Varför Domino's kostar så mycket i Storbritannien - när en stor pizza kostar £ 3 i andra länder

Domino's Pizza

Ditt Horoskop För Imorgon

Domino's Pizza är inte billig. En stor margherita ger dig tillbaka 14,99 £. Och det är utan potatisbitar (som mer än en butik har fått köpa från Asda under karga tider).



gary lineker match of the day underkläder

Lägg på pålägg till din maträtt och, precis som denna olyckliga Cambridge -student, bränner du pengar. Ungefär. Det finns ofta bra erbjudanden - men du sjunker troligen fortfarande 20 £ för att mata två.



På andra håll i världen och det här är en helt annan historia. I Nya Zeeland, en stor margherita kostar bara 2,87 kr . I Australien, 3,04 £ . USA är ännu billigare än här. Skaffa en Domino i New York, så går du ut £ 11,93 .



Folk är upprörda

Domino & apos; s

Dyra pizzor (Bild: Getty)

Charlotte Milton, 26, som flyttade till Storbritannien från Nya Zeeland märkte skillnaden. Hon berättade Meter : 'Mina vänner och jag blev chockade när vi först kom till London och såg priset på Domino's.

'När vi kom med nästan inga pengar innan vi hade jobb, tog vi oss dit för en billig takeaway och var förskräckta över hur dyra de var. Du kan köpa en trevligare och hälsosammare pizza från puben! '



Charlotte sa att Domino's ses som ett prisvärt alternativ i Nya Zeeland. Här kan hon inte tänka sig att spendera så mycket.

Sam Borland-Smith, 23, kommer från Australien och höll med Charlotte.



'Jag blev chockad när jag först flyttade hit och såg priset på Domino's pizza', säger han sa .

”Det är svårt att förstå hur exakt samma produkt, från exakt samma märke och företag, kan skilja sig så drastiskt i pris. Det är löjligt.

fa cupfinal på tv

'Jag kommer inte att köpa något från Domino's snart, jag vill hellre köpa ingredienserna och göra en pizza själv.'

De skillnad i pris sträcker sig långt bortom margheritas enkla världar. En pepperoni, som kostar 16,99 pund här, kostar lite över 3 pund i Australien.

I Storbritannien måste du släppa ut £ 18,99 på en Supreme köttpizza. I Nya Zeeland? £ 6,89.

Men varför?

Domino & apos; s

Kött är inte billigt (Bild: Getty)

Domino säger att det är på väg att hyra, bensin, arbetskraft och matkostnader. Hyror och eventuellt bensin kan vi förstå, men de andra orsakerna är lite förvirrande, eftersom människor i besöksnäringen generellt får mycket mer Down Under och mat importeras vanligtvis till en mycket högre kostnad. Vi uppskattar - men prisskillnaden är fortfarande lite förvirrande.

1112 ängelnummer betydelse

Det är inte så konstigt att Domino gör en vinst på 900 procent på sin margherita, som enligt siffror från 2011 kostar 1,25 pund att göra.

Louise Butler, en talesman för Domino, sa: ”Vi tycker att den färska, handgjorda smaken av Domino’s är unik men vi gör allt vi kan för att göra det så prisvärt som möjligt.

”Det genomsnittliga priset kunderna betalar för en mellanost och tomat är £ 7,67 på grund av våra konkurrenskraftiga erbjudanden och paket.

'Men tyvärr varierar jämförelser, inklusive hyror, bensin, arbetskraft och matkostnader, mycket internationellt.

'Till exempel kan försäljningsskatten i USA vara så låg som 7% i vissa stater, medan här i Storbritannien är momsen 20%.'

Läs mer

Takeaway -erbjudanden, rabatter och erbjudanden
Gratis Just Eat takeaway Gratis Domino & apos; s Pizza -affär 10 £ rabatt på Deliveroo Gratis pizza -takeaway värd £ 15

Se Även: