Hur det verkligen är att jobba för Ryanair: Personal hotas med straff om de missar försäljningsmål, arbetar för magra löner och betalar £ 300 för sina egna uniformer

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

Eftersom oöverträffade flygavbokningar orsakade hundratusentals passagerare ger Ryanair en helt ny innebörd till inga krusiduller.



Nu har en -undersökning avslöjat häpnadsväckande påståenden om taktik som budgetflygbolaget använder för att pressa mer vinst från passagerare - och personal.



Om du trodde att flyga med budgetbäraren innebar dolda kostnader, spara en tanke för besättningen.



I går berättade vi hur hundratals desillusionerade personal söker nya jobb hos rivaliserande flygbolag, som inte längre klarar av de dåliga lönerna och villkoren.

jagarna på jakten

Ryanairs personal måste betala £ 300 för sina uniformer och £ 2000 för sin utbildning (Bild: Alamy)

Ryanair -chefen Michael O & apos; Leary blev skjuten efter att en namnlös pilot berättade hur personalen var besviken (Bild: PA)



Idag avslöjar vi detaljer om gnällen i galejerna ...

Kabinpersonal

Kabinpersonal säger att de måste använda påträngande säljtekniker på flygningar för att nå mål - eller möta disciplinära åtgärder.



Personal hotas med straff, till exempel att flyttas till olika baser, om mål inte uppnås.

En besättningsmedlem sa: Vi har mål inklusive taxfree, skraplotter och mat. Om vi ​​inte säljer tillräckligt måste vi förklara varför. När du är längst ner i det månatliga försäljningstabellen får du ett brev där du ber dig förbättra din prestanda, annars omprövar de din position.

I ett memo som NEWSAM såg fick alla besättningar veta att de måste sälja varje dag: en parfym, en måltid och ett föremål med färsk mat och åtta skraplotter.

Det varnade för att ovanstående försäljning kommer att övervakas noggrant, och alla som inte når sina mål dagligen kommer att mötas av sin chef och ytterligare åtgärder vidtas. Ett annat memo till personal baserad i Barcelona-rankad längst ner för ombordförsäljning-hotade att flytta besättningsmedlemmar som konsekvent var underpresterande.

Men Kenny Jacobs, Ryanairs marknadschef, sa: Besättningen är inte ”tvingad” att göra någonting.

De uppmuntras att sälja kompletterande produkter ombord och belönas med försäljningsbonusar.

Värdinnor står inför disciplinära åtgärder om de inte når sina försäljningsmål (Bild: Alamy)

Lön och villkor

Så många som hälften av flygbolagets piloter och kabinpersonal är anställda via byråer på nolltidskontrakt, hävdas det.

Flygpersonal måste också betala 300 pund för sin egen uniform och det är efter att många har betalat nästan 2 000 pund för en sex veckors utbildning och boende i Tyskland-stiger till 30 000 pund för piloter.

En pilot sa: Startlönen är mycket låg i jämförelse med andra flygbolag och fylls på med lön för flygtimmar.

förhållandet mellan liam och noel gallagher

Detta är en säkerhetsfråga, för om du är kapten eller förste officer, egenföretagare eller har ett nolltimmarskontrakt, uppmuntrar det dig att gå till jobbet när du är sjuk eftersom du behöver få betalt. Vi betalar för våra egna uniformer och måste ta med egen mat och vatten på flyg.

Men Ryanairs Jacobs sa att besättningen får en årlig enhetlig ersättning på upp till 425 euro.

Han tillade: Vi driver inte så kallade nolltidskontrakt. Piloter är enligt lag begränsade till att flyga mindre än 900 timmar per år (bara 18 timmar per vecka) och på ett urvalsprogram arbetar en pilot vanligtvis fyra dagar, följt av tre lediga dagar.

Avbokningar

Förra veckan fick 20 000 Ryanair-passagerare inställda flyg på grund av en strejk av franska flygledare.

En Ryanair -insider hävdar dock att flygbolaget kommer att använda scenariot för att täcka upp tekniska problem för att undvika att betala ut tusentals pund i ersättning till passagerare - något EasyJet också anklagades för förra månaden.

cliff richard kalender 2021

Piloten berättade för oss: Den franska strejken var mycket bekväm. Ja, franska luftrummet stängdes men flyg avbröts från Aten till Rom till exempel som inte går i närheten. De skyller på vädret eller säger 'skäl utanför vår kontroll'. Och så tror folk att de inte kan göra anspråk.

Men Jacobs insisterade på att Ryanair fullt ut följer EU: s regler om kompo.

Men flygbolagets skraplotter erbjuder inte lockande odds, med dina chanser uppskattade till 1/1 miljard (Bild: PA)

Passagerare

Flygbolaget har kritiserats för sin strikta handbagagepolicy och det belopp som det tar ut om bagage bedöms för stort att ta ombord.

Det gjorde nästan 1,5 miljarder pund förra året genom dessa dolda avgifter - mer än något budgetflygbolag utanför USA.

Varje passagerare debiteras i genomsnitt £ 12 extra för överflödigt bagage, betalning med kreditkort, reseförsäkring och mat och dryck under flygning, enligt en studie från resekonsultföretaget Ideaworks.

Ryanairs Fly To Win -skraplottsspel kostar 2 euro för en chans att vinna 1 miljon euro. Men oddsen för att vinna toppriset uppskattas till en på en miljard. Bara en passagerare med ett Yes -skraplott kan välja mellan 125 kuvert, varav bara ett är värt en miljon.

Jacobs sa att andra priser inkluderade kontanter och bilar, med minst 50 000 euro i 125-1-dragningen.

Piloter

Att vara pilot brukade vara en glamorös och välbetald karriär-men enligt dem som har brutit led för att tala till oss är detta långt ifrån sant på Ryanair.

En brittisk pilot som har flugit med flygbolaget i sex år sa: 'Tvätta inte dina smutsiga sängkläder offentligt' är devisen vi ska lyda, men efter det sätt som vi alla har blivit behandlade räcker det nog.

Vi har erbjudits 12 000 pund extra för att lösa avbokningskaoset, men de flesta av oss kan eller vill inte ta det. Goodwill har torkat upp - 140 piloter anslöt sig till Norwegian Air förra året och EasyJet rekryterar också från Ryanair.

Det är inte ovanligt att utföra 12 timmars tjänstgöring utan bara ha flugit i sex. Du får bara betalt för tiden i luften.

På en grundlön förlitar du dig på flygtimmarna ovanpå som i genomsnitt betalar £ 40 i timmen.

peter kay och paddy mcguinness

De flesta har fått betala £ 30 000 till företaget till att börja med och det finns inga förmåner.

Hygien

Piloter säger också att deras kontrolldäck inte rengörs regelbundet

Ryanair tillkännagav 1,1 miljarder pund vinster i maj efter att ha flugit 11,8 miljoner passagerare på över 600 000 flygningar.

Men personal säger att kostnadsbesparingar ligger bakom de extraordinära siffrorna.

En pilot berättade för oss: Företaget krymper och sparar så mycket att de inte ens rengör flygdäcken.

Detta har uppenbara säkerhetsimplikationer. Om en av piloterna skulle få matförgiftning skulle det bli allvarliga problem för flygningen.

Vi förväntas spendera upp till 12 timmar om dagen under dessa förhållanden. Flygplanen städas också bara en gång om dagen - inklusive toaletterna. Eftersom ett flygplan ofta genomför åtta flygningar, på en dag kan det vara 1500 personer som använder tre toaletter innan de städas. Ganska äckligt.

Mr Jacobs sa: Alla Ryanair -flygplan rengörs av proffs i slutet av varje dag och besättningen utför en stuga städad i slutet av varje flygning.

Se Även: