsbeloppet vill biluthyrningsföretaget se till att de inte står kvar med en stor räkning.

Men om de har dina kreditkortsuppgifter kan de vidarebefordra den extra kostnaden till dig.

Din kreditkortsleverantör kommer att betala hyresföretaget direkt och sedan måste du betala tillbaka dem.

Biluthyrningsföretaget täcks också om du får en parkeringsbiljett, eller böter för att inte betala vägavgift, till exempel.

Om det händer kommer hyresföretaget förmodligen inte att veta förrän de får en biljett i posten - långt efter att du har skickat tillbaka bilen.

Men om de har dina kreditkortsuppgifter kan de fortfarande ta ut den kostnaden för dig.

Varför accepterar inte uthyrningsföretag betalkort?

Varför det måste vara ett kreditkort (Bild: iStockphoto)

Låt oss säga att du råkade ut för en dyr olycka som kostade mer än depositionen och att du hade använt ett bankkort för att betala depositionen.

Hyresföretaget kan då upptäcka att det inte finns fler pengar på ditt bankkonto för att täcka extrakostnaden, så de måste betala räkningen själva.

Finns det några fördelar för föraren med att använda ett kreditkort för att betala din insättning?

Det finns en liten uppåtsida (Bild: Getty)

Att betala insättningen med ditt kreditkort innebär att du inte behöver oroa dig för hur mycket pengar som finns på ditt bankkonto.

Inga pengar lämnar ditt konto just då, så du kommer inte att debiteras någon ränta på insättningsbeloppet.

I stället 'hålls', 'blockeras' eller 'förhandsgodkänd' på kortet.

Det betyder att du inte kan använda den delen av din kreditgräns för andra köp förrän hyresföretaget släpper depositionen när du lämnar tillbaka bilen.

Och om du tycker att du har blivit orättvist debiterad efter din hyra kan du kontakta kreditkortsföretaget för att förklara varför.

Om de håller med kan du kanske undvika avgiften.

Vilken typ av kreditkort kan du använda vid uthyrningsdisken?

Det enda sättet att vara säker på vilken typ av kreditkort hyresföretaget kommer att acceptera är att först kontrollera deras villkor online.

England vs belgisk tid

Mastercard och Visa kreditkort är de mest accepterade korten.

Behöver du använda samma kreditkort för att boka och hämta bilen?

Låt bli.

Biluthyrningswebbplatser accepterar ofta olika typer av betalningar när du bokar en bil, inklusive bankkort, men huvudföraren måste fortfarande ha med sig sitt kreditkort när de hämtar bilen.

Läs mer

Hemligheter för resegenierna som slog systemet
Familjen reser jorden runt gratis Resa utan att någonsin ta slut Mannen som fick en flygning på 40 000 pund för 200 pund Jag har varit i 125 länder för £ 10 per dag

Se Även: