Två liknande parkeringsbiljetter - men vilken är lättare att slåss och varför?

Parkeringar

Ditt Horoskop För Imorgon

Parkeringsavgifter, upptäcker skillnaden kan spara pengar

Kan du se skillnaden mellan dessa parkeringsmeddelanden?(Bild: ITV)



Dessa två straffmeddelanden kan se väldigt lika ut - men en av dem är mycket lättare att slåss än den andra.



som vann crufts 2013

Medan den till höger endast utfärdas av ett officiellt organ - som ett råd eller en polisstyrka - kommer den till vänster från ett privat företag.



Sparsexperten Martin Lewis förklarade att privata företag försöker lura förare att tro att straffaviseringarna är desamma i ett försök att tvinga folk att hosta upp kontanterna.

Men Martin förklarade för tittarna under en intervju på ITV's This Morning att meddelandena är lättare att bestrida än de som utfärdats av ett råd eller polisen.

Efter hans framträdande i serien blev ett Facebook -inlägg viralt som påstod att du helt enkelt kunde slänga det som utfärdas från ett privat företag.



Hur man undviker och bekämpar parkeringsböter

Sparsexperten Martin Lewis förklarar hur man kommer undan med att inte betala parkeringsböter (Bild: ITV)

Tracey Storey, som laddade upp inlägget tillade: 'Även om företaget försöker hota dig med domstol, ignorera det bara. Att kontakta dem är att ta ansvar. '



Men Martin förnekade snabbt detta på Twitter och skrev: 'VARNING: Det här virala Facebook -inlägget ÄR INTE hur jag föreslår att du bekämpar parkering tix.'

Läs mer:

På förmiddagen förklarar Martin var du står när du överklagar meddelandena.

Han sa att det gula straffavgiftsmeddelandet, med ett varningsmeddelande på och 'kontroll' runt utsidan, utfärdas av officiella organ som polisen eller ett råd.

Men han pekar sedan på en parkeringsavgift, som också är gul, med en svart låda runt utsidan - men är från ett privat företag.

1000 ängelnummer betydelse

Han sa: 'De gör bättre intryck än Alistair McGowan för att få dig att tro att det är samma biljett från rådet eller polisen. Det är mycket svårt att se skillnad.

Läs mer:

Han fortsätter med att förklara att biljetter från privata företag inte är böter och bara fakturor - men de är verkställbara enligt avtalsrätten.

Huvudkärnan i hans argument verkar vara att de flesta företag inte kommer att ta förare till domstol över böterna, så de är därför lättare att komma ur.

Han tillade: 'De säger att de tror att du är skyldig dem pengar - du kanske håller med, du kanske inte håller med.'

Han sa att du därför kan ignorera det, bestrida det genom brev, överklaga genom företagets eget system eller ta saken till domstol.

angela lansbury mary poppins
Officiell parkeringsböter

Detta är ett officiellt meddelande om parkeringsböter som kommer att utfärdas av antingen ett råd eller en polisstyrka (Bild: ITV)

Men när han talade om att ignorera biljetten sa han: 'Jag gillar inte det, för om de tar dig till domstol, gillar domare inte det.'

Med rådsbiljetter - eller biljetter från officiella organ - kan de överklagas genom ett informellt överklagande, formellt överklagande eller en oberoende domstol - men det är mindre troligt att du kommer att bli framgångsrik.

Se hans fulla tips och information på hans webbplats.

Se Även: