Viola Beach -tragedin - vem var de och vad hände?

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Viola Beach

Viola Beach var en brittisk indierockgrupp som dödades i en skräckbilolycka i Sverige. Alla fyra bandmedlemmarna omkom tillsammans med sin chef



Brittiska indierockgruppen Viola Beach var på gränsen till stjärnstatus när deras liv kortades av en skräckbilolycka i Sverige.



Alla fyra medlemmar i gruppen omkom tillsammans med sin chef när fordonet de färdade störtade från en bro i det iskalla vattnet i en sjöfartskanal.



Viola Beach bildades i Warrington 2013 med fronten av sångaren Kris Leonard tillsammans med gitarristen Frankie Coulson basisten Jonny Gibson och trummisen Jack Dakin.

De genomgick en line -up -förändring 2015 när Coulson och Gibson lämnade gruppen - valde att fokusera på sina studier på universitetet istället för sin musikkarriär.

Eurovision 2019 starttid uk

De ersattes av River Reeves på gitarr och Tomas Lowe på bas.



Nya Viola Beach spelade in sin första singel, Swings & Waterslides, finansierade satsningen själva och släppte spåret på sitt eget musikmärke, Fuller Beans Records.

Swings & Waterslides fick en eftertraktad plats på BBC Radio 1: s spellista och fick bandet en plats som uppträdde på BBC Introducing Stage vid Reading och Leeds Festivals 2015.



Viola Beach

Viola Beach stjärnor Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe och Jack Dakin (Bild: PA)

Bandet var på gränsen till ett vanligt genombrott när de dödades i en kattolycka

Nissan kraschade genom en barriär och föll genom gapet i den upphöjda bron och störtade 25 meter in i kanalen nedanför.

michael schumacher hälsouppdatering

En undersökning om deras död, som hölls i Cheshire rättsinstans i Warrington, i december 2016, fann att alla fem dog omkring klockan 02.00 den natten.

Det rapporterades att Kris, 20, River, 19, Jack, 19 och Tarry dog ​​av huvudskador som drabbades av kraschen när bilen träffade vattnet medan basisten Tomas drunknade.

Under förhandlingen framgick det att bilen tog bara två sekunder innan den ramlade in i kanalen, och resultaten från en obduktion visade att Tarry inte hade spår av alkohol eller olagliga droger i sitt system vid olyckstillfället.

Viola Beach Indieband

LR Tom Lowe, River Reeves, Kris Leonard och Jack Dakin (Bild: Georgia Park)

Undersökningen hörde övervakningsfilmer och vittnesböcker tycktes avslöja att bandets bil körde förbi kötrafik för att flytta till mitten av vägen, innan han stannade bakom en annan rad fordon och sedan klämde förbi dem på den hårda axeln för att komma förbi.

mike smith sarah green

Nissan sägs sedan ha träffat en barriär och fortsatte genom en annan innan den träffade gapet i bron med uppskattningsvis 56 mil per timme.

En polis från den brittiska styrkan skickades till Sverige för att undersöka olyckan, och PC Michael Baddeley berättade för undersökningen att han trodde att Tarry hade kontroll över fordonet tills det träffade den första barriären.

De dog i februari 2016 under en resa till Sverige (Bild: Facebook)

Han sa också till förhandlingen att föraren borde ha haft tillräckligt med avstånd för att reagera och stoppa bilen innan han kraschade in i bron.

Efter olyckan hittades bilen upp och ner i botten av kanalen och förhöret hörde dykare skickade ner till vraket och hittade Tarry bakom ratten med Kris i passagerarsätet fram.

Kroppen av de tre andra bandmedlemmarna upptäcktes utanför Nissan efter att ha kastats ur bilen.

Undersökningen hörde att de inte hade haft säkerhetsbälte vid kraschen.

Viola Beach uppträdde i januari 2016

Viola Beach uppträdde i januari 2016 (Bild: Youtube/Reggie London)

Rättsmediciner Nicholas Rheinberg registrerade en dödsdom av trafikolycka.

Efter tragedin klättrade Swings & Waterslides till nummer 11 i det officiella brittiska diagrammet och höll kort en plats på iTunes -listan.

Intäkterna från rekordet donerades till familjerna till de dödade i kraschen.

svart och gul nyckelpiga

En hyllningskonsert ägde rum i Warrington i april 2016 med Coral, The Zutons, Kooks och Blossoms, som hade uppträtt med Viola Beach bara några dagar före olyckan.

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

I juni samma år ledde Coldplay Chris Martin en hyllning under sin uppsättning på Glastonbury - som täckte sin låt Boys That Sing.

Coldplays hyllning kommer att visas som en del av BBCs klassiska Glastonbury -täckning som sänds i helgen i stället för festivalen 2020.

Det kommer att sändas på BBC Two från 23.05 på lördagskvällen.

Se Även: