Robson Green säger att iskalla duschar och flickvännen Zoila 'hjälper till att hålla honom ung'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Robson Green sitter på huk framför mig som en groda på väg att hoppa. Sedan gör han en kobasträckning och demonstrerar andra övningar från den 45-minuters rutin han utför varje morgon med YouTube-stjärnan, Coach Kozak.



Jag har också en fem minuters, iskall dusch varje dag, säger han. Jag kan inte fungera om jag inte gör det. Ärligt talat, du borde verkligen prova det.



Robson lyser positivt av energi och vitalitet, trots att han drabbades av en fruktansvärd ryggskada för tre år sedan som hotade hans karriär. När jag säger till honom att jag också opererades i ryggen, insisterar han på att visa mig sitt träningspass.



marilyn monroe-liknande

Robson, 55 förra månaden, förklarar: Vi tar vår hälsa för givet tills något hemskt händer.

Jag hade varit i Costa Rica för att fiska efter enorm marlin (för hans TV -serie Extreme Fishing) och kom ihåg hur min nedre del tweakade när jag landade en på cirka 800 kg. Jag satte mig ner och hade konstiga stift och nålar i benen.

Robson Green och flickvännen Zoila (Bild: Robson Green)



Jag flög hem och visste att något inte stämde när jag klev ur planet.

Men jag tog min farbror Maddison till Royal Ascot nästa dag så jag försökte ignorera det.



Han säger: Vi klädde oss i toppmössa och svansar och skulle gå när jag böjde mig för att hämta mina nycklar. Det var som om någon slog mig i ryggen med en plockyxa och jag mörkade av smärta.

Robson hade brustit en skiva i nedre delen av ryggen. Han säger: När jag kom runt stod två sjukvårdare över mig. Jag fick kräkningar på min sida, mina ben hade kramper och Zoila, min sambo, var där och mycket upprörd.

Då lutade sig den här underbara australiensiska sjukvården vid namn Julia och sa tyst: ’Nu, Robson, har du blött dig själv? Har du skit i dina byxor? ’.

Extremt fiske med Robson Green (Bild: Kanal 5)

Och jag tänker: 'Vad ?! Jag vet inte! ’Det visade sig att de kollade om den brustna skivan hade skadat ryggmärgen - för det kan lamslå dig.

ting tong lilla Storbritannien

Nådigt nog hade det inte varit det, men han var i vånda tills han kunde opereras i Newcastle. Smärtan var bedövande, säger han. Alltförtärande. Och din värdighet går ut genom fönstret. Du kan inte ens torka din egen rumpa.

Du tänker, ”Är det så här att bli gammal?”.

Tack och lov, herr Sanderson, min kirurg, räddade min karriär. Jag har aldrig kysst och kramat en man så hårt.

Kirurgi, säger han, lämnade honom med en svaghet och därför gör han sina övningar religiöst.

Fans kommer att bli mycket glada över att han kunde ta sin roll som Geordie Keating i Grantchester, kriminaldramat om en 1950-talsdetektiv och kriminell präst. Han säger: Jag har seriöst medicinskt stöd när jag filmar Grantchester. De är superförsiktiga med mig-och allt jag gör är att lyfta ett blommande förstoringsglas.

Robson Green som Geordie Keating och Tom Brittney som Rev Will Davenport i drama Grantchester (Bild: ITV)

Den femte serien finns på ITV ikväll, med Tom Brittney tillbaka som kyrkoherde Will Davenport.

Det är nu 1957 och i det första avsnittet hittas en kvinnlig student vid Cambridge University död. Geordie och Will måste infiltrera den grumliga världen av campuspolitik och samhällen för att hitta mördaren, navigera underliga initieringar och fester.

De måste också ta itu med en hot-shot kvinnlig journalist, Ellie Harding, spelad av Lauren Carse, som ser ut att göra prästen lite het under kragen också.

Robson säger: Vi har alltid tacklat riktiga problem i Grantchester och gjort det till en ”whydunnit” såväl som en whodunnit. Du förstår varför mördaren har begått det brottet.

När jag läste den nya seriens båge trodde jag att vi verkligen hade drivit saker. Vi behandlar några riktigt mörka och allvarliga teman - homofobi, rasism, en självmordspakt och sexuella övergrepp.

Det är också lätt och roligt. Och att arbeta på Grantchester är en glädje. Jag har varit i branschen i 35 år och jag har aldrig varit på en filmuppsättning som är så glad och livsbekräftande.

Northumberland-födda Robson Golightly Greens första stora TV-roll var som sjukhusportör Jimmy Powell i Casualty 1989.

Robson Green som Fusilier Dave Tucker i Soldier Soldier (Bild: Carlton Television)

Robson medverkar i Wire in the Blood tillsammans med Hermione Norris (Bild: ITV)

man klädd som clown

På 1990-talet var han Dave Tucker i Soldier Soldier, och hans musikaliska parning med medstjärnan Jerome Flynn ledde till en No1 med Unchained Melody.

Robson spelade också in som rättspsykolog i Wire in the Blood och hans kärlek till sportfiske ledde till serien Extreme Fishing.

Hans personliga liv har också varit bete för skvallerskrönikörerna.

Han var gift med arbetsterapeuten Alison Ogilvie i åtta år men de skilde sig 1999. Han hade en son, Taylor, nu 19, med andra frun Vanya Seager men de bröt upp 2011.

Robson Green och hans andra fru Vanya Seager (Bild: PA)

Hans kärleksliv slog rubrikerna 2016

Sedan, 2016, slog hans förhållande till Zoila Short rubrikerna när det avslöjades att söndagsskolläraren lämnade sin prästman efter att ha träffat Robson på gymmet.

Robson och Zoila verkar lyckligt lyckliga nu. De bor i Northumberland, i hans vackra hem vid floden, som måste renoveras helt efter att det översvämmades 2015.

Han säger: Tyne är längst ner i min trädgård. När floden kom upp 16ft gick 7ft av det genom mitt hem. Det fanns inte bara lax i Tyne-min tredelade svit fanns också där. Jag var tvungen att räddas. Det var ett och ett halvt år innan vi kunde flytta in igen. Jag bytte ut mattan mot Northumberland-sten men tyvärr betyder det att jag inte längre kan dammsuga naken.

Istället håller han sig i form med sitt Coach Kozak -träning och vanliga fiske.

Han säger: När vi har tid ska Zoila och jag ta på oss vadare och kasta en rep för öring eller lax. Hon är otrolig. Hon växte upp till fiske och vet verkligen hur man lagar det också.

Jag säger till Robson att jag började med flugfiske för några år sedan men har tappat grejen och han får kontakt med en kvinnlig kompis som kan ge mig lektioner. Han säger: Jag fiskade på Island för en föreställning som heter Icelandic Tales, som kommer att pågå i mars, och jag träffade en fantastisk kvinna som är 100 år och fortfarande flyger.

Förra året körde jag till gymmet, kände mig riktigt bra och jag skickade en annons för ett pensionskomplex.

Det stod ”lägenheter för äldre, 55 år och äldre, vårdnadshavare ingår”. Femtiofem! Jag kraschade nästan bilen. Jag hade den här bilden av att dra en röd sladd och en väktare som sa: ”Har du fallit, Mr Green?” Och där ligger jag på golvet.

Det är därför vi behöver göra övningarna.

Och om det håller mig vintergrön som Robson, så ska jag verkligen göra det.

Wetherspoons steak club prislista 2018

Grantchester återvänder till ITV fredag ​​kl 21.00.

Se Även: