Vem vann MasterChef: The Professionals? Stu Deeley kröntes till mästare 2019

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Stu Deeley har krönts till MasterChef: The Professionals & apos; 2019 mästare.



27-åringen är den 13: e proffskocken som tilldelas titeln efter att ha väckt domarna Marcus Wareing, Monica Galetti och Gregg Wallace med sina tre sista banor i finalen.



Efter vinsten sa Stu att han inte kunde tro att han hade vunnit tävlingen.



Han sa: Jag kan inte tro det. Jag har aldrig vunnit någonting i mitt liv så att vinna detta idag är en så overklig känsla. Jag är så, så glad.

Det är en bra känsla att min mat är av en stil som människor förstår. Det var allt jag ville. Det har ärligt talat varit en av de bästa sakerna jag har gjort i mitt liv. Jag vill att det surret och spänningen ska fortsätta.

Michelin-kocken Marcus beskrev Stu's mat som 'vågad' medan den kända kocken Monica sa att han var det 'kompletta paketet'.



Gregg tillade: 'Jag älskar Stu's mat. Här är en pojke som har vuxit upp i Birmingham och blivit kär i smakerna som omringade honom. Det finns en ordentlig Stu-originalstämpel över allt han gör. Det är annorlunda och det är lysande.

Stu hade varit med mot kockarna Exose Grant Lopo-Ndinga, 22 och Olivia Burt, 24,



”Han lagar mat i en egen stil. Jag har inget emot att säga det, jag tror att han är unik.

Stu hade varit mot kockarna Exose Grant Lopo-Ndinga, 22 och Olivia Burt, 24, i ett försök att vinna kronan.

Hans sista tre kurser började med en förrätt av en soja- och mirinrökt laxballotin, med krispigt laxskinn, körsbärstomater marinerade i dashi vinäger, chili-smaksatt taramasalata, rökt mandel och sorrel, serverad med en dashi-infunderad tomatessens.

Hans meny började med en soja- och mirinrökt laxballotin

Stu älskling och rosmarinfärgade pärlhöns huvud

Gregg stämplade rätten 'otrolig' medan Monica sa att den var 'utsökt'.

Nästa upp var hans huvudsakliga kärlek och rosmarinfärgade pärlhöns, toppad med en jästhasselnötsmula, sojaglaserad pärlhönslår, höns av träsvampar, rotselleri, rotselleri, kärleksemulsion och kryddad pärlhönssås.

Marcus berömde skålen för att vara 'helt enastående'.

Han rusade: 'Det är förmodligen en av de bästa pärlhönsrätter jag någonsin har ätit.'

Stu avslutade sin meny med en kaka och mjölkinspirerad efterrätt

Läs mer

Bästa matberättelser
McDonalds lanserar den första veganmåltiden någonsin Cadbury Creme Egg Curry Att äta choklad kan förbättra sömnen Nya McVitie's Digestive -smaker

Slutligen var det hans dessert som inspirerades av hans kärlek till mjölk och kakor. Den inkluderade en cep- och mjölkchokladkaka, dammad med kaffepulver, en mjölkchoklad- och yoghurtgrädde, en kakeltuille, cepkaramell, kaffegel, saltad mjölkglass och en kaffe och mjölk och skum.

På tal om sin MasterChef-upplevelse sa han: 'Jag är en person som ibland saknar självförtroende och jag gillar inte att pressa mig själv i rampljuset. Det är därför jag valde att delta i tävlingen; för att visa min lilla pojke att om du vill ha något måste du möta din rädsla och gå och hämta det. Den mest utmanande delen för mig var Skills Test. Jag slutade bara tänka som en kock!

- Att vinna är inget jag någonsin trodde att jag skulle kunna göra. Det har varit en fantastisk känsla att låta bli att slå varje runda och slå mina egna förväntningar.

När Jack tittar på det här på tv: n tror jag inte att han kommer att förstå hur svårt det har varit att vara ifrån honom. Men det är allt värt det. Jack kommer att vara stolt över sin pappa!

Se Även: