TV -licensen stiger på torsdag - men miljontals hem kan undvika det helt

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

Den årliga tv -licensavgiften kommer att stiga den 1 april, eftersom en rad nya prishöjningar träder i kraft i hela England.



BBC -avgiften ska öka med 1,50 pund, från 157,50 pund till 159 pund per år, från torsdag - med den nya kostnaden som motsvarar 43 p per dag, sa sändaren.



Ökningen kommer åtta månader efter att tre miljoner över 75-åriga förlorade rätten till gratis TV-licenser efter en finansieringsrad mellan BBC och regeringen.



Den nya avgiften är 3,06 £ per vecka eller 13,25 £ per månad.

Det kommer att förenas med en rad prishöjningar från och med 1 april - med Sky -kunder bland dem som kommer att drabbas av en dubbel våg av ökningar på tillgången till tv -underhållning.

simon pegg kroppsförvandling
Licensen gäller endast när du tittar på direkt -tv eller BBC iPlayer

Licensen gäller endast när du tittar på live -tv eller BBC iPlayer (Bild: Getty Images)



TV -licensen fastställs av regeringen, som meddelade 2016 att den skulle stiga i linje med inflationen i fem år från april 2017.

Men i år är det sista gången som sändaren kommer att få bestämma räntan från och med nästa vår, det kommer att vara i händerna på statskassan.



De som köper eller förnyar en licens efter den 1 april 2021 måste betala den nya avgiften.

De som redan betalar i delbetalningar kommer att fortsätta att betala £ 157,50 tills deras licens kan förnyas.

harry och sandra redknapp

Kostnaden för en årlig svartvit licens kommer också att stiga från £ 53,00 till £ 53,50.

Miljontals hushåll behöver dock inte betala avgiften.

Vem kan fly tv -licensen?

TV -licenser har ökat med 9% sedan 2015 (Bild: Getty)

Hushållen måste bara lagligt betala för en licens för att se live -tv eller BBC iPlayer.

Det betyder att om du bara tittar på förinspelade program via on-demand-tjänster som ITV Hub eller Netflix behöver du inte köpa en licens.

Enligt de senaste statliga siffrorna går 900 000 pensionärer också miste om gratis tv - trots att BBC förra året ökade fri tillgång för pensionärer.

listan över årets sportpersonlighet 2018

Det är genom pensionskrediter som ger dig tillgång till en gratis TV -licens.

Sarah Coles, konsumentanalytiker på Hargreaves Lansdown förklarar: 'Att bli äldre är inte längre tillräckligt för att ge dig en gratis tv -licens. I juli ändrades reglerna så att över 75 -talet inte får en gratis tv -licens om de inte får pensionskredit.

'Om du är 75 år eller äldre och singel, kan du kvalificera dig om din inkomst är under 173,75 £ i veckan (177,10 £ under det nya beskattningsåret). Om du är i ett par kan du kvalificera dig om din inkomst är mindre än £ 265,20 i veckan (£ 270,30 under det nya skatteåret). Eventuella besparingar kommer att beaktas, och om du är i ett par måste du båda ha uppnått pensionsåldern.

Pensionsminister Guy Opperman tillade: ”Det är viktigt att ingen missar det stöd de har rätt till.

martine mccutcheon nettovärde

'Det är därför jag uppmanar folk i pensionsåldern - eller deras familj och vänner - att kontrollera om de går miste om hundratals kilo ekonomiskt stöd. De kan kontakta DWP online eller via telefon, prata med lokala välgörenhetsorganisationer som Age UK eller få hjälp av lokala representanter.

'Att ha sparande, pension eller att äga ett hem utesluter dig inte. Redan 1,5 miljoner människor får pensionskredit, vilket leder till en gratis TV -licens för personer över 75 år och många fler ekonomiska förmåner, till exempel hjälp med saker som kommunalskatt och tandvård från NHS.

Vem som helst kan använda gratis online Pensionskreditberäknare för att kontrollera behörigheten och få en uppskattning av vad de kan få.

Den gratis TV -licensen täcker dig och alla andra du bor med, oavsett vilken ålder de är. Du kan ta reda på om du är berättigad till pensionskredit här.

Om du är blind eller har en allvarlig synskada kan du också kräva 50% rabatt på din licens.

De med tomma fastigheter kan också undvika avgiften. Att äga en tv gör dig inte automatiskt ansvarig för en avgift. Om du inte använder din tv behöver du inte betala för tillgång till live -tv.

posh och Becks splittrade

Du behöver dock en licens om du tittar på TV i en antenn som Sky, Virgin TV eller Freeview - eftersom dessa alla utgör live -TV.

Under vissa omständigheter behöver studenter inte heller betala avgiften.

TV -licens säger att du kan vara täckt av dina föräldrar & apos; licens om din & apos; out-of-term address & apos; (dina föräldrars adress) omfattas av en TV-licens och du använder bara TV-mottagande utrustning som drivs av sina egna interna batterier-vilket betyder att den inte är ansluten till ett eluttag.

Regeln innebär att om dina föräldrar har en TV -licens är du helt täckt för att titta på live -tv eller använda BBC iPlayer från en surfplatta, smartphone eller bärbar dator från universitetet.

Om du bor på ett vårdhem eller ett skyddat boende och tittar på TV i ditt eget rum eller i din lägenhet, kan du istället kvalificera dig för en TV -licens för boende för bostadsomsorg (ARC).

Detta kostar £ 7,50 per rum, lägenhet eller bungalow. Både du och ditt boende måste vara kvalificerade.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: