Universal Credit -fordringar kan få ett BT -paket för £ 5 i månaden tack vare praktiskt system

Telefonräkning

Ditt Horoskop För Imorgon

BT logo

Det är det enda företaget som erbjuder ett pengarbesparande system för personer som får förmåner(Bild: PA)



Miljontals människor som får universell kredit kan vara omedvetna om att de kvalificerar sig för ett BT -paket på £ 5 i månaden som kan spara dem hundratals pund per år på telefonräkningar.



Telekomjätten sa att dess låga kostnad & apos; Basic & apos; paketet är en del av sitt samhällsomfattande åtagande och har skapats i samarbete med avdelningen för arbete och pensioner.



Paketet har utformats för att hjälpa telefoner att ringa för de mest utsatta hushållen - och kostar 5,16 pund i månaden.

Detta kommer med ett samtalstillägg på 1,50 £, plus gratis helgsamtal till 0845- och 0870 -nummer (upp till 60 minuter).

Det finns också en månatlig pristak på 10 £ för nummer som börjar 01, 02, 03, 07 och 08, vilket innebär att du aldrig kommer att betala mer än 15,16 £.



Det är tillgängligt för alla som har inkomststöd, arbetssökandestöd, pensionskredit, anställnings- och stödersättning och universell kredit - förutsatt att du har noll inkomst.

Det kan göra en enorm skillnad för alla som kämpar med sina räkningar (Bild: Getty Images Europe)



    BT säger att detta betyder: 'Sökanden har inga inkomster från anställning eller egenföretagande under bedömningsperioden till förmån för dem'.

    Nätverket erbjuder också ett BT -bredbandsalternativ för dem som behöver tillgång till internet också.

    BT Basic + Bredband är £ 10,07 per månad.

    Paketet inkluderar BT Basic £ 1,50 samtalsersättning och £ 10 månatligt samtalspris.

    Det finns ingen anslutningsavgift för bredbandet men kunderna måste betala porto och förpackningar för sitt BT Home Hub, vilket krävs för att BT -bredband ska fungera.

    Det finns också ett bredbandsalternativ (Bild: Getty)

    Paketet har en genomsnittlig nedladdningshastighet på 10 MB och är begränsad till 15 GB användning per månad, vilket motsvarar att titta på 2,5 timmars tv online i veckan.

      Grundkunder får ett e -postmeddelande när de närmar sig datagränsen.

      De som går över kommer att debiteras ytterligare 2,20 pund per GB. Så, någon 0,9 GB över sitt bidrag kommer att debiteras £ 2,20 och någon som använder 1,3 GB kommer att debiteras £ 4,40.

      För att ansöka om paketet måste du vara en befintlig BT -kontoinnehavare.

      Du kan kontakta telegiganten på 0800 800 864 mellan 08.00 och 18.00 på en vardag och de skickar ut ett ansökningsformulär.

      Formuläret är bara en sida, som begär enkel information, inklusive - hemuppgifter, födelsedatum, folkförsäkringsnummer och detaljer om mottagna förmåner.

      Ansökningar måste sedan fyllas i och returneras inom 14 dagar efter att formuläret mottagits.

      Se Även: