Vart ska man åka på semester i mars inklusive destinationer där det är varmt och soligt

Resenyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



När du inte är knuten till skollovet kan mars vara en lysande tid att åka på semester.



Till att börja med finns det fortfarande massor av vintersolmål där du kan njuta av varmt och soligt väder, oavsett om du vill floppa ner på en strand eller tillbringa en eller två veckor med att utforska en ny destination.

Samtidigt kan de som föredrar det kalla vintervädret fortfarande hitta några bra hotspots för skidåkning, eftersom säsongen ännu inte är över.

Då saknas det helgdagar eller skolresor, vilket ofta betyder att det kan vara en bra tid att hitta erbjudanden.



För att ge dig en hjälpande hand har vi sammanställt en guide till de bästa semestermålen för mars - samt tips för att göra ett fynd.

Kolla in vår guide nedan ...



Var är det varmt i mars?

1. Karibien

Bavaro Beach (Bild: Getty Images)

Mars är en av de bästa månaderna att besöka Karibien; vädret är varmt och soligt men med en lätt bris, med genomsnittliga dagliga temperaturer runt 28C.

I grund och botten idealiska förutsättningar oavsett om du vill få ut det mesta av de löjligt vackra karibiska stränderna eller utforska öarna & apos; rika kulturer, charmiga städer och historiska landmärken.

Eftersom det är högsäsong är det osannolikt att du hittar stora erbjudanden, men det betyder inte att det inte finns några fynd att hitta - för att ge dig en hjälpande hand har vi sammanställt en guide till billiga raster i Karibien.

wolfie adams äktenskap splittras

Du kanske också vill bokmärka vår karibiska sida som innehåller alla de senaste nyheterna, destinationsguider och erbjudanden som vi tycker är värda att vara på din radar.

2. Bali

(Bild: Moment RF)

Bali har en genomsnittlig dagstemperatur på cirka 27 grader i mars och vädret är vanligtvis torrt, så det är den perfekta tiden att gå och utforska vad den indonesiska hotspoten har att erbjuda.

När allt kommer omkring erbjuder ön massor av fantastiska saker att besöka, en uppsjö av bild perfekta stränder för de lata dagarna, och naturligtvis är det hem för några av världens mest otroliga tempel.

TUI kan vara en bra källa för Bali semester med priser från £ 769pp, medan Lastminute.com har ett bra urval av sena erbjudanden om du känner dig spontan.

3. Dubai

Dubai Marina skyline (Bild: iStockphoto)

Dubai har medeltemperaturer upp till 29C i mars - men det är fortfarande mycket svalare än värmeböljan som slår under sommarmånaderna.

Faktum är att vintermånaderna tenderar att vara några av de bästa tiderna att besöka om du är ute efter solen utan den kraftiga värmen, särskilt om du planerar att utforska stadens höjdpunkter och stränder.

Kolla in vår stadsguide i Dubai med massor av bra tips om de bästa attraktionerna, restaurangerna och allmänna restips som du inte får missa.

drottningen och Jackie Kennedy

På en budget?

Vi har valt Dubai bästa billiga hotell, men om du är ute efter paket har TravelSupermarket för närvarande sena erbjudanden för mars med Semester i Dubai från £ 390 pp , medan British Airways har Dubai bryter från £ 394 sid samt fler erbjudanden under hela året.

4. Kap Verde

(Bild: AWL Images RM)

Kap Verde har allt du behöver för en strandsemester med mycket att utforska.

Från Sal Island till Santa Maria finns det massor av vackra platser, och medeltemperaturen på 25C i mars kan göra idealiska sightseeingförhållanden.

Oförskräckliga upptäcktsresande kommer att bli bortskämda med valet tack vare de charmiga kuststäderna, fascinerande saltgruvor, hisnande laguner och livliga orter.

Det finns massor av vykortsvärda stränder, och för de mer äventyrliga kan du hitta massor av sporter inklusive kitesurfing.

LoveHolidays har Kap Verde bryter från £ 326 sid , men om det är ett allomfattande du är efter då kanske du vill kolla in First Choice & s Kap Verde semester för.

fotboll är programledare sparkad

5. Thailand

Grand Palace, Bangkok (Bild: Moment RF)

Om Thailand alltid har varit din hinklista, kan mars vara en av de bästa tiderna att gå.

Till att börja med kommer du inte att kämpa mot skollovsmängderna som ska hittas under oktoberhalvåret eller jullovet, men du kommer fortfarande att få massor av solsken och ljumma temperaturer.

Det finns så mycket att se och göra i Thailand om du är ute efter en resplan full av äventyr, men om du vill ha en lat dag finns det också några otroliga stränder.

Kvicksilverhelger kan vara en bra källa för Thailandresor , som erbjuder allt från all inclusive-utflykter till rundturer i några av landets bästa höjdpunkter.

6. Marocko

Menara -paviljongen i Marrakech (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Om du inte är en stor strandfan men du är efter en storstadspaus i solskenet, levererar Marocko.

Till att börja med finns det Marrakech som har massor av lysande saker att besöka, medan landets världsberömda Blue City är ett måste att besöka om du letar efter en storstad med en skillnad.

Medeltemperaturen i mars tenderar att vara runt 22C, vilket gör det perfekta förhållanden om du ska vara ute och utforska under dagen, särskilt jämfört med de överväldigande varma temperaturerna under sommarmånaderna.

Om du kan vara flexibel med ditt avresedatum kan TravelSupermarket vara en bra källa för att hitta billiga Marocko går från £ 312 sid .

honung boo boo viktminskning 2019

7. Vietnam

Ho Chi Minh -staden (Bild: Getty Images)

Vietnam är full av livfulla städer, vackra tempel och paradisiska öar, och mars ljumma temperaturer kan göra ett drömmande scenario att utforska dem alla.

Det är tillräckligt varmt för att du ska kunna få ut det mesta av stränderna, men inte så varmt att en dag med sightseeing kan kännas lite skrämmande.

Med mycket att besöka kan valet vara lite överväldigande, så vi har sammanställt en guide till de bästa sakerna att se och göra i Vietnam för att ge dig en hjälpande hand.

Letar du efter lite av ett äventyr? Ansvarsfullt resande och Oroväckande resor bjuda på en lysande turné som låter dig fördjupa dig i landets kultur och historia.

8. Valencia

(Bild: Getty)

Mars ger genomsnittliga dagstemperaturer på 19C så det är inte särskilt varmt, men vädret tenderar att vara torrt och soligt, för att inte tala om Valencia ger en pittoresk stadsresa. (Åh, och du kommer inte att möta högsta sommarmängden när skollovet är i full gång).

Det finns mycket att utforska i hamnstaden, med höjdpunkter inklusive Valencias katedral, El Miguelete klocktorn och staden för konst och vetenskap. Du kan också kolla in fler av Valencias främsta attraktioner på TripAdvisor .

9. Sri Lanka

(Bild: Moment RF)

Sri Lankas temperaturer i mars tenderar att ligga runt 25C-30C, vilket fungerar bra om du planerar att göra mycket sightseeing men också vill ha några dagar att koppla av på de hisnande stränderna.

Det finns så mycket att se och göra oavsett om du är på väg till det antika citadellet Sigiriya, håller koll på exotiska vilda djur i Udawalawe National Park eller besöker ikoniska tempel som Dambulla Cave Temple och Tandens tempel .

10. Kanarieöarna

Puerto de Mogan (Bild: Getty Images/Robert Harding World Imagery)

Kanarieöarna tenderar att erbjuda solsken året runt, och i mars kan du njuta av dagliga medeltemperaturer på cirka 20C.

Det är kanske inte tillräckligt varmt för att koppla av på stränderna, men varje ö har mycket mer att utforska tack vare de varierade landskapen, historiska landmärken och attraktioner inklusive nöjesparker.

7777 ängelnummer betydelse

Vår Kanarieöarguide har bästa tips om hur du väljer rätt ö för din semester, men vi har också individuella guider till några av de mest populära öarna, inklusive Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura.

(Bild: Getty)

Skidsemester

Inte upprörd om varmt och soligt väder, och drömmer om backarna istället? Mars kan fortfarande vara en bra tid för skidåkning, även om det närmar sig slutet på säsongen, så du kanske vill gå till högre orter för en bättre chans för snö.

Några populära semesterorter för mars inkluderar Courchevel och Alpe d & apos; Huez i Frankrike, Zermatt i Schweiz och Solden och St Anton i Österrike.

Du bör fortfarande få bra förutsättningar för att slå i backarna, men förbered dig också på en varmare dag!

När det gäller skidåkning på en budget? Vi har en guide för att hitta billiga skidsemestrar.

Läs mer

Tips för resebyråer 2020
Bästa Travelodge -erbjudanden Tips för easyJet -erbjudanden British Airways bokar hemligheter £ 1 insättning på hinklista helgdagar

Kryssningssemester i mars

Kan du inte välja en destination eller vill göra en större resa som omfattar några olika vintersolhotspots?

En kryssning kan vara svaret och kan ge mycket värde om du tittar på destinationer som Karibien, eftersom ditt boende, underhållning, destinationer och transport är täckt (och i de flesta fall även din mat och dryck).

Det är också värt att hålla ett öga på provkryssningar om du funderar på att åka iväg på en minipaus eller långhelg - det kan vara ett bra sätt att göra sightseeing och avgöra om en längre kryssning är rätt för dig!

NEWSAM Cruise kan också vara en bra källa för sista minuten rabatterade semestrar och dessa inkluderar ofta extra förmåner som gratis uppgradering av stugor och dryckespaket.

Se Även: