Alla hjärtans dagsmåltider som testats från Asda, Aldi, Tesco, Waitrose, M&S och Morrisons

Alla Hjärtans Dag

Ditt Horoskop För Imorgon

Vi har provat stormarknaden Alla hjärtans måltider så att du inte behöver(Bild: Getty Images)



Med restauranger packade - och begränsande menyalternativ också - att laga en romantisk måltid hemma kommer att vara valet för miljontals denna alla hjärtans dag.



Och för att göra människors liv enklare har stormarknader köat för att hjälpa till - erbjuda en rad erbjudanden inklusive förrätter, elnät, sidor, viner och öknar för 20 £ eller mindre.



Menyerna ser otroliga ut - med allt från lax en croute till hummer mac och ost, medan öknar innehåller saker som rosa gin panna cotta.

Och naturligtvis finns det många sorters biff - som siffror från Waitrose visar är landets favoritvalentins måltid, som valts av nästan ett par av fyra.

Vad de inte berättar för dig är hur enkel maten är att laga hemma eller hur god den verkligen smakar.



Så - för att ta reda på det - bad vi de stora stormarknaderna att skicka in ett urval av sina valentinsmåltider och lämnade dem sedan till våra reportrar för att avge dom.

Detta är vad vi fick reda på:



Aldi

(Bild: Aldi)

Måltid: Det är en pick & apos; n & apos; mix deal från deras omfattande valentins sortiment

är chris watts fortfarande vid liv

Pris: £ 10,27 för vad vi beställde - men du kan sätta ihop något för mindre

Vad vi fick: Speciellt utvalt delningsbröd med Camembert, 2,99 £, 21-dagars mogna ryggbiffstek med rosa pepparkornsmör, 5,99 £, minihjärtformade pannkakor, 1,49 £

Hur lätt är det? Anmärkningsvärt så. Dela bröd med Camembert var en enkel fråga om att ta bort förpackningen och slänga den i en förvärmd ugn, som var fallet med Mini hjärtformade pannkakor också. Den föreslagna tillagningstiden och ugnstemperaturen gav perfekta resultat i båda fallen. Att tillaga biffarna krävde dock mycket mer av en skicklig touch för att nå det idealiska tillståndet av medium rare.

Rödlök och vitlök dela bröd med camembert var otroligt merish och kan lätt vara en måltid i sig. Medan brödet i sig saknade den stans du kan förvänta dig av en kombination av rödlök och vitlökssmak, var den smälta camemberten rik och smakrik utan att få dig att skrynkla ansiktet ut och in.

Att para ihop det med ett glas cabernet lyfter det verkligen.

Brödet såg inte ut, men det var otroligt mera (Bild: Matt Capon)

Kvaliteten på själva biffen överraskade mig, den var mycket mer saftig än skoskinn. Det röda pepparkornsmöret var dock pinsamt fotgängare. När biffen var klar gav det smälta smöret en ovälkommen distraktion och hade tappat alla känslor av pepprighet. Jag hade biffen lite babypotatis och spenat och du glömmer hur onödigt det röda pepparkornsmöret faktiskt var.

Och fyll sedan på glaset cabernet.

Bättre än du tror (Bild: Matt Capon)

Minipannkakor i holländsk stil tar ingen tid alls i ugnen (5 minuter) och framstår som fluffiga och söta som du kan tänka dig. På egen hand är de OK som ett mellanmål men som en efterrätt för att avrunda en måltid helt märklig. Men lägg till en dippsås - lönnsirap, nutella eller till och med färsk frukt - och plötsligt är du i en annan värld! Finns det något bättre sätt att avsluta en romantisk måltid för två än en söt fondue, ett par cocktailpinnar och en skål med nederländska minipannkakor? Du kan tacka mig senare.

Vår dom: Förrätten, huvudrätten eller desserten var inte alls fruktansvärda - de ger mycket bra valuta för pengarna med tanke på priset - men du måste arbeta mycket hårt för att göra dem större än summan av deras kulinariska delar.

Om du förväntar dig starka levande smaker som för dig bort kommer du att hittas sakna här, så var beredd att lägga till ytterligare havssång som passar din smak. Om du lägger denna mindre kritik åt sidan, om du letar efter en enkel och tillfredsställande valentinsmåltid för två som inte kommer att utplåna ditt kreditbetyg (i kärlekens namn), är det här för dig.

Nackdelar: Du kommer att bli förvånad över hur gott varje objekt smakar med tanke på priset, men de kommer inte att blåsa bort dig. Smaken av delningsbrödet var subtil på gränsen till tyst. Det ser bra ut, men du kan inte säga att det var smaksatt med vitlök och rödlök till att börja med, och även om det presenteras på ett nytt sätt, serverar du brödet och camembert utanför tennfoliefatet är en utmaning inte för de svaga hjärtligt.

Återigen var biffen Storbritannien men den röda pepparkornsåsen är helt överflödig som en sås. Medan minipannkakorna, även om de är otroligt enkla att laga, kommer att behöva medföljande såser för att du verkligen ska få ut det bästa av dem, så kom bara ihåg att det är en fin gräns mellan budgetglans och att se ut som en billigskate.

Betyg: 6/10

Asda

(Bild: Asda)

Måltid: En förrätt, huvudrätt, 2 sidor, dessert och en flaska vin

Pris: £ 15

Vad vi fick: Rökta öringar och laxterriner, chorizo ​​och Wyke Farms cheddar macaroniost, siciliansk citron och arvshallonostkakor

Lowri Turner tvillingar födda 2013

Hur lätt är det? Kan verkligen inte vara mycket lättare! Både rökt öring och laxterriner och ostkakor var färdiga att äta direkt från kylen, medan makaroniosten bara behövde 25 minuter i ugnen. Den svåraste uppgiften var att ta bort plastfilmen från makaronerosten - hur mycket ansträngande.

Med bara en sak att laga, kunde det inte ha varit enklare att förbereda (Bild: Shivali Best)

Dom: Förrätten var ganska rik och sjukt, särskilt som förrätt för en stor måltid. Definitivt inte en för dig om du inte är en skaldjursälskare ...

Eftersom chorizo ​​och ost är två av våra favoritingredienser har vi mycket stora förhoppningar på huvudrätten. Det såg fantastiskt ut, med en krispig smula på toppen och oozy ost nedanför.

Men smakmässigt saknades tyvärr macaroniosten starkt. Det var ganska intetsägande, och chorizo ​​gav det inte den kick vi hoppades på.

Sist men definitivt inte minst var den sicilianska citron- och hallonostkakan, som blev en rungande succé.

Presentationen var härlig, i hjärtformade formar, medan citronen var den perfekta balansen mellan sött och surt. Den perfekta lätta noten till en ganska tung måltid.

Nackdelar: Inget var specifikt fel med något av det, men om du bor på Alla hjärtans dag vill du ha något exceptionellt - och mac och ost är bara inte det.

Betyg: 6/10

Marks & Spencer

(Bild: M&S)

Måltid: Förrätt, huvudrätt, sida, dessert och flaska dryck och lite choklad

betydelsen av siffran 48

Pris: £ 20

Vad vi fick: Vitlökräka Love Hearts, Pulled Beef & Truffle Love Parcel, Triple Cooked Chips in Beef Dripping, Pink Gin Panna Cotta, Choklad och flaska Prosecco

Spridningen från M&S

Hur lätt är det? Inget var svårt förutom tidpunkten. Förrätten tog 16 minuter vid 180 grader, huvud 45 minuter vid 180, chipsen 18 minuter vid 200.

Vår dom: Räkförrätten var härlig - men liten. Jag menar riktigt liten. Vilket är bra - förutom det faktum att jag inte hade satt på huvudet förrän efter att jag serverade det.

Det gav oss en 45+ minuters väntan utan att göra annat än att dricka Prosecco på en nästan tom mage.

Nu, med en ordentlig planering (eller åtminstone att läsa tidpunkterna innan du sätter igång förrätten), kan det enkelt skäras i hälften eller mer, men värt att säga för säkerhets skull.

Läcker, men liten

När huvudet kom var chipsen tjocka, krispiga på utsidan och fluffiga i mitten.

Nötköttet var utsökt, med det närmaste jag kan tänka mig att beskriva som en riktigt god grytsmak insvept i bakverk.

Desserten var härlig - lätt, uppfriskande och svalkande efter en ganska tung, kolhydratfylld huvudrätt. Chokladen var också bra - en saltad karamell och ett kärlekshjärta med vit choklad - en fantastisk touch.

Välsmakande, men behöver en andra sida som tillför lite fukt och konsistens för chipsen (Bild: James Andrews)

Nackdelar: Timing, som nämnts ovan, med en huvud som tar 45 minuter att baka och en liten förrätt. Åh, och var försiktig med ditt val av sidor - för även om huvudet inte var torrt, var det inte tillräckligt för sig själv för att stoppa chipsen var lite intetsägande.

Betyg: 8/10

Morrisons

(Bild: Morrisons)

Måltid: En förrätt, huvudrätt, två sidor, dessert och en flaska vin

Pris: £ 15

Vad vi fick: The Best British Beef Wellington, The Best Maris Piper Dauphinoise Potatoes, The Best Chocolate Melt pudding, The Best Prosecco Valdobbiadene

Wellington såg perfekt ut

julie harris tight passform

Hur lätt är det? Enkelt - förvärm ugnen och lägg maten på 5 minuters mellanrum. När det är klart, slå in sidan i mikrovågsugnen i 3 minuter medan du delar upp resten och servera sedan.

Temperaturen var inte densamma för Wellington som Dauphinoise, vilket kan ha varit ett problem, men jag tog mig igenom den genom att lägga Wellington på den översta hyllan och Dauphinoisen i mitten av ugnen.

Desserten tar mindre än en minut i mikrovågsugnen och en minut att stå, vilken du kan använda mikrovågsugn den andra.

Tyvärr kom köttet ut torrt

Vår dom: Bra. Potatisen Daphinoise kom gyllene på toppen och var precis den krämiga, ostiga, garlicy sidan du vill ha i en avslappnad måltid. Ärtorna hade en antydan av mynta och Wellington kom ut och såg guldbrun ut.

Tyvärr kom det också överkokt i mitten - trots att det valde det kortaste tidsintervallet som erbjuds av instruktionerna. Det innebar att det som var tänkt att vara stjärnan i showen slutade med att känna sig mer som en understudy som klev in, medan resten av rollistan slog ut den från parken.

Öknen var dock lysande.

Den rika lukten fångade mig först, den ozzy läckra chokladen dribblade över toppen så att svampen inte blev torr och smaken djupt chokladaktig. Verkligen imponerande.

(Bild: James Andrews)

Nackdelar: Inte mycket att säga här - det fettsäkra papperet på botten av Wellington var lite irriterande att ta bort (ganska far en av oss åt åtminstone lite av det), och temperaturgapet för att laga Wellington och Dauphinoise kan har varit ett problem (men var inte i slutändan). Sammantaget var huvudfrågan att det faktiska nötköttet i Wellington var lite besviken.

Betyg: 7,5/10

Tesco

Måltid: Förrätt, två huvudrätter, en sida och en dessert och dryck

Pris: £ 20

Vad vi fick: Finaste karamelliserade rödlök och Camembert som delar bröd, Finaste Hummer mac och ost, Finaste triple cook chips, Finaste hallon- och passionsfruktskakor och en flaska prosecco.

Hur lätt är det? Otroligt enkelt, bara stoppa mac och ost i en förvärmd ugn, lägg till chipsen 10 minuter senare och sedan i ytterligare 10 minuter, ta bort filmen på huvudrätten och sätt in Camembert.

Vår dom: Allt som allt, en utsökt måltid med stora portioner men kom ihåg att vi hade ost på ost med chips - vilket kan anses vara lite av en kolhydratöverbelastning. Camembert var en särskild höjdpunkt, bara 10 minuter i en förvärmd ugn och du är redo att gå. Rödlökbrödet var det perfekta ackompanjemanget till osten - som ledde oss till vår huvudrätt.

Medan hummer- och ostportionerna kan ha varit lite för generösa, är för mycket alltid bättre än för lite. I efterhand skulle jag förmodligen lägga till lite mer grönt för att lysa upp plattan.

Nackdelar: Jag tyckte personligen inte att mac- och ostsmulstoppningen var särskilt kryddig & apos; men det var underbart ändå. Tesco kunde ha varit mer generös med hummeren - eller brutit ner den i mindre bitar istället för tre stora bitar.

Betyg: 6/10.

Waitrose

(Bild: Waitrose)

Måltid: Förrätt, huvudrätt, två sidor, dessert och dryck eller choklad

Pris: £ 20

Vad vi fick: Panerad Cornish -bakning Camembert, Ribey -biffar med bearnaisesmör, Parmentierpotatis, Spenatmornay, Strawberry Mousse Hearts.

Hur lätt är det? Allt är superenkelt - så länge du är nöjd med att laga biffarna själv. Potatisen tar längst tid, så se till att de är på först.

arsenal vs liverpool kanal

Waitrose -måltidstransaktionen (Bild: Chantelle Symester)

Vår dom: Menyn jag hade, även om den inte var så äventyrlig, skulle definitivt tillfredsställa de flesta. Till att börja med var panerad camembert, jag är ett fan av ost så det här var en vinst för mig och det var precis rätt portionsstorlek.

Beläggningen var fin och smulig och den fruktiga vinbärsmassan hjälpte till att kontrastera med stark ostsmak. Enkelt men gott.

Den huvudsakliga var ribeye biff - båda var en anständig storlek och kom med en portion av Béarnaise smör. Biffarna kokade bra och var saftiga, jag lagade ihop dem med spenatmornay och parmentierpotatis.

Jag måste säga att jag var lite osäker på den krämiga spenaten eftersom utseendet fick mig att tro att jag inte skulle gilla den kladdiga, slarviga konsistensen. Men strukturen var inte så dålig men jag tror att den inte kunde packa mer slag i smakavdelningen. Det var lite mysigt för mina smaklökar.

(Bild: Chantelle Symester)

Potatisen å andra sidan var en vinnare. Buttery, garlicky och doftande tack vare färsk rosmarin, min enda kritik är att det saknade lite salt.

Den sista kursen var jordgubbsmushjärtan - min ansvarsfriskrivning hade börjat smälta när jag fick hem dem, så det blev lite fel. Men jag tror att den hjärtformade nyhetsdesserten kommer att glädja många gäster.

Musen var krämig och slät och det söta fruktiga jordgubbscentret balanserade fint ut smakerna. Jag var inte särskilt sugen på den vita chokladbeläggningen eller de frystorkade jordgubbsbitarna i den.

Läs mer

Alla dagars stormarknadsmål på alla hjärtans dag 2020
Island Tesco Marks och Spencer Aldi

Nackdelar: Var det hemskt - nej, men jag är inte säker på att jag skulle välja den här igen. Sammantaget en anständig måltidsaffär som ger mycket valuta för pengarna.

Alternativen var rätter av god kvalitet som var trevliga att äta och lätta att förbereda.

Betyg: 7/10

Se Även: