Två mammor startar barnklädverksamhet under coronaviruset och har redan tjänat 20 000 pund

Små Affärer

Ditt Horoskop För Imorgon

Landet står inför en kris, men onlineshoppen har nått rekordhöga nivåer



Två mammor som satsade på att starta ett online -företag halvvägs genom coronaviruspandemin har redan tjänat 20 000 pund - och nu vill de ta sin idé utomlands.



Laura Boswell och Laura McBride, som har döpt sin butik BabyChum , säljer allt från babytäcken till handgjorda leksaker - och de säger att de har tjänat 20 000 pund under de senaste två veckorna.



Duon, som kom på idén att sälja baby essentials förra året, tillbringade månader med att planera sin verksamhet, innan de satte den live i början av april - halvvägs genom coronaviruspandemin.

Det var ett gör eller avbrott- med så många företag som fruktade det värsta bland växande osäkerhet i ekonomin.

Idén grundades av Laura McBride efter en eftermiddag med shopping på nätet efter babypresenter.



Efter att ha sökt på populära marknadsplatser som Etsy och Notonthehighstreet märkte Laura hur svårt det var att hitta det perfekta föremålet utan att behöva sila igenom hundratals andra produkter, som bröllopspapper eller heminredning.

Duon har trotsat alla odds och gjort sin idé till en enorm framgång



'Ett par av mina vänner hade barn ungefär samtidigt så jag letade efter några speciella presenter online', sa hon.

'Jag handlar vanligtvis på marknadsplatser för att jag gillar hur du alltid kan hitta något unikt eller handgjort, som alltid känns mer speciellt', sa 29-åringen.

'Efter timmars surfning på andra marknadsplatser för att äntligen hitta det jag letade efter, tänkte jag att det måste finnas något enklare sätt att hitta baby- och familjerelaterade presenter online, utan att behöva filtrera igenom massor av andra produkter.

'Då kom det till mig, det finns ett gap på marknaden för något sådant här - jag kommer att skapa det!'

nadine och jesse metcalfe

Med hjälp av sin vän och affärspartner Laura Boswell började Laura prata med vänner för att se om andra människor kände likadant.

De använde sociala medier för att skapa undersökningar och undersökningar som undrade om andra snubblat över samma fråga när de letade efter unika babypresenter online.

Många av deras föremål är handgjorda

Annars är personliga för att skapa minnessaker

Med hundratals andra människor som sa att de kunde relatera, gick duon framåt med sin nya affärsidé och började närma sig oberoende säljare och hantverkare för att se om de skulle vilja sälja sina produkter online.

'Vi visste att det skulle bli mycket arbete med att skapa en marknadsplats. Att ha enskilda leverantörer som säljer under ett tak innebär att det finns en helt annan funktionalitet, mycket mer än bara en vanlig webbplats', förklarar Boswell.

'Vi var tvungna att tänka på individuella fraktalternativ för varje säljare och var tvungna att koda det till webbplatsen för att göra det till ett alternativ.

'Det var också nödvändigt att göra marknaden så sömlös som möjligt när det gäller anpassning och anpassning, vilket innebar att koda produktsidor så att människor kunde lägga till ett namn eller födelsedatum efter eget val i sitt köp så enkelt som möjligt' Lagt till.

De två kvinnorna lånade pengar från familjemedlemmar - som omfattade arbetet med webbplatsutveckling och varumärke - och började testa sin nya marknadsplats genom vänner.

Läs mer

Hur jag startade mitt företag
Vårt pizzaimperium på 10 miljoner pund Jag lämnade Burberry för att sälja elverktyg Furlough gjorde oss till miljonärer Tandblekningsprodukten värd 4 miljoner pund

'Våra vänner hade kommande presenter att köpa så vi bad dem att spendera på vår marknadsplats, så att vi kunde se till att webbplatsen presterade på en optimal nivå innan vi tog den live.

'De var nöjda med hela upplevelsen, med de flesta av dem som sa hur lätt det var att använda. Efter det hade vi typ den validering vi behövde starta, säger McBride.

BabyChum slog på webben den andra veckan i april.

kyckling och chips kfc

'Vi var lite försiktiga med att starta under pandemin och undrade om folk skulle försöka ta hand om sina slantar under denna riktigt osäkra tid.

'Men då hörde vi att Shopify såg samma mängd webbplatstrafik dagligen som deras Black Friday -trafik och tänkte, okej nu är det dags.

'Vi kände också lite av en plikt att hjälpa till med att stödja småföretag, hantverkare och enskilda handlare på vår webbplats, vi kunde inte svika dem, så vi tog steget.'

Förutom kändisfrämjande och digital reklam började de två Lauras marknadsföra genom sociala medier, och med en följd på över 29 000 lyckades de ta fart ganska snabbt.

Under den första veckan sålde de hundratals produkter och insåg att de var på något.

'Vi hade ganska tur, vår vän Tor Sandford och sedan Chloe Lewis marknadsförde varumärket för oss som byggde lite dragkraft, som kombinerat med digital reklam och sociala medier, innebar att vi började göra försäljning ganska mycket direkt', sa Boswell.

'Vi är uppe i ögonen nu med admin och följer upp beställningar.'

Och saker kommer bara att bli större härifrån.

'Med nedläggningen av fysiska butiker förlitar sig människor mer och mer på onlineshopping - även bara för att köpa saker som gratulationskort!

'Så nu är vårt fokus att hitta fler säljare för vår marknadsplats och att leverera ett större sortiment. Målet är att få ytterligare 50 säljare i butiken inom nästa vecka, och vi kommer att fortsätta därifrån, förklarade McBride.

'Om vi ​​fortsätter på den väg vi har gått, kan vi titta på en omsättning på 300 000 pund under vårt första verksamhetsår, och med det stöder vi också hundratals, potentiellt tusentals andra småföretagare. Vi skulle vara ganska glada och stolta om så var fallet, tillade hon.

Enligt siffror från Starling Bank hoppade näthandeln med 51,5% den 24 mars, efter att premiärminister Boris Johnson meddelade landets låsning.

Senast den 29 mars bestod mer än tre femtedelar av bankens transaktioner av onlineköp.

”Den nuvarande situationen innebär att försäljningen går upp, så vi måste verkligen slå till medan järnet är varmt. Vi har redan uppnått försäljning utomlands, så det kommer att vara ett annat stort fokus för oss senare under året, avslutade hon.

Du kan handla Babychum online, här .

Se Även: