WhatsApps medgrundare AVSLUTADE Facebook efter att ha kolliderat med sociala nätverk om integritetsregler

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Medgrundaren av WhatsApp har lämnat moderbolaget Facebook efter att ha krockat med företagets försök att urvattna sin meddelandeapps engagemang för integritet.



ipad pro 2021 releasedatum

Jan Koum, som grundade meddelandetjänsten tillsammans med Brian Acton för nästan ett decennium sedan, har sagt att det är 'dags att gå vidare'.



Även om han inte gav en specifik anledning till avgången, tyder rapporter från Washington Post som citerar namnlösa källor på att Facebooks försök att använda personlig information från WhatsApp (som det förvärvade i februari 2014) hade något att göra med hans beslut.



Brian Acton, som lämnade Facebook i september förra året, har redan uttalat sig om Facebooks användning av personuppgifter.

Han uppmanade folk att ta bort Facebook som en del av en onlinekampanj som växte upp som svar på Cambridge Analytica skandal.

Mark Zuckerberg, VD för Facebook, kommenterade Koums inlägg och sa att han var tacksam för att han lärde honom om kryptering och 'dess förmåga att ta makten från centraliserade system och lägga tillbaka den i människors händer'.



'Dessa värderingar kommer alltid att vara i hjärtat av WhatsApp,' sa han.

Facebook

WhatsApp har vuxit till att bli den mest populära meddelandeappen i världen med över 1,5 miljarder användare globalt. En del av dess popularitet är end-to-end-krypteringen som tjänsten tillhandahåller.



Facebook tog upp tjänsten för nästan 19 miljarder dollar (13 miljarder pund) 2014 och har planer på att använda data från tjänsten, såsom telefonnummer, för att rikta annonser.

WhatsApps medgrundare Jan Koum

Europeiska tillsynsmyndigheter var inte så nöjda med det med GDPR i horisonten, så Facebook sa att de har stoppat planerna för tillfället. Även om det inte går att säga om de kommer att plockas upp igen.

Koum sa inte vad hans framtida affärsplaner var eller vad hans avresedatum är. Men han sa att han skulle fokusera på saker utanför tekniken.

'Jag lämnar vid en tidpunkt då folk använder WhatsApp på fler sätt än jag hade kunnat föreställa mig', sa han.

– Laget är starkare än någonsin och det kommer att fortsätta att göra fantastiska saker.

'Jag tar lite ledigt för att göra saker jag tycker om utanför tekniken, som att samla sällsynta luftkylda Porscher, arbeta på mina bilar och spela ultimat frisbee.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: