Waitrose hittar ett nytt sätt att leverera mat efter att ha förlorat Ocado -affären till M&S

Waitrose Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns ett nytt sätt att köpa Waitrose -mat online snart(Bild: UGC TMS)



Waitrose har träffat en överenskommelse med Today Development Partners om att utveckla ett nytt onlineshoppingverktyg.



Flytten följer Ocado byta till M&S tidigare under året.



Waitrose arbetar dock inte med helt nya partners - eftersom Today Developments startades av Ocado grundare Jonathan Faiman.

Rob Collins, Waitrose & Partners verkställande direktör, säger: 'Waitrose.com är en populär och effektiv hemleverans som redan växer starkt före marknaden.

'De planer som tillkännagavs idag representerar ett tydligt åtagande att uppnå snabba stegändringar i Waitrose.coms kapacitet och kapacitet när vi bygger ett modernt, välinvesterat digitalt företag som är lämpligt för framtiden.



Jonathan Faiman, medgrundare och verkställande direktör Today Development Partners, sa: Jag är mer upphetsad över den här nya satsningen än något jag har gjort i min karriär.

'Jag är glad och privilegierad över att vara tillbaka inom John Lewis Partnership -familjen och vi kommer att leverera för Waitrose.com -kunder världens bästa digitala hemleveransservice.



& apos; En enastående kundupplevelse online & apos;

Waitrose har meddelat att det inte längre kommer att sälja energidrycker till barn (Bild: Bloomberg)

Waitrose.com -tjänsten tillhandahålls med en kombination av leveranser från filialer och dess Coulsdon Fulfillment Center - öppnade 2015 - för närvarande. Även om det finns ett andra uppsamlingscenter som planeras att betjäna området i norra London också.

Dagens nyheter är utformade för att påskynda utvecklingen av Waitrose.com genom att väsentligt öka kapaciteten och automatiseringen.

Waitrose.com och TDP planerar tre toppmoderna automatiserade kunduppföljningscenter för att leverera en enastående kundupplevelse online.

'Utvecklingen av våra nya kunduppföljningscentra kommer att tredubbla vår leveranskapacitet, vilket ger vår älskade service och utsökta mat till fler kunder i Storbritannien och sätter Waitrose.com på vägen till att bli en omsättning på 1 miljard pund', säger Collins ,

Ben Stimson - för närvarande detaljhandelsdirektör - har utsetts att leda leveransen av tillväxten i kapacitet och försäljning av Waitrose.com och kommer att hantera den nya relationen med TDP.

Ocados affär med M&S

(Bild: Getty / PA)

Tidigare i år tillkännagav Marks och Spencer ett joint venture som kombinerar sin mat med Ocados teknik för att skapa 'ett oöverträffat onlineerbjudande för våra kunder'.

Det innebar slutet på Ocados långvariga partnerskap med Waitrose, som hade kommit på förnyelse.

vad hände med katie piper

Som en del av planen kommer M&S att förvärva 50% av Ocado & s brittiska detaljhandel, för upp till 750 miljoner pund, finansierat av aktier, och innebär att du snart kommer att kunna köpa sin mat online för hemleverans.

M&S verkställande direktör Steve Rowe sa: 'Jag har alltid trott att M&S ​​Food kunde och borde vara online.'

Han tillade: 'Genom att kombinera magin i M&S Food med Ocados ledarskap inom onlineteknik kan vi förändra dagligvaruhandeln i Storbritannien genom att erbjuda kunderna det bredaste, mest innovativa och relevanta sortimentet i brittisk livsmedelshandel med prisbelönt service. '

Ett nytt 50-50 joint venture har skapats med Ocado - och det betyder att M&S ​​mat kommer att finnas tillgängligt på Ocado.com senast från september 2020

Ocado verkställande direktör Tim Steiner sa: 'Vi är glada över att vår brittiska detaljhandel kommer att bli ett joint venture med M&S.'

Han tillade: 'Vi tror att detta är det bästa resultatet för kunderna och erbjuder ännu större utbud, service, kvalitet och värde.'

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: