Uber-användare kan nu lägga till flera stopp på en resa eftersom samåkningstjänsten fortsätter att överklaga TfL

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Uber-användare i Storbritannien kommer nu att kunna lägga till flera stopp för en resa i appen, har biltjänsten sagt.



Den nya funktionen kommer att rullas ut i mer än 40 städer över hela landet och kommer att tillåta inmatning av flera destinationer samtidigt för första gången.



Åkdelningsappen överklagar just nu ett beslut av Transport for London (TfL) att inte förnya företagets driftlicens i staden.



(Bild: PA)

Uber, som kan fortsätta att fungera under sin överklagande, sa att den nya funktionen skulle 'säkra mer transparens' om priser för både passagerare och förare.

Tidigare var passagerarna tvungna att göra ändringar i sin destination under resor för att stanna på flera platser.



Företaget bekräftade att multiple stop-funktionen, som den också rullar ut globalt, kommer att börja dyka upp i sin app under nästa vecka.

Tidigare den här månaden lämnade Uber in dokument till Westminster Magistrates' Court och överklagade TfL:s beslut, som hade sagt att det inte skulle ge företaget en ny driftlicens på grund av 'implikationer för allmän säkerhet och säkerhet'.



chloe geordie shore innan

(Bild: REX/Shutterstock)

TfL hade hänvisat till oro över Ubers tillvägagångssätt för att rapportera allvarliga brott, hur förares läkarintyg erhålls, hur brottsregisterkontroller utförs och dess användning av teknik som påstås hjälpa dem att undvika brottsbekämpande tjänstemän.

Bilservicens vd Dara Khosrowshahi, som tog över i augusti, bad om ursäkt för 'de misstag vi har gjort' och sa att företaget hade överklagat 'med vetskapen om att vi också måste förändras'.

Mer än 850 000 personer har skrivit på en online-petition som Uber lanserat och uppmanar TfL att upphäva sitt beslut.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: