Var är blå nu - återställd alkoholist, självmord i syskon, svårigheter i vikt och nära förlamning

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det var 21 år sedan som boyband Blue först bildades och stormade listorna med sitt debutalbum, All Rise.



Under bara fyra år släppte de 16 singlar, samarbetade med Elton John och Stevie Wonder och reste jorden runt till miljontals älskande fans.



Men i slutet av 2004 bekräftade medlemmarna Lee Ryan, Duncan James, Antony Costa och Simon Webbe att de skulle ta en obestämd paus.



Deras uppehåll skulle pågå till 2011 då de återförenades för att tävla på Eurovision Song Contest där de kom 11: a. Pojkarna åtnjöt också något av en renässans 2013 tack vare ITV: s Big Reunion och deras efterföljande turné.

Simon Webbe, Antony Costa, Lee Ryan och Duncan James hittade alla berömmelse med Blue år 2000

Simon Webbe, Antony Costa, Lee Ryan och Duncan James hittade alla berömmelse med Blue år 2000 (Bild: Getty)

Men i april 2015 släpptes Blue av deras skivbolag efter deras dåliga prestanda på deras album, Colors, som nådde topp nummer 13 på albumlistorna.



Så vad har de gjort sedan de först fick berömmelse vid sekelskiftet?

Från spritkampar och viktproblem till sjukdomen som nästan förlamade en bandkompis, här är vad som hände efter att bandet skiljde sig ...



Duncan James

Duncan James

Duncan James blev allvarligt sjuk redan 2016

2016 avslöjade Duncan James, 42, hur en skrämmande sjukdom nästan lämnade honom i en rullstol för livet.

mcdonalds julannons 2019

Stjärnan behövde två akuta operationer på ryggen och fick veta av läkare att han hade mött döden och kanske aldrig skulle gå igen.

Vid ett tillfälle fördes Duncan till sjukhus med ambulans när vital vätska från hjärnan och ryggraden började rinna ur ett operationssår när han satt i soffan hemma hos sin mamma.

Läkare berättade för mig att jag kunde ha tillbringat resten av mitt liv i en rullstol - eller dött ', sa han till The NEWSAM vid sin mardröm, som började när han vaknade en morgon och fann att benet var helt bedövat.

Geri Halliwell och Duncan James daterade kort tillbaka 2004

Geri Halliwell och Duncan James daterade kort tillbaka 2004 (Bild: PA)

Jag gjorde en MR -undersökning på sjukhuset i juni och de skyndade på operation, sa han.

De sa att om de inte opererade samma dag skulle jag bli förlamad eftersom en nerv som var instängd skulle dö.

steve bruce cabbage video

Jag hade också tappat kontrollen över min urinblåsa. De sa att jag kanske måste kateteriseras permanent. '

Operationen var framgångsrik men en vecka senare insjuknade han allvarligt hemma hos sin mamma Fiona och fick ont ​​i huvudet innan ryggmärgsvätska började läcka från hans sår.

'Det var vånda och jag mådde illa', fortsatte han.

Och jag kunde känna en svullnad i ryggen som jag visste inte var rätt. Jag kände hur trycket pressade ner mitt sår. Det var en lördagskväll, och jag var med mamma och tittade på tv. Plötsligt är jag blöt.

Min rygg hade öppnat sig, och all denna vätska, kallad cerebrospinalvätska, rann bara ur mig. Jag ringde till sjukhuset som sa att jag skulle ligga på framsidan och inte röra mitt sår.

Blå stjärnan Duncan James säger att lockdown cementerade hans förhållande till pojkvän

Duncan är nu i ett förhållande med den brasilianska hunken Rodrigo Reis (Bild: Instagram)

Tack och lov återhämtade sig Duncan fullt ut, även om hans tvååriga tid att spela Ryan Knight på Hollyoaks måste försenas.

Samtidigt träffade Duncan Spice Girl Geri Halliwell 2004 och fick dottern Tianie Finn, nu 16, med ex-flickvännen Claire Grainger innan han kom ut som gay 2014.

'Oavsett om jag sover med kvinnor eller inte, så sover jag fortfarande med män så jag är gay,' sa han till Gay Star News.

'Jag kan fortfarande vara romantiskt och sexuellt lockad i samband med en tjej. Men jag kallar mig fortfarande gay. Jag är en homosexuell kille. Jag gillar män, så det gör mig gay. '

Han har dejtat den brasilianska hunken Rodrigo Reis sedan 2019, även om de tvingades tillbringa julen på grund av Covid-19-pandemin.

Simon Webbe

Simon Webbe blev förstörd av hans syskons död

Simon Webbe blev förstörd av hans syskons död (Bild: WireImage)

Blå sångaren Simon Webbe blev förkrossad när hans bror tog sitt liv 2018.

One Love -sångaren bekräftade att hans syskon Straon dödade sig själv i november och berättade ok! tidskrift , 'Jag har faktiskt varit utanför sociala medier tills nyligen eftersom jag tyvärr förlorade min bror i självmord för nästan två månader sedan.'

”Det är något som är tabu. Det har lärt mig att människor bara behöver vara ärliga om vad de behöver personligen, fortsatte han.

Simon delade också de tragiska nyheterna på sin Instagram och avslöjade att han arbetade bort när de förödande nyheterna kom fram.

Straon tog sitt liv

Straon tog sitt liv (Bild: simonwebbe1/Instagram)

'Det är 2019 och jag känner att det här är ett år där vi ska vara tacksamma, sluta leta efter perfektion för du kommer aldrig att hitta det,' började han.

'Jag förlorade min bror Straon i självmord medan jag arbetade i Bradford! Han var någon jag trodde att jag skulle se igen och gör mig djupt ont om att människor, som jag själv, kämpar varje dag med psykiska problem.

”Det är tabu och måste lyftas i spetsen, vi kan alla börja med att fråga någon, någon nära dig hur du egentligen känner efter det, nyckeln är att lyssna.

Simon väntar barn med sin fru Ayshen

Simon väntar barn med sin fru Ayshen (Bild: Instagram)

vince mcmahon newcastle united

'Kan vi börja där? Jag är tillbaka på sociala medier och kommer att stödja #mentalhealthawareness -rörelsen som jag alltid har gjort. Var snäll och prata !!!! '

Simon, 44, släpper fortfarande musik som soloartist, med sitt sista erbjudande är hans album Smile 2017.

Han har en 24-årig dotter Alanah, med ex-flickvännen Nicola Jones, och väntar ytterligare ett barn med fru Ayshen i april.

Lee Ryan

Lee Ryan vände sig till sprit efter att Blue splittrades och hans förhållande kollapsade

Lee Ryan vände sig till sprit efter att Blue splittrades och hans förhållande kollapsade (Bild: INSTAGRAM)

Efter Blues splittring 2005 och återförening sex år senare fann Lee Ryan berömmelsestrycket-tillsammans med sin splittring 2013 från den långvariga flickvännen Sammi Miller-alltför mycket.

Han vände sig till flaskan och beskrev sig själv som en ”alkoholist i drygt tio år” och berättade hur han skulle sätta igång sitt drickande vid middagstid och dunkade två flaskor whisky om dagen när han sjönk ner i en djup, mörk depression.

På sin lägsta punkt skulle han gå i tre dagar utan att sova, krypa från pub till pub.

Jag var riktigt, riktigt dålig på att dricka. Jag var en härdad dricker, sa han tidigare till The NEWSAM.

'Jag kommer ihåg när jag en gång plockade upp en flaska Jack Daniel's och tappade den i en.

Jag vände mig om för att dricka för att dämpa smärtan. Jag trodde att det var svaret. I princip drack jag för att klara av sorg. Jag skulle gå på binges och stanna uppe i dagar, bara dricka.

Lee gick till rehab för att slå hans demoner

Lee gick till rehab för att slå hans demoner (Bild: Ken McKay/ITV/REX)

Vid ett tillfälle gick jag från bar till bar, på egen hand, och blev hamrad. Jag bröt ut och grät till någon på gatan, en slumpmässig främling som frågade om jag var okej. Jag började berätta alla mina problem om mitt förhållande, mitt liv och hur det fick mig att gå ner. Det var hemskt.

Så en morgon vaknade jag efter att ha varit ute hela natten, och Duncan fick mig att gå genom hans skåp och letade efter mer drink.

Han tittade bara på mig, vände sig om och sa: 'Okej, du ska rehab. & Apos;'

Som ett resultat av hans drickande utvecklade Lee, 37, en aggressiv cysta i halsen som han fruktade skulle kunna avsluta hans karriär.

är perrie edwards gravid

Förfärad över att det var cancer, oroade Lee att han skulle tappa sin sångröst - men tack och lov var det godartat och behandlingsbart.

Lee sa: 'Mina problem med halsen var självförvållade. Allt jag drabbats av kan jag direkt spåra tillbaka till alkoholen jag hade druckit så mycket av i så många år.

Lee Ryan bekräftar att hans flickvän Verity Paris är gravid med sitt tredje barn

Lees flickvän Verity väntar en flicka (Bild: verityparis.xo/Instagram)

Han tillade: 'Jag har bara mig själv att skylla på och läkare att tacka.'

Under tiden, precis som Simon, kommer Lee oss också att bli pappa igen med sin Ariana Grande -imitatorflickvän Verity Paris som väntar barn.

Han är redan en stolt pappa till Bluebell, 13, sonen Rayn, 12, och flyttade till Spaniens Costa del Sol för att börja ett nytt liv förra året.

Antony Costa

Antony Costa delade före och efter snaps av hans senaste viktminskning

Antony Costa delade före och efter snaps av hans senaste viktminskning (Bild: INSTAGRAM)

I mer än ett decennium har Antony kämpat med sin vikt, från och med 2010 när han på 5ft 8in vägde 14: e.

'Jag såg ut som en ung Pavarotti - dubbelt så stor som killen jag var i Blue. Varför hade jag inte märkt det? Jag hade en dubbel haka, en slapp midriff - jag kände knappt igen mig själv, sa han efter att ha sett sig själv på tv.

'När jag turnerade med bandet eller satt i tv -studior var det för lätt att mumsa på chokladbitar, chips eller kex.

eden hazard real madrid

”Och jag var lika dålig hemma. Jag vandrade över till kylskåpet för att se vad som fanns i det, och innan jag visste ordet av hade jag gjort två stora mackor till mig.

Han tappade 16 kg tack vare Channel 5's Get A Holiday Body: Lose A Stone In 4 Weeks redan 2018, och efter att ha gått upp i vikt i lockdown vände Antony en leverans av måltider för att förlora en sten på en månad.

Han är far till två döttrar, Savannah Rosa, sex, och Paloma Valentina, tre, med fru Rosanna.

Vill du se Blue komma tillbaka igen? Dela dina tankar i kommentarfältet nedan ...

Se Även: