Brådskande bedrägerivarning till alla Barclays, Halifax, HSBC och Lloyds -kunder

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

För att rapportera bedrägerier, kontakta Action Fraud, eller om du befinner dig i Skottland, kontakta Police Scotland

För att rapportera bedrägerier, kontakta Action Fraud, eller om du befinner dig i Skottland, kontakta Police Scotland(Bild: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)



Varningsbedrägerier har utfärdats till nätbankskunder efter en ökning av sms-bedrägerier som riktar sig till sparkonton när skatteåret går mot sitt slut.



Tiotusentals bedrägerimeddelanden, som påstås komma från Barclays, Halifax, HSBC och Lloyds har utfärdats under den senaste veckan och ber kontoinnehavare att verifiera misstänkta transaktioner.



Blufftexterna ramas in som säkerhetsmeddelanden som begär bekräftelse av en betalning från en okänd digital enhet.

I en annan mängd meddelanden ber texten mottagaren att trycka på en länk för att bekräfta betalning till en namngiven person.

Alla e -postmeddelanden innehåller bedrägliga länkar som begär känslig information, till exempel nätbankinformation och fullständiga namn, vilket utsätter personen för stöld och bankbedrägeri.



Nästan alla meddelanden innehåller en länk till en kopieringswebbplats

Nästan alla meddelanden innehåller en länk till en kopieringswebbplats (Bild: ctsi)

Denna varning kommer ny på baksidan av varningar om att kriminella använder varumärket Royal Mail att fånga upp människors detaljer.



Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sa att meddelandena hävdar att ett paket väntar på leverans, men en 'uppgörelse' måste först betalas.

Meddelandena innehåller en länk till en bedräglig Royal Mail -webbplats som ber mottagaren att ange sina bankuppgifter för att släppa ut sitt paket.

CTSI varnade för att ökningen av online -shopping innebär att fler människor sannolikt väntar på paket och leveranser, vilket gör dem mer sårbara för denna typ av bedrägerier.

På tal om bankbedrägerier säger Katherine Hart, en chef på CTSI: ”Jag bevittnar så många rapporter om denna bluff; Jag har verkligen fått flera versioner av det på min telefon. Allmänheten är mycket sårbar för denna typ av bedrägeri, särskilt när fler människor förlitar sig på online -betalningar.

'Bedragare ändrar form och metoder för sina bedrägerier för att matcha skiftande konsumentbeteende. Ökningen av online -shopping och betalningar innebär att allmänheten måste vara mer vaksamma när de gör online -betalningar och tar emot meddelanden som säger sig vara från sin bank.

'Om du får en misstänkt text som denna, kontakta din bank direkt och verifiera med dem. Vidarebefordra också eventuella blufftexter till 7726, som är en gratis rapporteringstjänst som drivs av Ofcom. Vi måste skydda oss själva och andra från dessa bedrägerier men också tillhandahålla vital information till myndigheterna. '

För att rapportera bedrägerier, kontakta Action Fraud, eller om du befinner dig i Skottland, kontakta Police Scotland.

För att rapportera e -postbedrägerier, kontakta National Cyber ​​Security Center (NCSC) genom att skicka e -post till report@phishing.gov.uk.

För konsumentråd, vänligen ring Citizens Advice Consumer Helpline på 0808 223 1133.

Hur man kontrollerar om ett meddelande är legitimt

Ansedda företag som banker och Royal Mail kommer aldrig att be dig att ange dina bankuppgifter via text eller e -post.

Om du är osäker, ta bort meddelandet och ring den officiella kundtjänstlinjen.

  • Antag inte att någon som har skickat ett e -postmeddelande eller textmeddelande till dig - eller ringt din telefon eller lämnat ett röstmeddelande - är vem de säger att de är.

  • Om ett telefonsamtal eller röstmeddelande, e -post eller sms ber dig att göra en betalning, logga in på ett onlinekonto eller erbjuda dig en affär, var försiktig.

    laila rouass och ronnie o sullivan bröllop
  • Om du är osäker, kontrollera det äkta genom att fråga företaget själv. Ring aldrig nummer eller följ länkar i misstänkta e -postmeddelanden; hitta den officiella webbplatsen eller kundsupportnumret med en separat webbläsare och sökmotor.

Finns det några varningsskyltar?

  • Bedrägliga meddelanden innehåller ofta felaktig stavning eller grammatik och bilder är ofta av dålig kvalitet. De kan använda udda & apos; spe11lings & apos; eller & apos; cApiTals & apos; i e -postämnet för att lura ditt skräppostfilter.

  • Om de känner till din e -postadress men inte ditt namn, börjar det med något i stil med & till vår värderade kund, eller & apos; Kära ... & apos; följt av din e -postadress.

  • Webbplatsen eller e -postadressen ser inte rätt ut; autentiska webbplatsadresser är vanligtvis korta och använder inte irrelevanta ord eller fraser. Företag och organisationer använder inte webbaserade adresser som Gmail eller Yahoo.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: