När är Pride of Britain Awards 2019? Datum, tv -kanal och hur man nominerar

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är den mest hjärtvärmande och tårryckande prisutdelningen i den brittiska kalendern, och det är nästan här.



Varje år firar Pride of Britain prestationerna för verkligt anmärkningsvärda människor som gör vårt samhälle till en bättre plats - och visar världen varför vi är hedrade att vara britter.



I år - 20 -årsjubileet för utmärkelserna - kommer att bli ett extra speciellt evenemang.



Ceremonin presenteras av Carol Vorderman och lockar till sig ett glittrande utbud av kändisar - men de riktiga stjärnorna är själva prisvinnarna. De ägnar sina liv åt att hjälpa andra och förändra världen.

Så hur kan du nominera någon till ett pris och vad kan du förvänta dig när vi firar två decennier av en nationell institution? Vi avslöjar allt ...

Vad är Pride of Britain?

(Bild: )



Pride of Britain Awards firar de extraordinära handlingarna, modet och andan hos medlemmar i den brittiska allmänheten som har nominerats och röstats fram av dem som tror mest på dem.

-chefredaktör Lloyd Embley säger: ”Dessa utmärkelser är så viktiga eftersom de känner igen vanliga människor som gör extraordinära saker.



arabella chi kärleksö

'Under årens lopp har vi sett så många exempel på otrolig anda och mod hos det brittiska folket, och jag är säker på att detta år inte kommer att bli annorlunda.'

De första Pride of Britain Awards hölls 1999, vilket i år gjorde 20 -årsjubileet.

När utdelas Pride of Britain?

Carol Vorderman är värd för den glittrande ceremonin som sätter Storbritanniens modigaste och starkaste människor i rampljuset (Bild: ITV)

De 2019 Pride of Britain Awards kommer att visas ITV5 november 2019 klockan 20.00 .

Själva ceremonin hölls 28 oktober 2019.

Hur nominerar jag?

Nomineringar till 2019 års utmärkelser stängdes den 30 augusti och övervägs nu av teamet Pride of Britain.

Om du har missat deadline kan du alltid nominera någon till 2020 års utmärkelser. Nomineringarna för nästa år öppnade den 7 oktober, och nu kan du nominera här .

Du kan nominera personer eller grupper av människor i följande kategorier av Pride of Britain:

TSB Community Partner Award
För en individ eller grupp människor som har arbetat tillsammans i partnerskap som en kraft för gott i sitt lokalsamhälle, vilket förbättrat livet för människor runt dem. Detta kan vara allt från att stödja unga människor att trivas till att föra samman samhällen för att skapa något speciellt. Vinnaren eller vinnarna kommer att ha fått stöd från människorna omkring dem för att göra skillnad.

Årets ITV -insamling
För outtröttliga och inspirerande insamlingar till välgörenhet, 16 år och äldre.

Good Morning Britain Young Fundraiser of the Year
Att belöna en ungdom under 15 år för inspirerande välgörenhetsarbete.

Detta Morning Emergency Services Award
För polis, brand, ambulans, sjukvårdare eller luft-, sjö- eller fjällräddning som har gått utöver plikten.

Enastående mod
För vuxna som riskerar sin egen säkerhet för att hjälpa andra i fara.

Barn/tonåring av mod
För att kämpa mot oddsen för att hjälpa andra, eller för att riskera sig själv för att rädda någon i fara.

Livsverk
Att erkänna långtgående prestationer, möjligen på nationell eller internationell nivå.

Särskilt erkännande
För prestationer som inte omfattas av andra kategorier, såsom inspirerande vårdare, kampanjare och medlemmar av väpnade styrkor

Vem dömer vinnarna?

Hela bedömningsserien för årets Pride of Britain-utmärkelser (Bild: Philip Coburn/)

I domarteamet i år ingår Christine Lampard, Susanna Reid, Eamonn Holmes och - naturligtvis - Carol Vorderman.

Good Morning Britain -presentatören Susanna sa till NEWSAM Online att det var en & apos; extraordinär förmån & apos; att bli ombedd att delta i bedömningsprocessen igen i år.

'Det är verkligen intressant att prata med de nya domarna och de säger & hur kan du bestämma dig? & Apos;

”Det vi vill göra är att ge alla ett pris eftersom de är de är alla Storbritanniens stolthet. Det är en stor utmaning, sa hon.

Vilka var Pride of Britain -vinnarna förra året?

Den första av 2018 års vinnare som tillkännagavs var West Midlands Fire Service som tilldelades This Morning Emergency Services Award.

anthony joshua vs tyson fury date

De hedrades för att ha räddat Phil Ewins som var på väg att föreslå sin flickvän Dikla Arad när han kraschade sin bil - och spetsades av en 10 meter lång metallstolpe.

Edward Mills samlade in 35 000 pund för en välgörenhet för cancer till ära för sin dödssjuka mamma

Mot alla odds kunde brandmän från Highgate Fire Station rädda hans liv. Operationen fångades på kroppskamera.

Besättningen var speciella gäster på Phil & apos bröllop i juli 2018.

'Den natten hade jag otroligt tur - tur att det var besättningen i det området', sa han.

'De kunde fatta alla rätt beslut vid rätt tidpunkt. De var alla i världsklass. Utan dem hade jag dött. Istället har jag kunnat gifta mig och lyfta min fru för våra bröllopsbilder. '

Ella Chadwick stal nationens hjärtan med sitt extraordinära mod (Bild: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)

Ella Chadwick vann priset Child of Courage. Efter en njurtransplantation samlade hon in tusentals för välgörenhet för att tacka läkarna och sjuksköterskorna som hjälpte henne.

Åttaåring Edward Mills var årets Good Morning Britain Young Fundraiser. Han klättrade upp i Old Man of Hoy och samlade in 35 000 pund för en cancervälgörenhet för att hedra sin dödssjuka mamma.

Joe Rowlands , 14, vann utmärkelsen Teenager of Courage. Han räddade sin pappa Pauls liv när deras kajak kantrade och de tvingades simma genom isiga vatten. Joes pappa utvecklade hypotermi och tappade medvetandet, men Joe drog honom från vattnet och utförde HLR.

En talesman från livbåtens besättning som räddade dem sa 'Om Joe inte hade varit så stark som han var, hade Paul inte funnits i dag.'

Emma Picton-Jones vann det särskilda erkännandepriset. Efter att hennes man tog sitt eget liv bildade hon en välgörenhetsorganisation för att stödja bönder med deras psykiska hälsa.

Emma Picton-Jones erkändes förra året efter att ha etablerat en välgörenhetsorganisation för att ta itu med psykiska hälsoproblem i lantbrukssamhället (Bild: MDM)

87-åring Icolyn Smith vann TSB Community Partner -priset 2018. Hon har drivit Oxford Community Soup Kitchen i över 28 år och tillhandahållit mat och kläder till behövande.

Förra årets Special Recognition Award gick till Män och kvinnor i RAF . 2018 var hundraårsjubileet för Royal Air Force, och hjältar som Paul Farnes, som är den sista överlevande Battle of Britain -esset, och Johnny Johnson, den sista av Dambusters, hedrades båda på Pride of Britain.

Skvadronledare George & apos; Johnny & apos; Johnson poserar efter att han belönats med en MBE av drottning Elizabeth II vid en investeringsceremoni på Buckingham Palace, den 7 november 2017 i London, England. (Bild: Getty Images)

Omar Sharif vann Prince & apos; s Trust Young Achiever -pris. 26-åringen blev inblandad i ett gäng när han var 16, men efter att tre av hans vänner dödades till följd av knivbrott insåg han att han behövde vända sitt liv.

Han är nu en motiverande talare som besöker skolor och fängelser för att dela med sig av sin historia.

De British Cave Rescue Team som riskerade sina liv för att rädda 12 thailändska pojkar och deras fotbollstränare från en översvämmad grotta i Thailand vann priset Outstanding Bravery.

Eddie O & apos; Gorman OBE vann Lifetime Achievement Award. Efter att båda deras barn dog av cancer grundade han och hans sena fru Marion välgörenhetsorganisationen Children with Cancer, och har samlat in över 230 miljoner pund. De har finansierat vital forskning om barnonkologi.

Vem delar ut priserna?

Carol Vorderman med vinnaren Ella Chadwick (Bild: )

Prisutdelningen är värd Carol Vorderman, som har presenterat utmärkelser sedan de lanserades.

'Våra Pride of Britain -vinnare delar två drag', säger hon. 'De är helt osjälviska och otroligt blygsamma om sina prestationer.

'Det är därför vi behöver människor att berätta om dem. Så om du känner en osung hjälte, oavsett om det är någon som har förändrat ett liv eller förändrat världen, berätta om dem idag.

Pride of Britain Awards 2019 visas på ITV i november 2019.

Se Även: