Utdöd fågel 'tillbaka från de döda' efter att ha återutvecklats TUSENTALS år senare

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

En flyglös fågel som dog ut när dess hemö blev översvämmad av havet 'kom tillbaka till liv' när en liknande art utvecklades på samma plats, har forskare upptäckt.



Forskare från University of Portsmouth och Natural History Museum fann att en järnvägsart framgångsrikt koloniserade en isolerad atoll kallad Aldabra i Indiska oceanen vid två tillfällen åtskilda av tiotusentals år.



Och vid båda tillfällena utvecklades den vitstrupiga järnvägen - infödd på Madagaskar - helt oberoende för att bli flyglös.



Den sista överlevande kolonin av flyglösa rälsen finns fortfarande på ön.

En talesman för University of Portsmouth sa: 'Detta är första gången som iterativ evolution - den upprepade utvecklingen av liknande eller parallella strukturer från samma förfader men vid olika tidpunkter - har setts i skenor och en av de mest betydelsefulla i fågelregister.'

(Bild: Google Maps)



Han förklarade att järnvägsarterna är ihållande kolonisatörer som skulle migrera från Madagaskar under frekventa befolkningsexplosioner.

En grupp koloniserade Aldabra-atollen och på grund av bristen på rovdjur, som dodo på Mauritius, utvecklades de på ett sätt att de förlorade förmågan att flyga.



Han förklarade: 'Aldabra försvann när den var helt täckt av havet under en stor översvämning för omkring 136 000 år sedan, och utplånade all fauna och flora inklusive den flyglösa järnvägen.

'Forskarna studerade fossila bevis från 100 000 år sedan när havsnivån sjönk under den efterföljande istiden och atollen återkoloniserades av flyglösa skenor.

(Bild: PA)

vad betyder 10 55

'Forskarna jämförde benen i en fossiliserad räls från före översvämningen med ben från en räls efter översvämningen.

'De fann att vingbenet visade ett avancerat tillstånd av flyglöshet och ankelbenen visade tydliga egenskaper att det utvecklades mot flyglöshet.

'Detta betyder att en art från Madagaskar gav upphov till två olika arter av flyglösa räls på Aldabra under loppet av några tusen år.'

Dr Julian Hume, fågelpaleontolog vid Naturhistoriska museet, sa: 'Dessa unika fossil ger obestridliga bevis på att en medlem av järnvägsfamiljen koloniserade atollen, troligen från Madagaskar, och blev flyglös självständigt vid varje tillfälle.

(Bild: David Stanley/Flickr)

'Fossila bevis som presenteras här är unika för räls, och visar dessa fåglars förmåga att framgångsrikt kolonisera isolerade öar och utveckla flyglöshet vid flera tillfällen.'

Medförfattare till studien publicerad i Zoological Journal of the Linnean Society, professor David Martill - från School of Earth and Environmental Sciences vid University of Portsmouth, sa: 'Vi känner inte till några andra exempel på räls eller fåglar i allmänt, som visar detta fenomen så uppenbart.

'Endast på Aldabra, som har den äldsta paleontologiska registreringen av någon oceanisk ö i Indiska oceanen, finns fossila bevis tillgängliga som visar effekterna av förändrade havsnivåer på utrotning och rekoloniseringshändelser.

'Förhållandena var sådana på Aldabra, den viktigaste var frånvaron av landlevande rovdjur och konkurrerande däggdjur, att en räls kunde utveckla flyglöshet oberoende vid varje tillfälle.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: