Laila Rouass avvisade nästan vilda Ronnie O'Sullivan eftersom han inte var 'styvpappermaterial'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Hon blev berömd i Footballers ’Wives, dramaet från noughties vars berättelser var så löjliga att det blev en kulthit.



Laila Rouass spelade glamorösa bisexuella Amber Gates, vars baby byttes vid födseln av en barnmorska som hade mutats av sin rival, fick reda på att maken Conrad hade lurat henne efter att ha hittat bokstaven T repade på hans skinkor och förfalskade sin egen kidnappning till gå tillbaka med honom.



Men skådespelerskan tror att snarare än att vara skrattretande långsökt, var showen hon spelade i i två år faktiskt före sin tid.



Laila, som gick med i serien 2004, säger: Vissa människor sa att det var upprörande, men när du nu läser vad fotbollsspelare har gjort, inser du att vi var tama. Min katt slåss? Titta på Rebecca Vardy och Coleen Rooney!

thomas cook resekuponger

Serien var känd för sina rasande sexscener men Laila hade insisterat på en nakenhetsklausul i sitt kontrakt.

Laila Rouass

Laila återkallade sin tid på kultprogrammet (Bild: Roland Leon/)



Hon säger: Jag tänkte inte visa upp mig, men jag hade fortfarande många pinsamma scener. En gång tog jag fram den här massiva dildon och sa till min man: 'Du har varit en riktigt stygg pojke ...'

Framgångar i serien, följt av att han kom fyra på Strictly Come Dancing tillsammans med Anton Du Beke 2009, ledde till att Laila landade sin största del hittills, som den knasiga registraren Sahira Shah i Holby City.



Återigen blev hon snabbt en fans favorit, men bara ett år senare, 2012, försvann Laila från våra skärmar.

Hon hade kämpat med att jonglera kraven på att agera i det drabbade sjukhusdramat med att vara ensamstående mamma till sin fyraåriga dotter Inez.

Fotbollsspelare & apos; Hustrur

Fotbollsspelare & apos; Hustrur var en kultklassiker på Noughties (Bild: ITV)

Laila, 49, återvände till BBC-drama tidigare denna månad och krediterar hennes comeback delvis till en man som hon först tvivlade på skulle vara styvpappermaterial-snookerlegenden Ronnie O’Sullivan.

Hon träffade den sexfaldiga världsmästaren 2012 efter att ha sett sitt Essex-hus på en mäklares visning.

Laila medger att det inte har varit lätt att föra ihop två familjer.

Medan Ronnie, 45, är styvfar till sin dotter Inez, nu 13, har han tre egna barn, Taylor-Ann, 24, Lily, 14 och Ronnie, 13.

Laila säger: Det är lögn om folk säger att blandade familjer är enkla. Han har kämpat med det, jag har kämpat med det och Inez har kämpat med det. Det kräver hårt arbete och man måste vara ärlig mot sig själv och varandra.

Laila Rouass i Holby City

Laila fick en roll i Holby City (Bild: BBC)

Det är vad vi har fått göra under de senaste nio åren. Vi har fått arbeta igenom saker och nu är det mycket smidigare.

Inledningsvis tänkte jag: ”Den här killen är inte styvpappermaterial.” Han är en fantastisk pappa för sina barn, men han kämpade med sin egen relation till sin familj. Jag tyckte att han hade för mycket på tallriken, men nu har han och Inez fått det bästa förhållandet.

Och hon säger att Ronnie inte är något som hans helvetesryckande rykte.

Han kommer hem, tar en kopp te, sätter på TV: n, tittar på nyheterna och somnar i soffan. Det är lika glamoröst som vårt liv är!

Hennes chockåterkomst som Sahira har upphetsat fans av BBC -drama Holby.

james bulger killers på facebook
Laila Rouass och Ronnie O & apos; Sullivan

Laila och Ronnie leder en blandad familj (Bild: Getty)

Holbys gjutna mångfald var en stor faktor i hennes återkomst. Hon förklarar: En sak jag älskar är att Sahiras etnicitet aldrig nämns, även om jag inte är säker på vad det är.

Laila föddes av en indisk mor och en marockansk far och mötte dagliga rasmisshandel när han växte upp i Stepney i Londons East End.

Jag blev jättekasta varje dag, avslöjar hon.

För bara ett par månader sedan skar någon kille upp mig i sin bil och skrek: 'F *** off, du f ***** g P ***.'

Det är hemskt. Om du säger till folk att de inte tror att det händer så ofta.

År 2017 fastnade Laila, tillsammans med dottern Inez, i terrorattacken i Barcelona där 13 personer dödades och minst 130 skadades.

Den förstenade skådespelerskan, som var på en restaurang, gömde sin dotter i en frys och skrev sedan en lapp där hon sa var hon befann sig om Laila själv sedan dödades.

Coleen Rooney

Den verkliga fotbollsspelarens fru Coleen Rooney (Bild: Getty)

Det var skrämmande, minns Laila.

Helt plötsligt hörde jag skottlossningar och människor som skrek och skrek.

Laila kände fortfarande effekterna av attacken ett år efteråt. Om jag gick in på en restaurang skulle jag behöva sitta vid en utgång och jag skulle oroa mig för höga ljud eller något utöver det vanliga, säger hon.

Jag minns att jag tog Inez på bio.

Det var en barnfilm och det var en kille bakom oss. Jag tänkte: ”Varför skulle en 18-åring titta på en tecknad film på egen hand?” Jag sa till Inez: ”Vi går”.

Otroligt nog var det andra gången som Laila fastnade för en terrorattack. År 1993, när hon var 21, var hon i nordvästra Londons Camden när IRA sköt av en bomb och skadade 18 personer.

Rebekah Vardy

Rebekah Vardy (Bild: Getty)

liverpool vs arsenal kanal

Hon säger: Jag hade lämnat min lillasyster och moster i McDonald's och gått och handlat och helt plötsligt var det pandemonium. Hon hittade skydd för mängden som trängde sig bort från explosionen i en alkov i en banks vägg och förklarade: Jag sköt in min lillasyster där och stod med ryggen till alla, annars hade vi blivit trampade.

Eftersom hon är någon som har kämpat hårt för att hitta sin egen känsla av fred, har hon också precis skapat sin egen välbefinnande plattform -
@wholeandthensomeuk - efter att ha studerat en kurs om välbefinnande och lycka vid America's Yale University, baserat i Connecticut.

Hon säger: Jag satte upp det för att jag kände att jag jagade min egen svans. Det handlar om att bygga din lycka ur ett vetenskapligt perspektiv.

Jag har talat om filosofer och skulle så småningom vilja börja seminarier och workshops. Jag skulle gärna vilja ge människor verktygen att själva hitta lycka, fred och självmedkänsla.

*Holby City sänds på tisdagar kl. 19:50 på BBC One.

Se Även: