Storbritanniens väderprognos: Kraftigt regn, åska och 65 mph vindar för att spränga Storbritannien

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Stormvindar upp till 65mph och en regnregn kommer att spränga delar av Storbritannien idag när utspolningen till juli fortsätter.



Obevekligt regn har redan slagit landet de senaste dagarna, efter en kraftig värmebölja med temperaturer över 30C.



På torsdag kommer det dystra vädret att det kommer mer kraftigt regn på många områden samt & åskbyar & apos; i norr och & apos; kraftiga stormar & apos; i sydväst.



hur mycket är Piers Morgan värd

Prognosmakare har utfärdat allvarliga vädervarningar för regn i nordvästra England och vind i sydvästra England på torsdag och fredag, med vindbyar upp till 65mph förutsagda.

Varningen säger att i söder kan det finnas skador på infrastrukturen & apos; liksom resestörningar.

Människor på Millennium Bridge i London under en regndusch

Det har redan funnits dagar med obevekligt regn i hela landet (Bild: PA)



Met Office tillade: 'Det finns en liten chans att skador och livsfara kan uppstå om stora vågor och strandmaterial kastas ut på havsfrontar, kustvägar och fastigheter.'

Den kraftiga nederbörden i norr medför risk för översvämningar och kaos.



Meteorologen Annie Shuttleworth sa: 'Varningarna belyser de områden där duschar har varit mest ihållande och utbredda och orsakar några effekter.

En regnig motorväg

Prognosmännen har varnat för resestörningar (Bild: Tim Merry)

En person går genom ett kraftigt skyfall

(Bild: PA)

”Det hagelområdet som vi har sett genom Northampton, vi har fått rapporter om hagel som är upp till två centimeter i diameter och upp till 35 mm regn som faller på vissa ställen på en timme.

'Ytvatten på vägen dit kommer att ge mycket svåra körförhållanden.

Boka en SENSATORI by TUI BLUE semester - ditt pass till lyx på nästa nivå

Annonsörens innehåll från TUI

TUI: s lyxhotell och resortkoncept SENSATORI av TUI BLUE tar orter på vackra destinationer som Karibien, Egypten, Balearerna och de grekiska öarna och ringer upp lyxen.

En mängd aktiviteter väntar för att stimulera ditt sinne och din kropp, såsom jetski, aqua board yoga, barre fitness, bågskytte, hydrodans, matlagningskurser och till och med ljudmeditation för att lugna dina sinnen.

Och varje SENSATORI by TUI BLUE -resort har minst tre à la carte -restauranger som serverar en mängd olika rätter, plus bufféer som firar världens smaker.

Klicka här att utforska de vackra hotellen som erbjuds och boka en resa för livet ...

'Vi kommer också att se korta perioder med blåst.'

Shuttleworth tillade att mer ”isolerade” skurar och åskväder skulle fortsätta under de närmaste dagarna.

vad betyder 336
Storbritannien Vädervarningskarta för Storbritannien

Två allvarliga vädervarningar är på plats

Miljöbyrån har för närvarande sju översvämningsvarningar på plats, vilket innebär att översvämningar är möjliga, främst i sydöstra delen och med en nära Halifax.

Det kommer efter att en gult varning upphävdes I Skottland där metkontoret hade varnat 'hem och företag sannolikt kommer att översvämmas' och att 'snabbt flödande eller djupt översvämningsvatten är möjligt och orsakar livsfara.'

Met Office sa tidigare att upp till 80 mm regn kan falla på 24 timmar i vissa delar av Skottland.

Storbritanniens fem dagars väderprognos

I dag:

Regn över norra områden som blir mer duschigt under dagen, men fortfarande några kraftiga och eventuellt åskväder för sydöstra Skottland och norra England. På andra håll, soliga perioder och några skurar, för att sedan bli blött och blåsigt i sydväst senare.

I kväll:

Regn, några kraftiga rörelser norrut över Wales och stora delar av England, följt av kraftiga, åskväder i söder. Mycket blåsigt i sydväst med stränga stormar vid kusten.

Fredag:

Mycket blåsigt längst söderut under morgonen, eftersom mer ihållande regn klarnar, för att lämna soliga perioder och utspridda kraftiga skurar och isolerade åskväder.

Utsikter för lördag till måndag:

Solsken och skurar i söder med risk för åska. Torrare i norr. Temperaturer runt eller strax under genomsnittet med lätt eller måttlig vind.

Se Även: