Först titta på £ 3,5 miljarder temapark 'UK Disneyland' - med slott, åkattraktioner och teman

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritannien är hem för flera nöjesparker, inklusive Alton Towers och Thorpe Park, men vi har för närvarande inget som Disneyland här.



Men allt kan förändras om några år, eftersom en planeringsansökan för en temapark för 3,5 miljarder pund som ska byggas utanför London, i Kent, skickas till regeringen.



Ansökan skickas in idag och har ett imponerande nytt konstverk som belyser hur temaparken verkligen skulle se ut - och den har en närmare titt på några av åkattraktionerna, rapporterar Daily Star.



Om den lyckas kommer den miljövänliga nöjesparken att vara storleken på 136 arenor när den är klar och med dess utseende, kommer den att skryta med berg- och dalbanor, ett slott, konstgjorda berg och en rotunda av Union Jack-märket.

En konstnärsteckning av hur den nya temaparken på 3,5 miljarder pund kommer att se ut om den byggs - med berg- och dalbanor och konstgjorda berg

En konstnärsteckning av hur temaparken kommer att se ut (Bild: The London Resort)

Ungefär som Disneyland, kommer nöjesparken att delas upp i teman 'länder'.



De kommer att bestå av The Studios (inspirerad av Hollywood), The Woods (ett sagorike), The Kingdom (fullt av svärd och drakar), The Isles (mytiska havsdjur), The Jungle (antika ruiner) och The Starport (en futuristisk sci-fi-zon).

Om utvecklingen godkänns kan byggandet av orten påbörjas 2022, med sikte på att öppna 2024.



Den planerade platsen är för närvarande en industriområde nära Gravesham, Dartford och Thurrock, som sträcker sig över 872 tunnland.

Slottet som skulle byggas vid nöjesparken

Det skulle ha ett slott, som liknar Disneyland (Bild: The London Resort)

En närbild av de föreslagna åkattraktionerna i nöjesparken

En närbild av hur några av åkattraktionerna kan se ut (Bild: The London Resort)

Development Consent Order (DCO) beskriver också utvecklingen av två temaparkportar, en vattenpark, konferens- och kongresscenter samt en e-sportanläggning.

Mer än 3 500 hotellrum skulle skapas och två färjeterminaler kommer att byggas på varje sida av Themsen, tillsammans med husfaciliteter, ett besökscenter och en ny väg från A2.

De flesta material som krävs för att bygga orten skulle levereras med flod.

Utvecklingen syftar också till att vara den första operativt koldioxidneutrala temaparken i världen.

De olika markerna i nöjesparken

De olika markerna som skulle vara i nöjesparken (Bild: LondonResort/Twitter)

En närbild av hur nöjesparken kan se ut om den byggs i Storbritannien

Det ser så coolt ut! (Bild: The London Resort)

Den miljövänliga platsen skulle ge en 'netto biologisk mångfald' och skapa ett grönt nätverk av rekreationsområden och parkområde för att inkludera områden med miljöförbättring och skapande av livsmiljöer vid Themsen för att gynna både resortgäster och lokala invånare.

Om detta inte vore tillräckligt innehåller applikationen också oberoende forskning som förutsäger att utvecklingen kommer att generera 50 miljarder pund i bruttoekonomisk aktivitet (GVA) under en första 25-årsperiod.

Det förväntas också skapa mer än 6 000 byggjobb och 48 000 direkta, indirekta och inducerade jobb år 2038, inklusive mer än 17 000 anställda på resorten.

Regeringen har nu 28 dagar på sig att rådfråga lokala myndigheter och göra en utvärdering av utvecklingsförslaget innan de fattar sitt beslut om det.

Kent County Council sade tidigare att det 'i stort sett stöder förslaget'.

Det har dock funnits ett visst motstånd från Wildlife -gruppen Buglife, som säger att Kent -kärren är hem för tusentals arter, varav några är 'av bevarandehänsyn'.

Vad tycker du om semesterplanerna? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Se Även: